בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  ה"רפורמה" של החברה להגנת הטבע - רפורמה או קטסטרופה?!
עמודים: 1 2 [3] 4 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ה"רפורמה" של החברה להגנת הטבע - רפורמה או קטסטרופה?!  (נקרא 158070 פעמים) הדפסה
אנדרי אהרונוב
חבר פורום

מנותק מנותק

אני מנסה להיות קורא אובייקטיבי שלך אנדרי, אך משום מה זה מביא אותי למסקנות לא כול כך מובנות.

הרשה לי להיות כן בשאלה ותקוותי שתהיה כן בתשובתך

האם אתה מנסה לערער את הקהילה כאן על ידי "הפרד ומשול"?
בכך שכול פעם אתה מנסה שוב ושוב לשכנע באמיתות דברך ועדיין כול פעם אתה מקבל תשובה הוגנת ומכבדת אותך, ובכול זאת נראה לי לא כול כך טוב כול מה שאתה מנסה לעשות כאן, אם לא לומר מריח מעט לא טוב.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2

יוסי, אני מאוד מכבד את רפי ואסיר תודה לו על הפורום המצויין שהוא בנה בזמן כלכך קצר.

אילו היה כאן מקום לדייגים בצלילה הייתי כותב גם כאן בהיקף דומה לזה שאני כותב בפורום השני.

אני בשום אופן לא מעוניין ליגרום לכם פירוד. נושא שימור הדייג והחי הימי חשוב לי למעלה מחמש עשרה שנים.

ואם אתה עדיין לא השתכנעת במניעים שלי הנה מעט מעשייתי בתחום שימור החי הימי>

1.הנה סירטון רציני ביותר בנושא, שאני שותף לעשיתו עם בונווה סליגמן ועופר אלעד.

2.הנה המחקר שלי על הלוקוסים שעשיתי לתואר שני (שאגב, אנייזמתי אותו)
מחקר אקולוגי על שלושתה מיני דקרים ורגישותם לדייג

<a href="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=36965094&amp;server=vimeo.com&amp;fullscreen=1&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=01AAEA" target="_blank">http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=36965094&amp;server=vimeo.com&amp;fullscreen=1&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=01AAEA</a>
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

הגעת לי עד לכאן  התפוצצות

ההתייחסות הבלתי פוסקת שלך אל רפי לגופו של אדם הוציאה את הצד הלא יפה שבי.

אז נכון שעכשיו אתה "לוחם טבע" גדול,
אבל אותי לימדו "אל תשכח מאיפה באת..."

לכל מי שלא מכיר את אנדרי אהרונוב, ואין לו חשבון באתר IKF, לפניכם שלל הגיגיו משם:

נתחיל בסירטון של תפיסת לוקוסים בצלילה...אלו שהוא כל כך רוצה להגן עליהם:
<a href="http://www.youtube.com/embed/2MHsvYGcGck" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/2MHsvYGcGck</a>

נמשיך בדוח הזוי:

ונסיים בהודאה מעניינת:

כן, בזבזתי מהזמן שלי (שהוא יקר מאד היום), בשביל לחפש ולהציג את זה לכולם.
הרי לכולכם, אנדרי אהרונוב, "לוחם הטבע" שתומך ברפורמה.

אני ממש, אבל ממש לא נוהג לחפור בהיסטוריה של אנשים, אבל ברכותי, הצלחת לגרום לי לעשות את זה.

כי נמאס לי.

