| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 31/12/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 12:00 | פילוטה - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 60 | |
הדו"ח:
יציאה ביום ראשון בשעות הבוקר המוקדמות, אני, הדוקטור, שותפי היצירתי, ועוד שני בחורים צעירים נחמדים וחדשים.
מגיעים לים בשעה 06:45 . מצב הים מעולה, גלים בגובה שנע בין 70 – 140 ס"מ, רוח דרומית מערבית סבירה מאוד. הציפיות גבוהות. מתארגנים ומוודאים שלא שכחנו דבר ברכב, החכות במים בשעה 07:00 , לא לפני שמזגנו לנו כוס קפה מרענן על הבוקר.
כמה אכילות יפות והאדרינלין מתחיל לעלות. יוצאות להן כמה חתיכות יפיפיות במשיכתן האינפנטילית לפילוטה העסיסית ונותנות פייט אדיר, אולם הן מסיימות את מסען בתוך הסל.
ממשיכים לדוג עם שעה 15:00, אז מחליטים להתקפל חרף הרצון הנועז לנצל את שעות השקיעה – לכולנו יש המון סידורים וכומובן משפחות שמחכות לחזרתנו בכליון עיניים.
אני עם כ 20 סרגוסים יפים מאוד (תמונה מצורפת למטה) – חתיכות גדולות שלא מביישות אף מסעדה שכבר למחרת היו במחבט והוגשו כארוחה משפחתית פיסטיבית. הדוקטור עם כמות זהה, ועם סרגוס גדול שיצא במיוחד, דומני עד חצי קילו.
המון סידורים בראש, מבחנים, עבודות, דוחות, משפחה ותכנון לטיול משפחתי ואני בשלי, ממשיך לעקוב אחרי מצב הים ומחליט לצאת לים גם היום, לדאבוני הפעם אני לבד, שותפי עסוק.
אמצע היום, שעה 12:00, אני בחוף הים שמקבל אותי עם נתונים פחות אטרקטיביים מיום ראשון, אבל אני הרי אוהב ים כזה יותר – ים בגובה של 70 – 100 ס"מ – ורוח דרומית מערבית עד 15 קמ"ש.
מתחיל בנקודות הידועות – גיחות מאוד ממוקדות וקצרות – זריקה או שתי זקירות לכל היותר בכל נקודה. זריקה ראשונה מניבה סרגוס יפה שעושה את דרכו לסל. זריקה שנייה אין נגיעות, ישר מחליף מקום. המקומות והבורים שאני דג בהם בדרך כלל לא מניבים תוצאות. מחליט לשנות כיוון מחשבה וללכת צפונה. נקודה מוכרת מניבה 7 סרגוסים יפים. למרות שאת החוף הזה אני כבר מכיר טוב מאוד, אבל ישנן נקודות שתמיד השתוקקתי לנסותן ולא יצא לי או בגלל גובה הים או בגלל הים הנמוך. אולי עכשיו אפשר להבין למה אני אוהב ים בגובה 70 – 100 ס"מ. מצב כזה מרשה לי להגיע בלי הרבה מאמצי על לנקודות שאני חושק בהן. וזה מה שקרה היום, עמוק את תוך ריף הסלעים הארוך-רחב, ואני בבורות שאני אוהב להימצא בהם. זריקה ראשונה ואני מרגיש אכילה חזקה והיסטירית – סרגוס מהמם בגודלו וביופיו מוצא את עצמו בסל. 10 זריקות רצופות ואני עושה עשרה סרגוסים – כל מנת פילוטה, מזערית ככל שתהיה, מושכת במסתוריות מה את הסרגוס לקרס, אחד אחרי השני....אקסטזה בהתגשמותה. אני שולח הודעה לחברי הדוקרטור באמצע כל זה, ומעדכן אותו בחגיגת סוף השנה של הסרגוסים.
בשעה 16:30, אני מחליט לסיים את ההרפתקאה העילאית הזו ולחזור הביתה מוקדם ככל האפשר, הרי אחרי הכל הדייג לא נגמר וצריך לעשות הכל להיות מוקדם בבית ככה שאפשר יהיה לתכנן עוד יציאה בקרוב בלי הרבה תקלות.
השלל הפעם יותר טוב מיום ראשון – מוציא כמעט 40 סרגוסים בגדלים מרשימים במיוחד ובפייטים שכנראה קשה לתאר אותם במילים.
ציוד:
מקל קוברה 6 מטר
חוט ראשי : 25
קרס מספר 4 על חוט 22
פתיון: פילוטה כמובן


















