האבו-נפחא הוא לגינון נודד - קרוב משפחה של דג ה"פוגו"...
הפוגו דומה לו בצורתו ורעיל כנראה קצת יותר..
נאכל ביפן ונחשב מעדן...
כעקרון יש שיטה לנקותו באופן בו הרעל יופרד מהבשר המיועד למאכל...
שם יש התמחות מיוחדת בהכנת דג הפוגו-
כמדומני מבחן המעבר הוא לנקות, להכין ולאכול....
בכל אופן - ביפן יש בכל שנה כמה מקרי מוות כתוצאה מאכילת דג הפוגו,
מה שאומר שיש טעויות - והמחיר הוא מחיר...
ברור שהמומחיות לא חייבת להיות של יפנים דווקא...
יתכן כי במצרים אימצו את העניין - לפי הסרטון אכן כך...
שוקי,
אישית ואם לא ביפן במסעדה ידועה ומתמחה בתחום - לא הייתי לוקח סיכון...
אין לי בעיה עם סיכונים - אך לא מוכן להיות תלוי בכישורי ניקוי דג של מישהו שאינני מכיר
אם המין הזה פחות רעיל אז מת הסיכון קטנה יותר.
כדאי לברר בכלל לגבי הסיכוי שהרעל יעבור לבשר איכשהו.
אכן ביפן מתים כמה כל שנה ..מעניין מאיזה סיבות.
לגבי הלגינון הנודד והלגינון המוארך (לדעתי שניהם הכי שכיחים) שווה שמישהו מקצוען יבדוק לגביהם טעם הבשר והרעילות שלהם. לא בדקתי אבל בטוח יש אפשרות לבדוק רעל לא דרך אכילה ובדיקת התוצאה אם מורעלים

בטוח יש חומרים כימיים, אינדקטורים למיניהם לרעל.
עכשיו, אם יתברר שזה כדאי ולא כרוך בסיכון, אז יהיה לנו מין שלא צריך לחרוש ימים בשביל לתפוס אחד פה אחד שם! אבל אז, הוא יהפוך לנדיר-כי נראה שזאת המגמה של כל הדגים האכילים בחופינו