
התמונות של המעדן בדו"ח התפיסות שהעלה מוקי כאן -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=14374.0
הנה המתכון כפי שהובא ע"י מוקי כוול התודה שבסופו...:
המצרכים:
1 בצל בינוני
3-5 שיני שום
1 פלפל אדום
1 גמבה
3 עגבניות בשלות
טימין,מלח, פלפל שחור
ברקודה יפה אחת כמובן.
אופן ההכנה:
מתגנים את הבצל כשהוא חתוך בתוספת השום עד להצהבתו,
מוסיפים את הפלפל, הגמבה, העגבניות כשהם חתוחות לקוביות קטנות
מתבלים לפי הטעם, ניתן להוסיף גם רסק עגבניות במידה ורוצים יותר רוטב.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ,
במחבת נוסף בשמן זית מטגנים את הדג כשהוא חתוך לסטייק בשני צידי הדג,
למשך 15 שניות מכל צד רק על מנת לסגור אותו , ואז מוסיפים את שאר התבשיל
שהכנו על הדג ומוסיפים לבשל כחצי שעה נוספת.
להשאיר כרבע שעה נוספת עד שכל המיצים והטעמים יספגו בדג, והרי לפניכם מעדן.
בהגשה רצוי להוסיף הרבה ירק מעל כגון פטרוזיליה וכוסברה.
לא לשכוח לנגב עם חלה טריה
בתאבון.
ותודה לבורא עולם על דגים ומטעמים נפלאים