| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 29/12/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| תולעים - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 7 | אלה נלקחו | |
| תולעים - | לבט / קורבינה/קורבל (יבלן האדווה) | 1 | ||
הדו"ח:
אתמול בערב, מסתמן סופה של תקופה ארוכה של רוחות מזרחיות חזקות שהורידו את הים ונראית תחילתו של שקע רטוב, ניצני עננים מתחילים להטיל מימיהם ומכ"מ הגשם מראה שכמה עננים פזורים נכנסים לגזרה.
יודעי דבר יודעים שימים מסוג זה אין רבים בנמצא, והדגים שחשים בשינוי יוצאים להתענג על הרכיכות שנגלות כשהגלים הראשונים של השינוי חושפים את שכבת החול שהגנה עליהם. זה ה-זמן ליציאה חופית סטייל מומי - להלן "לגעת במקל" ולאחוז בו כל היציאה וליהיות מוכן להוקסט מהיר.
מפיץ הודעה בקבוצת הווטסאפ - "מי בעניין יציאה היום?"
יריב עונה ושואל "מה המטרה?"
אני עונה לו שאני מתכנן לתפוס כמה סרגוסים 400 גר' ולחזור הביתה בשלום.
יריב מודיע שהוא מצטרף
מה בתכנית:
חוף סלעי משולב חול
פתיון - תולעים
הריג - משקולת שטוחה 50 גר ומתחתיה תלאי קצר של 10-15 ס"מ וקרס 10.
למה תלאי כה קצר?
אני אסביר: החוף בנוי ככה - סלע בקו המים ואחריו רצועת סלע חוף מעורב עליה נשברים הגלים. זריקה לשם = תקיעה בסלע. בהמשך רצועה חולית עליה מסתובבים סרגוסים גדולים ובינוניים ואז סלע קשה ושטוח מחורץ חריצים שוקקי דגים. הריף הזה נמצא רחוק ומתחיל במרחק 90 מ' מקו החוף. הריף הזה הוא היעד שלי.
אז למה התלאי קצר? הדג יוצא מהסדק לחפש מזון וכשחש סכנה הוא חוזר מיד! סרגוס שחש שננעל ירוץ לסדק מיד וכל עשירית שניה עלולה ליהיות קריטחת ולהוות את ההבדל בין דג נעול לדג בסלע שאס זה הסוף של הריג כי אני משתמש בקרס VMC קטנה מידה 10 או 11 קשורה בחוט 0.25 - קנוי בחנות. תלאי קצר נותן לי יותר זמן להגיב ובוודאות יש פחות איבודי דגים ויותר נעילות.
אני מגיע מצוייד במקל זרזור כבד ורולר עם חוט 20 ליב' בד לג'יג עם סימון צבעים (שינוי צבע כל 8 מ')שמאפשר לי לדעת מה המרחק מהחוף בו אני נמצא.
המקל - בלאק הול CABIN II MONSTER באורך 2.91 מ' נמצא בבדיקה אצלי בבדיקה והיום הוא מתפקד כמקל חופי חזק, ועם משקולת 50 גר' אני מופתע לגלות שהוא זורק למרחק 100-110 מטרים עם פתיון!
אלה הימים בההם הדיג החופי במיטבו.
נפגשים בחוף ואני מתלבש בזריזות תחת מטח גשם
ומצטרף ליריב שכבר החל לדוג.זריקה ראשונה ויוצא סרגוס גיבור
זריקה שניה - יריב ואני נעולים יחד לי קורעים את הריג ובאותו זמן ליריב משתחרר הדג ממש על הסלעים שבקו המים!!! אוהו! היום יש גיבורים במים

הסרגוסים יוצאים והקטנים משוחררים ליהיות אוכל לגומברים שיגדלו ויהיו חזקים. מידי פעם יוצאות שפמיות ארסיות ואני כמעט שנדקר מנבלה אחת שהתחפשה לדג סלע. ברגע האחרון כשהיתה אצלי ביד זיהיתי את הפה האופייני ששונה מהפה של דג הסלע ואינסטנקטיבית שמטתי אותה מידי. בהמשך יצאה השפמית הכי גדולה שראיתי בחיי - להערכתי במשקל 150 - 200 גר, ואז אני אומר ליריב שאחרי חולירע כזו מגיע לי פיצוי...
שוב זריקה רחוקה, מתישב על הכסא עם המקל ביד - חוט מתוח וממתין לאכילה.הגלים דופקים על החוט והזמן חולף במהירות ואז אני מקבל אכילה לא ברורה והפסקה - ממתין, אני מרגיש שהקרס אצלו בפה אבל לא בטוח, ממתין עם חוט מתוח ומקבל משיכה חזקה, הוקסט והדג לוקח חוט ומתחיל לרוץ ימינה ושמאלה.... מה זה? טרחון? ממתי הם אוכלים תולעים? מגלגל ומגלגל ומגלגל ולבסוף הדג נגלה על החוף במלוא הדרו - לבט יפה במשקל כ 600-700 גר. שלושתנו מביטים זה בזה בפה פעור - יריב הלבט ואני. שנינו מקבלים זריקת אנרגיה והלבט מתבאס.
ממשיכים והסרגוסים יוצאים בשירה וששון - לשמחתנו כמעט שלא היו קטנים - הם כנראה נשארו בבית
אלא בעיקר גדולים, היו גם הרבה אכילות גם בקרוב וגם ברחוק ורוב האכילות הסתיימו בנעילה ובדג ששוחרר או בדג בשקית. היו גם קריעות חוטים ומשיכות חזקות והכי חשוב - היה אחלה ערב עם דגים יפים.אז מה אני אומר? הדיג החופי חי ובועט, יש דגים בים ורק צריך לצאת.
שימו חליפת סערה וכל עוד אין ברקים הכל אפשרי וההנאה מובטחת.
יש ברקים? - לכו לראות X-פקטור ואל תצאו.
לשמחתנו היו אתמול ברקים אבל עמוק מאחרינו באיזור כרמיאל.
בהצלחה לכולם

בין השורות