| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 30/11/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
לאחר שבוע של פגישות וישיבות מידי ערב שמנעו ממני לצאת במהלך השבוע נפתח חלון הזדמנויות קצר (באישור הגברת הראשונה כמובן) בשבת בצהריים.אופיר ואני יוצאים לכיוון מפרץ חיפה כדי לא לבזבז זמן ים יקר בנסיעות ותוך 20 דקות אנו כבר פורקים בזריזות מהרכב.
רוחות צפון מערביות חזקות עם משבים עזים שמנסות להרוס לנו את הכיף,גלים עצבניים של 1.5מ וזרמים לא ברורים שפעם גוררים צפונה ופעם דרומה.כל הגזרה מלאה בטלביזיות וממרמירים שמנשנשים כל פתיון שיורד מתחת לגובה פני הים.
אני מחליף לפולי ריג עם קרס 0/3 צוואר ארוך,משקולת עוגן 5 oz תופר רצועה ארוכה ובשרנית של סבידה וזורק...נותן רוורס (ומשחרר קן קטן )בדרך לסטנד.
לאחר מספר דקות החכה (afaw match) מתעוותת בכיפוף ארוך בהמשך לכוח המשיכה עם עזרה אדירה ממה שמחובר לקרס בצידו השני של החוט,הוקסט עצבני (שהתברר בהמשך כטעות פטאלית) ויאללה מלחמה!!! אני מגלגל 2 סיבובים והשפולה שורפת לי את האגודל בהוצאת חוט לצד השני ושוב 2-3 סיבובים שלי ושוב החוט טס החוצה,החכה רועדת כמו חולה פרקינסון באמצע התקף (סליחה על הדימוי) ואני איתה,לאט לאט מצליח למלא חזרה את השפולה עם הרבה סבלנות ב ultima F1 black 0.38 20 lb ולאחר 20 דקות מגיע השוק לידר-חוט בד 50 lb של Fin (תודה לאייל על שני החוטים שהתבררו כשני חוטים מדהימים
רשת דייג מסובכת ומסובבת שמישהו החליט לשים לה סלע כמשקולת!!!גורר אותה החוצה עם שמחה קטנה בלב שאין שוכני ים שהסתבכו בתוכה ושהציוד שלי עמד במבחן של גרירת עשרות ק״ג מבלי להיכנע.לאחר הסדרת נשימה ודופק מתחיל לשחרר את הריג והמשקולת (אחלא הוקסט) ואכן לריג שלום,חוזר אחר כבוד לארגז הכלים עד לפעם הבאה.
חג שמח

}