נמאס לי מהניסיון ההזוי והמטופש שלך להפנות אנשים לחתום על רפורמות שאין בהן כל שחר.
מעבר לביזיון שרפי הציג...
מדובר ברפורמות שמי שיקרא אותן, יעשה חישוב מהיר על הנתונים (שנבדקו...בדיחה...),
יגלה לדוגמה, שדייגי ההקפה (צ'ינצ'ילות), על פי הנתונים שברפורמה ההזויה הזו, אחראים לכ-5 טון בשנה (לסירה אחת נכון ל2010 לפי המסמך של הרפורמה).
נחלק ל-12 חודשים, נקבל כ-400 ק"ג בחודש בממוצע. כמה כבר מקבלים על דג ממוצע?
אם נקח בחשבון גם שרוב התפיסות של דייגי ההקפה הן של דגים פלגיים שמחירם לא גבוה במיוחד, כדוגמת טוניות, אבל אנחנו מפרגנים, נקבל 20 ש"ח לקילו! (לפי יודעי דבר, בעונת הטוניות לדוגמה, המחיר אף יורד ל5-10 ש"ח לקילו).
זה אומר פחות מ-8000 ש"ח בחודש לסירה.
סירה כזו היא בעלת 3-4 עובדים? יש הוצאות דלק, תחזוקה?
אתם רוצים להגיד לי שדייג יצא לים בשביל פחות מ-1500 ש"ח (לאחר קיזוז דלק וכו') בחודש?!?!?!
רק לאחרונה הסתובב בפייסבוק סירטון של צ'ינצ'ילה שתפסה להקת אינטיאסים, אפילו לפי הצהרת חברי הדייג, הדג הקטן ביותר שם היה כ-20 ק"ג, והיו שם מעל 20 דגים...כלומר רק התפיסה הזו כבר מהווה כ-10% מסך השלל השנתי של סירת דייג הקפה לפי הנתונים ההזויים של הרפורמה הזו.
ברור לכולם...שהם תופסים הרבה יותר. בשביל 1500 ש"ח לחודש אף אחד לא היה יוצא לים...בתור מנקה רחובות מרוויחים יותר.
למען הסר ספק, אין פה רצון לתת דעה על הסירה הספציפית הזו מהסירטון. כרבים אחרים אני חושב שזכותם לדוג, זו הפרנסה שלהם, וכל עוד אין חוק שמגביל אותם משום בחינה, זכותם.

תחפשו עוד ברפורמה, ותמצאו עוד מגוון נתונים הזויים ואף אי עיקביות בנתונים!
במקום אחד רשום X, במקום אחר על אותו הנתון רשום Y.
זו הרפורמה שאנדרי רוצה שתחתמו עליה.

אז אדון אהרונוב,
תעשה לנו טובה...
תפסיק עם הרפורמה הזו, עדיף בכל מקום, אבל אם לא, אז לפחות פה.
אנו לא עיוורים, ולא נלך כצאן לטבח.
עריכה אחרונה: ינואר 14, 2014, 13:46:19 PM על ידי רון דדון
piniab

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הצליח להרגיז כאן את כולם...
עליו נאמר...
"איסתרא בלגינא קיש קיש קריא"

אולי כדאי פשוט לסנן את הפוסטים שלו.
-------------------------------
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

רון תודה שהארת את עיני כולם מה באמת קורה כאן !!

אהרונוב..הכי אהבתי במה שכתבת שם זה

לדוג בשמורת טבע( ראש הנקרה )  ולהתפרנס 6 שנים רצופות ממכירת דגים ...

ובין סוגריים עוד רושם שזה חוקי !! את זה באמת אהבתי  גיחוך גיחוך

יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
mahajnaa

חבר פורום

מנותק מנותק

אחרי ציטןטים אלה - אפשר לומר רק דבר אחד!!!!

מ ה  א ת ה  ק ש ו ר  ל ע ז א ז ל  ל ס פ ו ר ט י בי..
אתה האם אמא של המסחרי ועוד ממינים שאין מהם בשפע והכל בהתוודאות ואני בטוח האמת עוד רחוקה וקשה יותר מהמתואר!!!

אני יכול לומר יותר גרוע מזה !! אתה אומר שעכשיו אתה דג פעם בחצי שנה - וזה לא נכון ידידי !!!! את סארי אתה מכיר !!! נראה לי הבנת אותי מספיק..

די כבר איתך, כל זה ואתה מטיף מוסר !!! באמת שלא מבין אותך ..
אתה רוצה להציל את הים? לפחות לפחות תתחיל בעצמך. כי טול טרולים לא הוציאו את הלוקוס שאתה מוציא. וכמובן ״חוקי״......

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

גיס חמישי.
זה מה שעולה לי בראש.
זה כבר מעבר לעקשנות של שעמום, זה מעבר ל"תשומי", זה מעבר להרבה דברים אחרים...

