אל תגיד שלכם ואל תכליל את כולם אני אישית לא הולך לדוג ב"אמבטיות". כמו שדימה אמר.זורק חכה והולך לצד שני לפדר "אמבטיה"
"מכל מלמדיי השכלתי"
אני כותב "שלכם" כי זה "שלכם" ולא שלי.
התגובה נכתבה לאבירם וחבריו אבל מכוונת לכול מי שדג שם ולוקח גם כן את הדגים שהוא תופס.
אם אתה אחד מהם, אז זה מכוון גם אליך.
אם אתה לא אחד מהם, תתעלם.
את הרגישות של הלילה,ההערות והעקיצות תשאיר למקום אחר .
זה לא שטף דם זה טפיל שנקרא חטטת והוא גורם כיבים בגוף.זה דבר ידוע אצל קרפיונים.זה לא אומר שהדג גוסס אבל עדיין מחלה.אני מתפלא עליכם דייגי מים מתוקים
"מכל מלמדיי השכלתי"
זה לא שטף דם זה טפיל שנקרא חטטת והוא גורם כיבים בגוף.זה דבר ידוע אצל קרפיונים.זה לא אומר שהדג גוסס אבל עדיין מחלה.אני מתפלא עליכם דייגי מים מתוקים
"מכל מלמדיי השכלתי"
יש כמה וכמה מחלות לקרפיונים וישנן תופעות שאינן מחלות אמיתיות ושנגרמות מכול מיני סיבות.
"חטטת" זה אקנה או במילים אחרות "פצעי בגרות"

אצל קרפיונים לא מוכרת מחלה כזו (נבדק עם שני בעלי מקצוע שמתעסקים בתחום הזה כבר יותר מ-20 שנה) או לפחות לא בשם הזה שאותו נתנו לראשונה פעילי אנונימוס שלא בקיאים בתחום וחיפשו להגדיר תופעה לא מובנת...

משם המונח הזה התגלגל ושוכפל על ידי כול מיני גופים שפעילים למען זכויות בע"ח ומחבקי עצים למיניהם...
אגב, גם אצל אנונימוס זה מיוחס לגידול בתנאי צפיפות וסטרס ולא לטפיל...
בינתיים אני מציע שתסתכל על השירשור הזה ותכיר עוד אפשרויות לפני שאתה מתפלא
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=10110.0הטפיל בתמונות יכול וגם חודר בין הקשקשים לפעמים וגורם לכתמים האדומים האלו .
לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח אתה רק מחזק את דבריי.יש לחלק מהדגים מחלה.לא משנה איך תקרא לזה בשם כזה או אחר זאת עדיין מחלה .ומה זה הדג הזה עם הפה של הכריש.יש כאלו בכנרת או רק בנהר?
"מכל מלמדיי השכלתי"
ממש לא מחזק את דבריך.
אני אתמצת בכדי שלא תבין שוב פעם לא נכון.
אין דבר כזה "חטטת" אצל קרפיונים. יש לבני אדם...
ה"חטטת" הומצאה על ידי ארגון אנונימוס מתוך בורות בתחום ואין צורך להמשיך ולהפיץ את השטות הזו.
הכתם האדום, לדעתי וגם לדעת שני אנשים שעוסקים בתחום למחייתם כבר יותר מ-20 שנה, נובע מפגיעה פיזית בקשקש או כתוצאה מנזק לרקמות שנגרם על ידי טפיל או גורם חיצוני כמו גנג'...
לא ממחלה.
"יש לחלק מהדגים מחלה" זה משפט עמום ומאד כוללני שאומר המון אבל לא כלום ואין לו קשר לדיון.
גם לחלק מבני האדם יש מחלה אבל לא לנו (אני מקווה

)
הדג עם הפה של כריש זה חפף ישראלי (Capoeta damascina).
דג נפוץ מאד במערכת הירדן, הכנרת והנחלים הקטנים.
מתפלא שלא ידעת...