בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סיכום שתי יציאות משלהי 2013
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סיכום שתי יציאות משלהי 2013  (נקרא 4284 פעמים) הדפסה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

סיכום שתי יציאות משלהי 2013
« ב- : ינואר 05, 2014, 18:55:04 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
30/12/2013מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו מים מלוחיםשקט עד גלי0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
08:00שרימפס - דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב)7
20:00פילוטה - סרגוס (סרגוס משורטט)5

הדו"ח:
הדו"ח הזה מסכם שתי יציאות בפרק זמן של שבוע בליווי חבר טוב מאוד שחי בחו"ל כרגע והגיע לביקור. את צעדינו הראשונים בדיג עשינו יחד והוא היה לי פרטנר מעולה להרפתקאות רבות במזחי תל אביב. לכן, לשתי היציאות האלה יש מעל לכל ערך נוסטלגי.

יציאה ראשונה - מחפשים דניסים ומוצאים אותם

<a href="https://www.youtube.com/embed/Pmmu7m3Vq-M" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/Pmmu7m3Vq-M</a>

כבר שבועיים בערך אחרי הסערה, כולנו יודעים שלא הייתה בריחה משמעותית, אבל כולנו גם יודעים שאם מתאמצים, אפשר למצוא שאריות משנים עברו. עם ים פלטה ורוח מזרחית קרירה אין יותר מדי מה לעשות מלבד לחפש דניסים שפותחים את הפה בכל ים.

מגיעים למזח ומחפשים מקום פוטנציאלי שיתן מענה של סלע ויחד עם זה בורות חוליים. אני מצויד בחכת ז'ירז'ור 10-50 שמשמשת לי חכת פתיונות בשנים האחרונות, והחבר עם הבולונז שלי (לינאפה קיקלופ). הדיג לא התבצע עם מצוף, אלא עם משקולות 20 גרם, תלאי 50 ס"מ וגמברי. הגענו בשבע וחצי, ובשמונה כבר החבר מעלה את הדג הראשון - דניס יפה שנתפס על הקצה. תיכף אני מחזיר באחד משלי ומתחיל קצת אקשן שמספק עוד כמה חתיכות, כולן מאותו בור קטן. בגלל הים השטוח והאופי הכללי של הדג הזה, צורת האכילה כמעט מורטת עצבים. ניקורים קטנים שלא מצדיקים הוקסט, מעיכה של הגמברי, ובעצם הכול חוץ מאכילה בריאה שלא משאירה מקום לספק. התלאים נקשרו בפלורו קרבון שהוכיח את עצמו מעל למצופה, בעיקר בתחום הסרגוסים (שכולם חזרו למים כי המטרה - דניסים) שאכלו יפה מאוד בחלק מהבורות ולא היססו בכלל. להזכירכם, ים פלטה וצלול בשעות הבוקר המאוחרות. הקרסים שנבחרו למטרה הם במידה 6 עם צוואר ארוך ודקים מאוד (מתעקמים בפה הדניס לפעמים).

האכילות, התה הטעים והשמש החמימה הזכירו לנו בקרים רבים בהם נהגנו ללכת לדוג באותו איזור, וכך ישבנו לנו והעלנו זכרונות, ומדי פעם איזה דניס. בגיל הנעורים, בקרים כאלה נראים כנצח מושלם שלא יגמר לעולם, אבל פתאום חולפות להן מעל עשר שנים והמחויבויות גדלות ואיתן המבטים התכופים בשעון. בסביבות 12:00 התקפלנו. החבר לקח את הדגים לטובת ארוחה בביתו, ואני חזרתי שמח כי גם תפסתי דגים, וגם אני לא צריך לנקות אותם :-).

*הקליפ הנ"ל קשור לחלק א' בצורה מקורית, מוזמנים לנחש.

יציאה שניה - לילה אחרון לשנת 2013.

<a href="https://www.youtube.com/embed/7oqR59p-0JQ" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/7oqR59p-0JQ</a>

