פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוטים - עם איזה חוט מומלץ לעבוד בדיג פתיונות מהחוף |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוטים - עם איזה חוט מומלץ לעבוד בדיג פתיונות מהחוף (נקרא 6136 פעמים) |
הדפסה |
|
צחיון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם , רציתי לברר איזה חוט מתאים לדייג חוף. רולר שימאנו סרגוסה חכה לזריקה עד 200 גרם של שימאנו גם 4.2
ניילון??? בד??? מה אתם ממליצים??? שמעתי היום על דברים מוזרים על החוט... אשמח לשמוע ממכם תשובות .. צחי
===================================== צחי, תיקנתי את הכותרת בלבד לצורך "חידוד" נושא הדיון. רפי
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 10, 2014, 10:50:05 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
רוב האנשים שאני מכיר כולל אותי משתמשים בחוט מונו (נילון) קטרים נפוצים 0.35-0.45 אישית משתמש ב0.40 קיימים מספר חברות אני משתמש בשניים 1. טרבוקו 2. סופיקס XL STRONG מקווה שעזרתי במשהו
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
לא ציינת את גודל הרולר.
ככל אני מעדיף בד. חזק יותר, דק יותר ומחזיק זמן ארוך יותר. בנוסף בדיג פיתיונות עקב חוסר המתיחות שלו, מאפשר להרגיש אכילות עדינות טוב יותר.
חוט בד 20-30 ליברות יהיה דיי והותר לכל דיג חוף סטנדרטי. אם חשקה נפשך במרחקי זריקה גדולים יותר, גם 15 ליברה יתאים.
חשוב לחבר שוק-לידר מתאים, גם בשביל לספוג את עוצמת הזריקה, וגם כי בטעות לא עזבת את האצבע בזמן, והטלת מכול הלב, סיכוי גדול שתאבד אצבע מהחוט בד...(בהקצנה קצת, אבל בהחלט יש סיכוי טוב לחתך לא נעים בכלל).
|
|
|
|
צחיון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שימאנו סרגוסה 8000
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
ההמלצה שלי - אם יש לך תקציב לבד, לך עליו. אומנם לא מכיר, אבל שמעתי המלצות דיי טובות על החוטי הבד הזולים שבאים בגלילים של 1000 מטר.
אחד כזה, 20 ליברות, יכסה לך כל מצב דיג חופי סטנדרטי.
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
משתמש בחוט של ספקטרה 20 ו15 ליברה לדיג חופי חזק , נזרק רחוק , 200 שקל בערך ל1000 מטר ... עוד יתרון לשוק לידר זה שלא נתפס בקרסים כמו חוט בד שמאוד קשה לשחרר. אני עובד רק איתם כבר די הרבה זמן מאוד מרוצה. בחשבון מהיר הם גם יותר זולים מניילון בטח שמהאיכותיים יותר.
|
-------------------------------
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
עמרי.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
37
|
|
אהלן, המלצה שלי לחוטים זה ניילון של טרבוקו מסוג טי פורס(T- Force), תשמע אתה יכול להשתמש בכיף ב 0.25 או 0.30, וואלה ניסיתי לקרוע אותם ולהתעלל בהם, בכוונה נתפסתי בסלעים, מתחתי משכתי הכל, אבל הם לא נקרעו. חוט נורא חזק ואמין. אני משתמש בו גם די הרבה זמן(שנה) ואין בו שום תקלות.
|
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני עבדתי עם חוטי בד , אני היום לא עובד איתם מסיבה של פלונטרים לא ברולרים
הסתבכות בריגים בים עובד ,שחוטי ניילון יותר קל לפתוח פלונטרים ,חוטי בד
שמוכרים באיביי היה לי לא אהבתי בגלל הרעש שהם עושים בטבעות של החכה ,
היום אני עובד בחוטים מאוד דקים מי 0.18 ניילון עד 0.25 ניילון למקומות חוליים ,
למקומות מסולעים עובד בחוטים 0.35 עד 0.50 .
