פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   שאלה לחברים, האם דג הדבק- רמורה הוא אכיל או רעיל |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלה לחברים, האם דג הדבק- רמורה הוא אכיל או רעיל (נקרא 3231 פעמים) |
הדפסה |
|
|
לאחרונה תפסתי את הדג הנדון, בגודל דיי מרשים, הסירטון נמצא אצל הבעלים של DYO4U , מר אבי חכם, עדיין בעריכה ומקווה שלאחר העלאת הדיון הוא יואיל בטובו לפרסם את הסירטון, שאלתי לחברים ,האם הדג ניתן לאכילה או שהוא רעיל בדומה לאבו נפחא, אני לא שואל לגבי הכשרות של הדג אלא אם הוא אכיל לטובת חבר המעוניין בתפיסות עתידיות בסוג כזה של דג...... שבת שלום דוד שובל
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
בשפת העם נקרא "דג דבק". בהגה המדעית נקרא "אמלה" והוא ממשפחת הרמוריים. מגיע עד לגדלים של כ-60 סנט'. על הכשרות לא נדבר כפי שביקשת... על הטעם...אתה מוזמן לנסות כי אין לי שמץ של מושג לגבי אכילה של פרט זה. לא ידוע לי אישית אם הוא רעיל או אם לאו. קח רגע למחשבה :  לא נמכר בשווקים... לא בחנויות הדגים... לא במסעדות... אפילו הכריש שאליו הדג נצמד כמעט עד לבין חריצי השיניים לא נותן בו ביס...למה ? 
|
|
|
|
|
אוייייייי דודו חברי המלומד, להיכן הגענו כולנו ביובש התפיסות, שאנחנו שואלים שאלות על דגים עם ברירת מחדל שאולי נתפשר על אכילתם......... אם אין לחם נאכל עוגות  אולי הלילה שאלתך תישאר מיותרת ומיותמת ,כי נתפוס את כל הטרחונים והגומברים בסביבתנו ומרוב שפע ומחסור במקום איכסון בציידנית, נחזיר לים סרגוסים ומרמירים של 500 גרם  נחזיק אצבעות לרוח חלשה וים פלטה הלילה ולפנות בוקר דרי
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לפני כשנה יצאנו אבו גרעא (טל) ואני לבולוס מהקיאק והדביק הזה נדבק אלינו. שקט, חושך פתאום משהו קריר מתחכך ברגל שבמיים... התקף לב. בשלב מסויים טל מכין ריג חדש וכבר מחמש בקלמרי ומניך אותו על שפת הקיאק אבל 15 ס"מ לחוץ למים ומתחיל לגלגל ע"מ להחליף את החוט. בשלב הזה הדביק מזנק מחוץ למים וחוטף את הריג המוכן עם הפתיון וחוזר למעמקים.... כמעט בכל יציאת לילה בקיאק הוא מצטרף ונתפס. האם זה אומר שיש כריש בסביבה (חוץ ממני כמובן  ) או שהם גם מסתובבים נטולי כריש?
|
|
|
|
חסדייה
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בשפת העם נקרא "דג דבק".
בהגה המדעית נקרא "אמלה" והוא ממשפחת הרמוריים. מגיע עד לגדלים של כ-60 סנט
אני חייב לתקן אותך בהגה המדעית לא נקרא אמלה( אמלה זו מילה בערבית قملة שזה אומר כינה יחיד של כנים) הדג אכיל ואינו רעיל לגבי כשרות אני לא יודע אהה ועל הטעם דומה לטעם לפלמידות השחורות..בשפת העם לא להיט אך אכיל
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
בשפת העם נקרא "דג דבק".
אני חייב לתקן אותך בהגה המדעית לא נקרא אמלה( אמלה זו מילה בערבית قملة שזה אומר כינה יחיד של כנים) הדג אכיל ואינו רעיל לגבי כשרות אני לא יודע אהה ועל הטעם דומה לטעם לפלמידות השחורות..בשפת העם לא להיט אך אכיל תודה על התיקון חסדיה. כך הוא מופיע בספרו של "דני גולן" כזכור לי. אם מישהו יוכל לבדוק , זה יהיה מצוין. 
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
בשפת העם נקרא "דג דבק".
אני חייב לתקן אותך בהגה המדעית לא נקרא אמלה( אמלה זו מילה בערבית قملة שזה אומר כינה יחיד של כנים) הדג אכיל ואינו רעיל לגבי כשרות אני לא יודע אהה ועל הטעם דומה לטעם לפלמידות השחורות..בשפת העם לא להיט אך אכיל תודה על התיקון חסדיה. כך הוא מופיע בספרו של "דני גולן" כזכור לי. אם מישהו יוכל לבדוק , זה יהיה מצוין.  אכן מופיע
|
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
ציטוט מהספר מדריך הדגים של ישראל מאת דני גולני
דבק נצמד אמלה
חי בגוף המים חופשי או כשהוא צמוד לבעלי חיים אחרים, לרוב כרישים. סנפיר הגב הראשון שינה את צורתו ותפקידו והפך לכרית הדבקה שעל ידי יצירת תת לחץ בין עלעליה נצמד הדג לגופים זרים ניזון מטפילים חיצוניים הנמצאים על גוף המאחסן שאותם הוא מגרד בעזרת לסתו התחתונה המאורכת המצוידת בשיניים זיפיות רבות. כמו כן הוא ניזון משאריות המזון של המאחסן.
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
דבק נצמד אמלה
חי בגוף המים חופשי או כשהוא צמוד לבעלי חיים אחרים, לרוב כרישים. סנפיר הגב הראשון שינה את צורתו ותפקידו והפך לכרית הדבקה שעל ידי יצירת תת לחץ בין עלעליה נצמד הדג לגופים זרים ניזון מטפילים חיצוניים הנמצאים על גוף המאחסן שאותם הוא מגרד בעזרת לסתו התחתונה המאורכת המצוידת בשיניים זיפיות רבות. כמו כן הוא ניזון משאריות המזון של המאחסן.
אז הזיכרון לא הטעה אותי...  תודה אביחי. 
|
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
דבק נצמד אמלה
אז הזיכרון לא הטעה אותי...  תודה אביחי.  כבוד איש על הזיכרון  אבל אתה יודע מה גם סוג של כינה ( טפיל )
|
|
|
|
|
תודה לחברים ,הסירטון יעלה ע"י אבי חכם בהמשך......
|
|
|
|
קוקו!
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הייתי מעדיף לאכול שפמנון ולא דבק נצמד
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
הייתי מעדיף לאכול שפמנון ולא דבק נצמד
אכן , הבחירה בין השניים קשה לי מנשוא... 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 30, 2011, 14:56:04 PM על ידי טל.
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]