שלא יהיה לך ספק אנדרי, ההתנגדות לרפורמה המטופשת הזו והתמיכה בי.ע.ד היא אבסולוטית כאן בפורום ומי שיש לו שכל בקודקוד, יימצא את עצמו מהר מאד בצד הזה ולא בשיירה שהולכת אחרי חלילנים בצורה עיוורת עד שהקרקע תיעלם להם מתחת לרגליים...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
yoavy77
חבר פורום

מנותק מנותק

דיון מרתק בכל קנה מידה

מספיק לראות את מה שנכתב בהתחלת הדיון

כותרת קולעת

חלם גם חלמאות וגם קטסטרופה אבל ממש לא דומה לרפורמה שתניב תוצאות טובות

מה שמתחיל בצורה כזו עקומה יביא רק תוצאות רעות
אנדרי אהרונוב
חבר פורום

מנותק מנותק

מ ה  א ת ה  ק ש ו ר  ל ע ז א ז ל  ל ס פ ו ר ט י בי..
אתה האם אמא של המסחרי ועוד ממינים שאין מהם בשפע והכל בהתוודאות ואני בטוח האמת עוד רחוקה וקשה יותר מהמתואר!!!

אני יכול לומר יותר גרוע מזה !! אתה אומר שעכשיו אתה דג פעם בחצי שנה - וזה לא נכון ידידי !!!! את סארי אתה מכיר !!! נראה לי הבנת אותי מספיק..

אתה רוצה להציל את הים? לפחות לפחות תתחיל בעצמך. כי טול טרולים לא הוציאו את הלוקוס שאתה מוציא. וכמובן ״חוקי״......

אכן שיניתי לחלויטין את אופן הדייג שלי לפני שנתיים.

כבר שנתיים אני דג ברובה בערך אחת לחצי שנה. אפילו אין לי רובה מישלי- חילקתי את כולם!

אני בעיקר תופש חיות ים במצלמה, כי בצלילה צילום זאת הדרך היחידה לדייג של שחרר ותפוש.

ועכשיו תיראו.
לדבר אצלכם על הנושא סיימתי לפני ההודעה האחרונה והטובה של רפי. אמרתי כל מה שרציתי, רפי אמר כל מה שרצה. יופי. ואז, פתאום, בהודעה האחרונה של רון הוא אמר שהוא נאלץ להוציא מעצמו את החלק שהוא לא אוהב, כך שאני מבין שמה שאני כותב מאתגר חלק מיכם מעבר למידה שהם מוכנים לה. הנושא אכן טעון אצל כולנו, אבל אני בטוח שאנשים כלכך מאוחדים כמוכם יתגברו על האתגר בשיחות נפש וקבוצת תמיכה טלפונית. האתגר שלי כרגע הוא לא להיכנס ל י.ע.ד עד שהוא לא יעלה באמת. וכאן, אני חייב להודות שהאתגר קשה, כי בשבוע האחרון הכתיבה כאן מפתה לפחות כמו הצלילות שעשיתי עד גיל 23 כשדגתי בשמורה. ניראה לי שקצת חמלה שלנו על כולנו תהייה במקום.

עריכה אחרונה: ינואר 14, 2014, 18:12:02 PM על ידי אנדרי אהרונוב
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

מ ה  א ת ה  ק ש ו ר  ל ע ז א ז ל  ל ס פ ו ר ט י בי..

אכן שיניתי לחלויטין את אופן הדייג שלי לפני שנתיים.

כבר שנתיים אני דג ברובה בערך אחת לחצי שנה. אפילו אין לי רובה מישלי- חילקתי את כולם!

אני בעיקר תופש חיות ים במצלמה, כי בצלילה צילום זאת הדרך היחידה לדייג של שחרר ותפוש.

ועכשיו תיראו.
לדבר אצלכם על הנושא סיימתי לפני ההודעה האחרונה והטובה של רפי. אמרתי כל מה שרציתי, רפי אמר כל מה שרצה. יופי. ואז, פתאום, בהודעה האחרונה של רון הוא אמר שהוא נאלץ להוציא מעצמו את החלק שהוא לא אוהב, כך שאני מבין שמה שאני כותב מאתגר חלק מיכם מעבר למידה שהם מוכנים לה. הנושא אכן טעון אצל כולנו, אבל אני בטוח שאנשים כלכך מאוחדים כמוכם יתגברו על האתגר בשיחות נפש וקבוצת תמיכה טלפונית. האתגר שלי כרגע הוא לא להיכנס ל י.ע.ד עד שהוא לא יעלה באמת. וכאן, אני חייב להודות שהאתגר קשה, כי בשבוע האחרון הכתיבה כאן מפתה לפחות כמו הצלילות שעשיתי עד גיל 23 כשדגתי בשמורה. ניראה לי שקצת חמלה שלנו על כולנו תהייה במקום.