לצאת בסילבסטר מעולם לא היה בראש מעייני, וזו לא הפעם הראשונה בה אני מבלה בים בערב השנה החדשה. כמה ימים לאחר היציאה עם הדניסים, מחליטים לנצל את הירידה היפה של הים ולחפש סרגוסים גדולים עם פילוטה. הכול נכון: ים עובד בירידה, מים קצת עכורים, לילה וחורף. שנינו מצוידים בחכות בולונז, מתחילים בזריקות ראשונות בדמדומי אור אחרונים עם מצוף, לאחר מכן מתקינים סטיק לייטים שהתבררו כישנים במקצת, ולבסוף, לאחר תפיסה של כמה סרגוסים פחות מגודל המינימום שלי (כף יד בוגרת) שחזרו לים ללא נזק, אני מחליט שנמאס לי ויורד למקום האהוב עלי, קרקעית הים, במקום בו הסלעים פוגשים את החול. הריג הוא בעצם אנטי-ריג: חוט ראשי 0.30 (סוג מאוד רך שמאפשר עמידות מול סלעים) וחוט תלאי 0.16 באורך 120 ס"מ, קשורים יחד בקשר יוני ליוני. כך בלי משקולת, עם חתיכה גדולה של פילוטה וקצה קטן של גמברי. החלטתי לנצל את ההזדמנות של סרגוסים גדולים לבחינת קרסים חדשים שקניתי מבית גמקטצו במיטב כספי (13 ש"ח ל-10 יחידות!!). הקרסים מידה 2 והם מופיעים בתמונה למטה כך שאפסח על תיאור הצורה והעיצוב.
זריקה ראשונה עם המערך החדש, האהוב עלי מזה שנים, מקבל התעניינות ראשונית ובקצה השני זה מרגיש משהו יפה. נותן בוש (מטה את המקל מטה כדי ליצור בטן בחוט) במטרה לצמצם חשדנות של הדג, והאינסטינקטים שלי מתבררים כנכונים כשהמענה היה סחיבה יפה ,איטית וכבדה של הבטן, ולבסוף הוקסט בריא. הנגיחות לאחר מכן לא השאירו מקום לספק, יש אחד יפה בקצה השני. עובד איתו לאט בגלל החוט הדק, מביא אותו עד אלי כשהוא כבר על הצד ומניף (בגלל מבנה הנקודה) באיטיות עד לחוף מבטחים. סנונית ראשונה מבשרת טובות ואני בטירוף, חושב שהיום זה סוף סוף היום של הבהמות, אבל בפועל אני מתבדה כשסך השלל מסתכם בארבעה דגים נוספים מעבר לגודל המינימום שלי, ובערך 20 (!) דגים נוספים בגודל של כף יד ומטה שחזרו לשחות ולגדול. החבר מתעקש לדוג עם משקולת קטנה באותה שיטה, אבל הסלעים הרבים באיזור מענישים אותו, בעוד אני מצליח בקלות להתחמק מהם בגלל היעדר משקולת. לבסוף הוא נכנע לשיטתי ונהנה יותר.
במהלך הלילה מחליפים לנקודה נוספת שזכרתי מהבוקר הקודם - משטחי סלע ארוכים ורדודים מאוד. אלה מניבים שני דגים טובים ועוד הרבה לא לקיחים. לקראת 22:00 האקשן יורד קצת ונכנסת מזרחית מקפיאה שמגרשת אותנו הביתה.

כמו הבוקר הקודם, גם הלילה הזה הביא איתו שלל נוסטלגיה מלילות ארוכים שבילינו לבד לגמרי על מזחים חשוכים ומבודדים (עוד בימים שרידינג היה סגור והליכה ליפו הייתה סכנה של סקילה באבנים בגלל האינתיפאדה).  אם כן, היו לילות, כמאמר המשורר, ואני מקווה שיהיו עוד רבים.

השלל בהחלט לא כמו פעם, אבל גם אנחנו השתננו והבנו שעד שמתאפשר להפגש ולבלות בוקר או לילה יחד, הדגים כבר באמת בחזקת "רק בונוס". אנחנו כנראה צוות לא רע, כי הבונוס הזה הגיע (אולי בצניעות) בפעמיים מתוך פעמיים.
 IP: [ מחובר ]
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: סיכום שתי יציאות משלהי 2013
« הגיב #1 ב- : ינואר 05, 2014, 19:04:30 PM »
הסרגוסים והקרס שתופס אותם.
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : ינואר 05, 2014, 19:05:24 PM »
הגדול שבחבורה, נראה פתאום מאוד קטן - עניין של פרספקטיבה.
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #3 ב- : ינואר 05, 2014, 20:38:16 PM »
יופי של דוח אדם  אתה בסדר

בתמונה של הדניסים רואים שיש ביניהם אג'אג' אחד ..הקטן יחסית ביניהם

יופי של דוח ותפיסות  בירה

בהצלחה בבאות
-------------------------------
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ינואר 05, 2014, 20:49:02 PM »
יופי של דוח אדם  אתה בסדר

בתמונה של הדניסים רואים שיש ביניהם אג'אג' אחד ..הקטן יחסית ביניהם

יופי של דוח ותפיסות  בירה

בהצלחה בבאות

אלוף אתה!

בנוסף לחידה בקליפ הראשון, רציתי לשאול מי יוצא דופן בתמונה של הדניסים - אתה עלית על זה בלי ששאלתי אפילו. בהחלט אג'אג' או צ'יפורה כמו אנחנו קוראים לו פה במרכז. אגב, הוא האחרון שנתפס, כלומר לקראת 12:00 בצהריים.
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #5 ב- : ינואר 05, 2014, 21:20:24 PM »
כשנהנים כמוך מדיג, מי צריך סילבסטר ? 

תענוג לקרוא את הדוחות ואין כמו חברים ותיקים שמגיעים לביקור 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : ינואר 05, 2014, 22:28:25 PM »
איך הגדרת זאת ? הנקודה מתעוררת .?

אכן כך זה נראה.

