| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 2/12/2013 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:00 | דמוי דג בינוני - סטרייק פרו מינו | לברק-חלק | 2 | לא נשקל |
| 04:50 | דמוי דג בינוני - X-120 | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | |
הדו"ח:
שלום חברים,
אחרי תקופה מסוימת שבה התמקדתי באולטרה הגיע הזמן להעביר הילוך.. אומנם המים עוד חמים כמו ביולי וגשם באופק אין, אך התקווה לפייטים גדולים תמיד נמצאת.
סופש האחרון, תכנון להיות בים בששי בידיעה מראש שבשבת אני לא רואה ים כך שיש לי רק יום אחד ליהנות..
רבע לחמש בים, ים עובד ועובד חזק, גלים, קצף, זרמים.. וזה עושה לי חיוך קטן על הפנים כי מראש המטרה היתה לחפש את אחד הדגים הכי טעימים.. לברק!
עבודה בסביבה לא קלה, מחייבת עירנות ונסיון בעבודה על ריפים! מפני שהים עובד אי אפשר לעמוד בכל נקודה על הריף מה שמצמצם משמעותית את הנקודות הפוטנציאליות .. אך תמיד אפשר למצוא את " הפריצה" כמו הכל דבר!! חיפוש מקומות מעט מוגנים עם זרם חוזר והרבה הרבה קצף ..
קרקעית בים מעורבת חול וסלע בעומק של עד מטר וחצי שני מטר לכל היותר.. קצף בכמויות וזרם חוזר שמגיע בקו שמאחורי הקצף! אומנם הוא משדר שקט שקט אך זהו שקט מטעה
.. במיוחד בלברקים..ההתחלה דווקא לא האירה פנים כך שבזריקה ראשונה איבדתי דמוי של דו .. מאחר והעמידה בקצה הרחוק של הריף העבודה מחייבת עירנות רבה כשהדמוי מתקרב לריף כך שלא ייתקע בנקודת העליה לריף..
זה חלק מהעניין לא נורא.. מחליף לדמוי הכי שוחט מבחינתי!! תתפלאו .. סטרייק פרו מינו לבן.. אחד הדמויים הכי טובים מבחינתי ובמחיר הוגן!
כבר יש אור וכבר אפשר לראות את הקצףמכסה את פני המים בצבע לבן נקי.. ולאתר את הזרמים טוב יותר וזה מאוד חשוב! למען האמת אין לי נסיון גדול בקריאת ים אך תמיד משתדל ללמוד דבר או שניים והפעם להערכתי המפה אמרה את הדבר בא- מקצה הריף ועד לשלושה ארבעה מטרים קדימה המים התכסו בקצף .. ואותו דבר מהריף המקביל(המבין יבין)!!! ובין לבין ישנו פס ארוך של מים שקטים נעימים אך כמו שאמרתי מאוד מטעים!! זהו הזרם החוזר..
זורק זריקה שתעבור את הזרם החוזר .. בזמן הגלגול בזרם נותן מעט שחיה פסיבית ואז בקצף הקרוב מביא את הדמוי גלגול בינוני..
אחרי כרבע שעה עבודה .. נעילה ראשונה ומצטרף לשחילר לברק יפה שאיתגר מעט בגלל הזרמים והגלים .. ורבע שעה אחרי הצטרף האח הקטן.. אח נאמן שלא מפקיר בשעת מצוקה

המשך עבודה של עוד כרבע שעה נצפה לברק נוסף סקרן .. שכנראה למד לקח לאותו יום שלא משתלם לנגוס בדג הלבן המשוטט בזרם
אומנם העונה רק בפתח אך יש סימנים שהם כבר כאן, ועם מערכת חורפית טובה זה יילך ויתגבר..
שני דגים שעשו לי את הסופש וללא ספק הדבר העיקרי שעשו זה טעם של עוד..
נתראה ביום רביעי במפגש ואני עדיין אשמח לטרמפ מהצפון ושיחה צפופה על דיג
... המשך שבוע טוב
אחמד

זה בס"כ איך לצאת לפלונטר שנכנסים אליו בלי להתכוון