זה בסדר שאתה לא רוצה להיכנס ל י.ע.ד עד שהוא יעלה אבל בינתיים תעצור לרגע את הריצה המטורפת והאובססיבית שלך ושל הפורום השני עד ש י.ע.ד  תעלה ואז תחליט/ו באיזה צד אתם רוצים להיות
יכול להיות שי.ע.ד תהיה חלופה טובה יותר ותשמור יותר על זכויות הדיגים החובבים / ספורטיבים

ולעניין ההתנגחות שלך עם רפי הייתי אומר שאתה לא הוגן אתה מנצל את חופש הביטוי בפורום זה כדי לעשות מניפולציות ולחמם את האווירה דבר שבפורום השני לא הייתה מאז לעשות כי מיד היו מחקים לך את ההודעות במקרה הטוב במקרה הרע היית נחסם
כבד את המקום שבו אתה כותב ותן כבוד לאנשים שחברים בו כי פה בפורום נוהגים לכבד חברים ולא לפגוע בהם גם אם לפעמים לא מסכימים איתם
פה פותרים דברים בהדברות ורוח טובה ולא בהתנגחות
פה חברים נוהגים להתנצל אם מסתבר להם שהתנסחו בצורה לא נאותה מול חבר אחר
מציע לך לחשוב על המשפט האחרון
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

...אני מבין שמה שאני כותב מאתגר חלק מיכם מעבר למידה שהם מוכנים לה. הנושא אכן טעון אצל כולנו, אבל אני בטוח שאנשים כלכך מאוחדים כמוכם יתגברו על האתגר בשיחות נפש וקבוצת תמיכה טלפונית. האתגר שלי כרגע הוא לא להיכנס ל י.ע.ד עד שהוא לא יעלה באמת. וכאן, אני חייב להודות שהאתגר קשה, כי בשבוע האחרון הכתיבה כאן מפתה לפחות כמו הצלילות שעשיתי עד גיל 23 כשדגתי בשמורה. ניראה לי שקצת חמלה שלנו על כולנו תהייה במקום.

מאתגר מעבר למידה?  וואלה לא יודע
אני עדין מחפש את האתגר.
החלק היחיד שמאתגר פה זה למצוא את הדברים הנכונים במסמך של ה-100+ עמודים.
למצוא את הטעויות זה דווקא קל ובסיסי.

אם אתה חושב שההודעה שלי באה ממקום של "אנדרי איתגר אותי ואין לי איך לענות אז אני אשתלח באנדרי",
סלח לי, אבל אתה באמת, באמת אבל חי בסרט.
עוד לרגע זה, כל דבר הזוי שהעלת בנושא ברפורמה נתקל בשורה של שאלות, בקשות הבהרה, טענות, ולאף לא אחד מהם ענית, אלא תמיד הפנת את הדיון לנושא אחר והתחמקת מתשובות.
המאותגר פה הוא אתה, וככל הנראה, אינך מתמודד עם זה טוב, אז אתה מחפש איך ללכת סחור סחור מבלי להגיע לנקודה, למרות שהיא ממש מולך, אתה רואה אותה, ואתה מודע לקיומה.

לא מעוניין להיכנס לספקולציות, אך מדגדג לי על קצה הלשון...מה האינטרס האמיתי שלך...
של אדם שרק לפני שבוע וחצי - שבועיים, היה נגד התוכנית, התוכנית לא השתנתה, ולפתע התחלת במרדף בלתי פוסק לקדם אותה. דאגה לים, אולי...דאגה לדייגים החובבים? בטוח שלא. אז עולה לי השאלה - מה אתה מנסה להשיג פה?!

האתגר שלך הוא לא להיכנס לי.ע.ד?
מדבר רק בשם עצמי, לא תחסר לי שם.