החברות שאני עובד הם :
yuki shimano technium Awa-Shima
|
|
|
|
|
אני משתמש בחוטי ניילון בלבד(ולא משיקולי תקציב.נטו כי התרגלתי).בדיג חופי עובי החוט 0.40 מ"מ.עובי הריג הוא 0.25 מ"מ.לעיתים משתמש בעובי 0.35 בתלאי אם יש קריעות חוטים.
לא מוסיף שוק לידר בכלל.חוט ראשי,קושר על הראשי 2-3 חוטים בקשר snell לבלימת המשקולת,אח"כ לולאה,אליה אני מחבר את הריג.קצת מעל המשקולת מוסיף לפעמים עוד לולאה.תלוי ברוחות ובסחף.ככה אני הכי אוהב.פשטות.
|
|
|
|
Tomeri
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מישהו יודע איפה באזור המרכז ניתן למצוא yuki invisible?
לגבי דייג חוף עם חוט בד, רצוי מאוד שהחוט יהיה תמיד מתוח, אחרת הוא נתפס בסלע הקרוב ביותר ומשם הדרך לחיתוך החוט קצרה מאוד. קרה לי אפילו עם ניילון כשהסלע הקרוב היה 10 מטר ממני.
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מישהו יודע איפה באזור המרכז ניתן למצוא yuki invisible?
לגבי דייג חוף עם חוט בד, רצוי מאוד שהחוט יהיה תמיד מתוח, אחרת הוא נתפס בסלע הקרוב ביותר ומשם הדרך לחיתוך החוט קצרה מאוד. קרה לי אפילו עם ניילון כשהסלע הקרוב היה 10 מטר ממני.
וחוץ מזה רצוי שיהיה מתוח כדי לראות \ להרגיש אכילות :-) הדיון בנוגע לבד או מונו בדיג חופי הוא דיון גדול שמתקיים לא רק אצלנו. בסופו של דבר, זה עניין של טעם אישי. יש אנשים שאוהבים את חוסר האלסטיות שבבד ואת מרחק הזריקה שהוא נותן, החוזק ביחס לקוטר, ויש כאלה שמעדיפים את האלסטיות והסלחנות של חוט מונו. אגב, לגבי מרחק הזריקה, אפשר לפתור את הבעיה בקלות עם שוק לידר שמותאם בצורה נכונה לחוט הראשי. הרבה מהתותחים הכבדים בחו"ל בסרף משתמשים למעשה בחוטים בקטרים של 0.23 ולפעמים אפילו פחות - הם פשוט שמים שוק לידר שיבלום את הלחץ שבהטלה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חוט נילון יותר זול מאשר חוט בד, פחות נוטה להסתבך וקל יותר לפתיחת "פלונטרים"... חוט בד מאפשר להטיל יותר רחוק ונותן יותר רגישות לתחושת "האכילות" בהיותו יותר דק...
חוט נילון: ככל שיותר דק תרגיש יותר טוב את ה"אכילות" ופחות יושפע מהזרם, גם תטיל יותר רחוק, השאלה היא מה נקודת האיזון כדי שהחוט יתמודד בהצלחה עם דגים גדולים ולא ייקרע במהרה...
השיקול צריך להיות שלך....
לדיג חופי, חוט 0.35 איכותי יעשה את העבודה מצויין, נכונה מאוד לדעתי ההבחנה שעושה מוטי בין אזור חולי לסלעי - לעניין בחירת העובי, אם יש סט אחד אז הייתי הולך על 0.35 - 0.40
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני עובד גם עם בד וגם עם מונו עם בד 30 ליברות עם שוק לידר אמנזייה. עובד גם עם מונו בעבר הייתי עובד עם 0.40-0.50 היום 0.30-0.28 חוטים של AWA SHIMA וקניתי את הYUKI INVISI אך לא יצא לי עדיין להשתמש בו גם למונו הדקים אני מחבר לידר/שוק לידר. עדיין מחפש את השוקלידר הקוני ולא מצאתי בארץ.
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #13 ב- : פברואר 10, 2014, 12:14:15 PM » |
|
דוב בקרוב מאוד יהיה גם שוק לידר קוני
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
|