תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/10/2011 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
קלמארי - | ברקן אדום (מואסטה / אדמונד) | 1 | ||
קלמארי - | סרגוס עספור / פונטצו (חודון אזור) | 1 | חצי קילו | |
קלמארי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 1 | 200 גר' | |
- | חדאד / פיגמה / זברה (סרגוס הפסים) | 1 | 350 גר' |
הדו"ח:
לאחר מספר יציאות דייג עקרות שהניבו בעיקר עשבים וזבל שנסחף מלבנון

קובע עם איתמר בנקודה ואלינו מצטרף גם חיים-חבר שלי מהמילואים שהגיע אליי לעשות חג.
פורקים מהרכב מתחילים את המסע אל עבר הנקודה-טיפוס על מכשולים ,הליכה בדרך חתחתים והשקעה של מאמץ כזה שמזכיר לי שבפעם אחרונה שעשיתי מאמץ כזה קיבלתי כומתה...

איתמר כבר נמצא וישר מדווח על אכילות חזקות , הים עובד יופי עם גלים מסודרים של מטר בערך וסחף חזק מאוד,מה שמחייב אותנו לעבוד עם מישקולות גדולות יותר(150-200 גר') מאחר והקרקעית היא סלעית נטו והסיכוי להחזיר משקולות סחף שואף לאפס...הפיתיון שהבאנו הוא קלמארי ותולעים,איתמר וחיים הולכים על הקלאמרי ואני מנסה עם התולעים...15 שניות אחרי שאני זורק את הפתיון למים מרגיש אכילה,הוקסט חזק ושפמית ארסית יוצאת מהמים ...

בנתיים חיים דג בשיטת הלוטו- המקלות נמצאים בסטנד בלי סטיקלייט ובלי פעמונים(מפאת הגלים הגבוהים פעמונים לא היו רלוונטים),
"איך תדע שיש לך דג ?" אני שואל
"אצלנו בבת-ים כשהדג נתפס הוא מחכה לך על הקרס" הוא עונה בהתחכמות "תראה עכשיו איך אני מוציא סרגוס" הוא מוסיף,ואני כבר מתכנן לו אמבוש רציני כשהוא יחזור בלי כלום אבל הבחור מוציא חדאד יפה של 350 גר' ונותן לי מבט של

חיים שכח מהחדאד שלו מצלם את הסרגוס, ושולח לכל החברים בבת-ים כדי שיראו שיש עוד דגים בים חוץ ממרמירים של 100 גר'...

אני מבין שהיום זה לא יום שלי תולעים ומחליף פתיון לקלאמרי ואכן כעבור דקה יוצאת עוד שפמית ארסית וגם היא נקברת בחול לטובת תולעים עתידיות.
תוך כדי סימון הנקודות בחול אני שומע "קראקקק" שלא מותיר ספק-מישהו שבר מקל,ואכן איתמר מחזיק את המקל החדש שלו (DAM SURF) כשהחלק האמצאי שבור-המוזר בכל העניין שזה לא קרה בזמן הטלה או הוקסט חזק אלא בגלגול של החוט החוצה-המסקנה המתבקשת-כשל במקל עצמו

איתמר לא עניין יותר מידי וזורק פתיון חדש על המקל החלופי,עוברות דקותיים ומורנה גדולה יוצאת על הקרס

אני מוציא עוד אדמונד אחד לפני שמחליטים להתקפל ולעשות שוב את מסע הכומתה בדרך לרכבים.
היה כיף!
ציוד:
מקלות-
חיים- מקלות maya cazdor (עושות רושם לא רע בכלל...)
אביב- אולימפוס פרימטיסט ואולימפוס בלו קסטר
איתמר-dam surf R.I.P
רולרים-
חיים-line winder 7000
אביב ואיתמר- אוקומה אוונג'ר 80A (רולר כפר השעשועים)
חוטים--
חיים-מונו 0.45
איתמר ואביב- פאוור פרו אדום 30 ליברה
קרסים-
חיים ואביב- קרס קשורה של מוסטד מס' 1
איתמר-קרס קשורה של מוסטד מס' 2