עד לשבוע וחצי - שבועיים האחרונים, היתה לי הערכה כלפיך, על אף מקרי עבר שהיו בIKF שאומנם לא הייתי חלק מהם, אך הייתי מודע להם שכן הייתי פעיל בפורום בזמנם, ותמיד נהנתי לצפות בסירטוני הצלילה בשמורה, לראות את הדגים, הצבים והטריגונים. כל זה נעלם, עקב דו פרצופיות והתנהלות שלא מכבדת לא את עצמך, לא את המקום שאתה כותב בו ולא את החברים שבו.
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

...אני מבין שמה שאני כותב מאתגר חלק מיכם מעבר למידה שהם מוכנים לה. הנושא אכן טעון אצל כולנו, אבל אני בטוח שאנשים כלכך מאוחדים כמוכם יתגברו על האתגר בשיחות נפש וקבוצת תמיכה טלפונית. האתגר שלי כרגע הוא לא להיכנס ל י.ע.ד עד שהוא לא יעלה באמת. וכאן, אני חייב להודות שהאתגר קשה, כי בשבוע האחרון הכתיבה כאן מפתה לפחות כמו הצלילות שעשיתי עד גיל 23 כשדגתי בשמורה. ניראה לי שקצת חמלה שלנו על כולנו תהייה במקום.

מאתגר מעבר למידה?  וואלה לא יודע
אני עדין מחפש את האתגר.
החלק היחיד שמאתגר פה זה למצוא את הדברים הנכונים במסמך של ה-100+ עמודים.
למצוא את הטעויות זה דווקא קל ובסיסי.

אם אתה חושב שההודעה שלי באה ממקום של "אנדרי איתגר אותי ואין לי איך לענות אז אני אשתלח באנדרי",
סלח לי, אבל אתה באמת, באמת אבל חי בסרט.
עוד לרגע זה, כל דבר הזוי שהעלת בנושא ברפורמה נתקל בשורה של שאלות, בקשות הבהרה, טענות, ולאף לא אחד מהם ענית, אלא תמיד הפנת את הדיון לנושא אחר והתחמקת מתשובות.
המאותגר פה הוא אתה, וככל הנראה, אינך מתמודד עם זה טוב, אז אתה מחפש איך ללכת סחור סחור מבלי להגיע לנקודה, למרות שהיא ממש מולך, אתה רואה אותה, ואתה מודע לקיומה.

לא מעוניין להיכנס לספקולציות, אך מדגדג לי על קצה הלשון...מה האינטרס האמיתי שלך...
של אדם שרק לפני שבוע וחצי - שבועיים, היה נגד התוכנית, התוכנית לא השתנתה, ולפתע התחלת במרדף בלתי פוסק לקדם אותה. דאגה לים, אולי...דאגה לדייגים החובבים? בטוח שלא. אז עולה לי השאלה - מה אתה מנסה להשיג פה?!

האתגר שלך הוא לא להיכנס לי.ע.ד?
מדבר רק בשם עצמי, לא תחסר לי שם.

עד לשבוע וחצי - שבועיים האחרונים, היתה לי הערכה כלפיך, על אף מקרי עבר שהיו בIKF שאומנם לא הייתי חלק מהם, אך הייתי מודע להם שכן הייתי פעיל בפורום בזמנם, ותמיד נהנתי לצפות בסירטוני הצלילה בשמורה, לראות את הדגים, הצבים והטריגונים. כל זה נעלם, עקב דו פרצופיות והתנהלות שלא מכבדת לא את עצמך, לא את המקום שאתה כותב בו ולא את החברים שבו.

רון וכולם חבל על האנרגיות שלנו ..בוא נתמקד במשהו מועיל יותר
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

רון וכולם חבל על האנרגיות שלנו ..בוא נתמקד במשהו מועיל יותר  אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר

צודק מאמון
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

6 שנים של דייג לוקוסים מקצועי ועוד עם רובה בראש הנקרה,מה אפשר להגיד על זה...
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין: Re: ה"רפורמה" של החברה להגנת הטבע - רפורמה א
« הגיב #43 ב- : ינואר 14, 2014, 23:00:55 PM »
אנדרי קראתי את התגובה שלך אליי. ובכול זאת אנני מבין עדיין מה גורם לך לחשוב שכאן זה מתנהל כעדר אחרי רפי?
הצגת את שרצית ומשום מה זה היה יותר התנגחות מול רפי שבלטה לאורך כול תגובה שלך ותמיד מול האדם שחשבת שאולי ניתן להכניע אותו בחצאי אמיתות ו/או ציטוטים לא מדוייקים, עדיין קיבלת את הכבוד הראוי ומענה לכול פיסקה שרק כתבת.

ולאחר כול שכתבת עדיין לא מצאתי כאן מישהו שמצדד בצד שלך ולו ברמז.

