נובמבר מתקרב,
הרשימה ארוכה....
אז נתחיל במשהו...
טרולינגאחד החודשים האהובים עלי לטרולינג.....
מנסיון השנים הקודמות, יש תוצאות הן בשימוש בדמויים והן בשימוש בדג חי שנגרר על ריתמה.
*טרולינג על דמויים:
צפויים בעיקר פלמודים לא גדולים במשקלי 1-3ק"ג אם כי תייר גדול מזדמן בהחלט אפשרי...
כך גם טוניות לא גדולות של עד 2ק"ג וגם כאן אפשרי תיירת מזדמנת גדולה יותר.
עומקים רלוונטים של 10-30מ' אם כי 12-22מ' עדיף, קרקעית חולית או סלעית- לא משנה לדעתי,
מהירות גרירה אופטימלית 8.5-9 קמ"ש אך אפשרי בהחלט לתפסם גם במהירות של 10קמ"ש וגם 8קמ"ש-
שהן בגדר מהירויות מומלצות. אני נוהג לשנות מהירויות ולהתביית על זו שמביאה תוצאות היום נתון.
וכמובן, ניתן לצפות לאינטיאסים במים הרדודים של 8-20מ' (עמוק מזה הייתי בודר בדג חי)- לא בכמויות
אך מה רע לחזור עם יפיוף אחד שכזה במשקל 10ק"ג...
כך גם ניתן לצפות לדוראדו בגרירת דמויים בקרבת מצופים למיניהם...
כמובן שניתן לצפות גם ללוקוסים- ככלל אירדים וכן לשינן פה ושם, בעומקים 8-14מ', מהירות 7-8.5, אך
לא הייתי אומר שחודש נובמבר הוא המועדף על דגים אלו.
*טרולינג על דג חי:
האינטיאסים ירדו לרדודים וזה הזמן

זו תחילת התקופה לגרור דג חי על ריתמה, לטעמי וכשמצפים לאינטיאסים- הפתיון אמור להיות
יותר קרוב לקרקעית 3-10מ' מעל הקרקעית. בהעדר עופרת, "חוט שוקע" או דאון-ריגר, אז מהירות
של 2-2.5 קשר תעשה את העבודה בעומקים של 18-30 מ'. דיג במים נמוכים יותר יחייב להגביר במעט
את המהירות כדי שהריתמה עם הקרסים לא תיתפס בסלעים.
*דוראדו:
זהו גם זמן הדוראדו, כפי שראינו בדוחות החברים שטרגטו אותם עם קיאקים.
השיטה המועדפת עלי- גרירת רצועות קלמארי לא רחוק מהסירה כ:30מ' לערך, ליד מצופים כמובן...
אם נתפס אחד אז לנסות להחזיקו ולגשת אליו, אם הלהקה שם
אז עוברים להורדת קלמארי עם מקל שהוכן מראש..
בולוסיגיע בקרוב...
ג'יג-לייטיגיע בקרוב
צ'פרינה/סביקיזהו זמן הטרחונים ולכן היכן שהם נמצאים, הצ'פרינה/סביקי זה מה שאמור להביא תוצאות מצוינות-
כך גם לגבי הבייבי-אינטיאס...
עומקים 10-25מ' ואף רדוד מזה, בנקודות שידוע שהם מצויים- אין נשק קטלני מזה...
הגיע זמן הבולוס

ואני מדבר בעיקר על בולוס ליילי....
נובמבר הוא אחד החודשים ה"חמים" לבולוס-ליילי במים הרדודים,
עומקים של 7-20מ' במקומות הנכונים יניבו שלל דגים, עם קצב אכילות נהדר...
אכן הרוב לא גדולים אם כי תמיד יכולות להיות "הפתעות" במשקלי 1ק"ג ומעלה...
סרגוסים, מנורים (כחילות), מרמירים (על החול), קווה-קוואק, טרחונים בגדלים יפים,
פרידות, בוחלוקים, לוקוס פה ושם.... וכמובן ברקנים....
ערב רב....
הפתיונות: גמברי כמובן, גם קריסטל וגם ורוד או אדום, קלמארי- רצועות וגם ראשים, קוביות סרדין מומלח....
ציוד: מקל "קל" או חוט ביד על גליל, חוט 0.45 או 0.50 לידר (מומלץ גם חוט בד 30ליב' עם שוקלידר
באורך המקל), קרסים על חוט נילון 0.40 - אני שם 4-5 ניתן גם 2-3, עופרת 60-100גרם תלוי בזרם.
דריפט או עוגן?
נתתי הסבר די ארוך כאן- קבלו קישור:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=748.0בתמצית: רוח חזקה ודריפט חזק, שמים עוגן. דריפט חלש עד בינוני- דריפט ואם יש אזור עם רצף אכילות-
עולים קצת בחזרה במסלול הדריפט ומורידים עוגן. תמיד ניתן להרימו ולחזור לדריפט.
דריפט אפסי- אין טעם בעוגן...
בהצלחה