אזור שיכול להיות שואב ציוד רציני אך מניב תוצאות לדייגים מסוגך שפועלים עם המון רגש וסבלנות.

התחלתי לעבוד עם קרס דומה היום, אך בהיעדר ים מתאים קשה לי לומר עד כמה היא עדיפה על פני הצוואר הארוך.

בכל מקרה, את הדקות המתקפלות אני ממש לא אוהב, במיוחד שהן מתקפלות לי ביד בזמן הניסיון לשלוף אותם מלסתות הסרגוס 

איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ינואר 06, 2014, 08:02:10 AM »
יופי של יציאת דניסים טעימה.
אנחנו לא מצאנו אותם אחרי הסערה, אבל אתה מצאת וזכית סמיילי

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ינואר 06, 2014, 08:43:19 AM »
יופי של דו"ח אין כמו דייג עם חבר ילדות וזכרונות מזמנים שלא יחזרו עוד
והיו גם דגים יפים
הקרס הזאת מצויינת עבדתי איתה שנה שעברה על הדניסים,לא אכזבו חדה חזקה נבלעת ונתפסת מצויין.
בהצלחה בבאות
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ינואר 06, 2014, 11:19:46 AM »
איך הגדרת זאת ? הנקודה מתעוררת .?

אכן כך זה נראה.

אזור שיכול להיות שואב ציוד רציני אך מניב תוצאות לדייגים מסוגך שפועלים עם המון רגש וסבלנות.

התחלתי לעבוד עם קרס דומה היום, אך בהיעדר ים מתאים קשה לי לומר עד כמה היא עדיפה על פני הצוואר הארוך.

בכל מקרה, את הדקות המתקפלות אני ממש לא אוהב, במיוחד שהן מתקפלות לי ביד בזמן הניסיון לשלוף אותם מלסתות הסרגוס  

בהחלט מתעוררת עדי, ולדעתי אפשר לחשוף שם דגים מעניינים הרבה יותר עם הזמן, הסבלנות והטכניקה הנכונה.

לגבי הקרסים, אלו אותם קרסים שמאסת בהם כשהיינו עם אביחי, אחרי שתי זריקות ובריחה של סוס רציני :-)

במחשבה נוספת, אפשר בהחלט לעבור למוסטד קלאסיים שאולי יתפקדו בצורה טובה יותר ויתנו מענה של קרסים עם מפתח צר יחסית וצוואר ארוך.

בהחלט שואב ציוד רציני, אבל זה גם היתרון וגם החסרון של המקום.
עריכה אחרונה: ינואר 06, 2014, 11:20:49 AM על ידי adamfished
מישל עמר

דייג זה קודם כל להנות הדגים זה בונוס
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : ינואר 06, 2014, 12:32:44 PM »
אני קורא את הדוחות של כולם ואני בשוק איזה מקצוענים יש כאן ,רק לקרוא וללמוד
ינון לשם

תן לו לקחת חוט....
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ינואר 06, 2014, 18:50:30 PM »
דוח משובח של דייג חוף מאיש יקר ודיג מעולה !

בהצלחה ביציאות הבאות  אתה בסדר
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים
אין שומר את השער, אין סימן משמיים.
אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות
אנשים שחיים רק תככים ומזימות.
יש ששואלים שאלות ואין תשובות
יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : ינואר 06, 2014, 18:57:21 PM »
אכן מקצוענים  חם

סרגוסים חמורים בשביל ים התיכון שלנו, ודוח קליל וכיפי שנהנתי מכל רגע אדם  בירה בירה
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : ינואר 06, 2014, 20:09:21 PM »
javascript:void(0);
אין עליך אדם גם בכתיבה וגם בדייג
אחלה יציאות והמון כיף עם החבר
תמשיך לבלות בים  בירה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : ינואר 08, 2014, 02:55:34 AM »
אדם אדם...
כמו תמיד, דוח שלך על יציאת דיג זו יצירה ספרותית מרתקת - ספיישל לדייגים...
ויחד עם זאת - גם סקירה מקצועית מרתקת על הדיג החופי...

ללא ספק תפיסות יפות בשתי היציאות,
אם נתחשב בשחרורים אז בכלל היה לך מעניין מבחינת הקצב...
מרתק לראות את הגישה:
המטרה דניסים אז כל הסרגוסים חזרו לשחות,
המטרה סרגוסים גודל כף יד גדולה - כל מה שלא בסטנדרט חוזר לשחות...

לגבי הקרס הגדולה יחסית בה בחרת -
מה שכתבתי לעדי ומאמון לשקול לעשות כדי לצמצם נפילת גדולים ו"לפספס" קטנים...
לא הבנתי רק מדוע כזה תלאי ארוך של 0.16 ומסקרן לשמוע..

הרווחת בילוי מהנה עם חבר ותיק, תפיסות ובכלל מורגש שנהנית במיוחד...
לגבי החידה פספסתי - אם כי נחמד לראות את אריק ז"ל רוקד ומשתולל בצעירותו..
יש רמז?!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!