פעם אמרו לי שאם אחד אומר לך שאתה שיכור, אל תתייחס.
אם שניים אומרים, כדאי לבדוק.
אם שלושה אומרים, כדאי שתלך לישון.
אז אם אחרי כול שנכתב עדיין לא מצאת שותף לדרך, כדאי שתשנה גישה או פשוט תהרהר מה לא נכון בדרך אותה אתה מציג.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

קבלו עוד קצת - עודכן גם באחת התגובות הראשונות בשרשור...

מתוך דוח מבקר המדינה -
http://www.mevaker.gov.il/he/Reports/Report_149/77e593d0-54b3-4b3d-b893-7480188ece70/7037.pdf
החל מעמ' 1115:
דיג בים התיכון

איסו ף הנתונים בים התיכון:
"...האגף לא אסף נתונים על שלל הדיג בשנים 2004-2001. בשנים 2007-2005 איסוף
הנתונים היה חלקי כיוון שהועסק בכך רק עובד אחד, במשרה חלקית, ביפו בלבד.
בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2008 לא נאספו כל נתונים בים התיכון, לפיכך
הוחלט שלא לכלול את הדיג בים התיכון בדוח הסטטיסטי של אגף הדיג לשנת 2008. אי איסוף
נתונים במשך תקופה כה ארוכה עלול להוביל להחמצה באיתור של מגמות שינוי או תופעות
חריגות בדיג המקומי. באפריל 2009 כתב מנהל תחום דיג ימי בעניין זה למנהל אגף הדיג וציין
שהיעדר נתונים מעודכנים גורר העדר תשתית עובדתית, מקשה מאוד על האפשרות לקבל
החלטות בנוגע לניהול ממשק דיג ומעמיד את האגף בעמדה נחותה כשצריך לקבל
החלטות ניהוליות.
" (מתוך עמ' 1116)

דיג בים התיכון ברשתות בלתי חוקיות
"בתקנה 5(1) של תקנות הדיג, 1937, נקבע ש"חורי רשת המשמשת מכמורת [בספינות] לא יהוו,
בכל חלק מן המכמורת, פחות מ-22 מילימטר בין קשר לקשר או מידת מתח של 44 מילימטר, ובשק
שאורכו אינו קטן מ-4 מטר, לא יפחתו עיני הרשת מ-24 מילימטר או ממידת מתח של 48 מילימטר,
ואסור להחזיק בכל ספינה המשמשת לדיג במכמורת שום רשתות שמידת קטנה ממידה זו.
אגף הדיג לא אכף תקנה זו, והרשתות המצויות בשוק ומשמשות את הדייגים הן בעלות מידות
קטנות יותר ואינן מתאימות לדרישותיה. לפיכך יש חשש שברשתות נתפסים דגים קטנים מאוד
שאינם משלימים מחזור חיים של ואינם מתרבים, ולכן גורמים הדייגים לדלדול ניכר של הדגה.

בספטמבר ובאוקטובר 2010 החליט אגף הדיג לקדם את הטיפול בנושא, אך הוא טרם הוסדר,
אף שחלפו שלוש שנים מאז עלה על סדר היום.

משרד החקלאות הודיע בתשובתו מנובמבר 2010 כי "בעקבות הערת המבקר" התקבלה החלטה
להסדיר את גודל העין החוקי ברשתות מכמורת בהוראת שעה לתקופת מעבר. במהלך 2011 יבוצעו
סקרים לבחינת ההשפעה של מבנה הרשתות על יכולת ההימלטות מהן של דגים קטנים. תקנות
חדשות יתוקנו בהתאם לתוצאות הסקרים".

עד כאן הציטוטים...
בינתיים עברו עוד 3 שנים ועודנו ממתינים לסקרים ולתקנות שהובטחו...
בינתיים עברו כבר 6 שנים בהן המכמורתנים דגים עם רשתות בלתי חוקיות,
משמידים את הים בניגוד לחוק - ואגף הדיג?!
אותו אגף הדיג שסיפק ל"רפורמה" נתונים כשבכלל לא אסף נתונים...
אותו אגף הדיג שפקחיו דווקא יודעים לרשום דוחות לדייגים ספורטיביים על כל שטות -
אך ממשיך שלא לנקוף אצבע כנגד השמדה שיטתית של דגי הים בניגוד לחוק...

מה אגף הדיג יעשה בדיוק אחרי ה"רפורמה"?!! תנחשו על מי יאכוף ועל מי לא....
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!