הדו"ח: התפישה הכי טובה שלי עד היום. גם בצבים, וגם בדגים. (טוב אולי חוץ מאורגיות הלוקוסים...חחח)
הצב שתפשנו באותו יום היה ענק, וכלכך רזה ומורעב שבכלל לא היה איכפת לו שנצלם אותו מקרוב כשהוא אוכל. שימו לב עד כמה הוא רזה, ועד כמה הצוואר שלו דק בהשוואה לראש. לדעתי הוא היה ממש ממש בתת תזונה. ובסוף הסירטון אפשר ליראות אותו אוכל ונוגס בקרקעית. (לפחות קרקעית של שמורת טבע)
מביןן שלושת הסירטונים שבהם צלמתי את להקת הסולבי זה היה הראשון, אלה שבטעות צילמתי בפורמט ווידאו שתוכנת העריכה בכלל לא הכירה, (לא ברזולוציה ולא בקצב הפריימים לשניה) לכן דחיתי אותו לסוף העונה, והתעכבתי להציג אותו עד הלילה.
את להקות הסולבי כבר הצגתי, לכן נחסוך מילים, א ב ל --- מיסתבר לי שבאותו יום, שהיה היום הראשון שבו פגשתי אותן (אחרי עשר שנים...דהה) הדגים יצאו הכי "טעימים" מכל הצילומים בשבועיים שאחרי. נו תטעמו אותם, ככה, נעים.
כיוון שהסירטון צולם לפני כחודש, באותם ימים שבהם הראות בים התיכון הייתה מושלמת לגמרי, אפשר ליראות את החבר'ה שוכבים על החול בעומק של 11 מ' במיים צלולים עוד יותר מאשר באילת.
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
יתכן שהצב הזה חמד פתיון קלמארי שיועד לאיניטאס, אותם דייגים בלי לחשוב, מנסים לעשות משהו טוב אבל עושים את ההפך, בכל שחותכים את הקבל ללא שיחרור הקרס, או שמפחדים או שמתעצלים או לא מצליחים לשחרר. והצב פשוט מתקשה לאכול.. הייתי עד לבוקר שנתפסו בו 2 צבים, אחד, עשה את הטעות שציינתי, פחד לגעת, דייג שהיה לידי רץ לעברו על מנת שלא ישחרר איתו עם הקרס אבל איחר, והדייגים שחררו אותו עם הקרס בפה. לאחר חצי שעה נתפס עוד צב, שהפעם זה היה על החכה שלו, הוא עצר את הדיג שלו, התקשר לפקח,תפס את הצב שניסה לברוח במשך שעה וחצי , והוא בא לקחת אותו לוטררינר ולמעקב עד השחרור , והוא אמר ששחרור צב עם קרס בפה, זאת סכנה ומה שרואים בסרטון זה ההשלכות של צב עם קרס. ( הצב ששוחרר היה עם 2 קרסים כבר בפה!!!)
לצערי הרב בראשון האחרון, זמן קצר לפני הקיפול מהבננה ביץ' נתפס אצלי צב חום באורך שיריון של כ-70 ס"מ. לשמחתי הצב לא נתפס בפה אלא בתחתית הסנפיר הקדמי ובצורה קלה ביותר. האל חוזר אפילו לא חדר את העור וייתכן שאפילו ריפיון בחוט היה גורם לו להתנתק וליפול. הצב היה מטובע עם ISR769 ברגל ימין אחורית ו-ISR768 ברגל שמאל אחורית. רציתי לדבר עם יניב לוי ולשאול אם יש תיעוד על הצב הזה מעבר לטיבוע אבל לא הספקתי עדיין...
תמשיך להפגיז עם הצילומים
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אכן הזדמן לך ים "בדולח" - וניצלת היטב להפקת המיטב... להקות הסולבי עושות טוב על הלב - נקווה שיאפשרו להם לגדול ולהתרבות... גם הסרגוסים (מהסוג המכונה "חרענים") התקבצו ללהקות יפיפיות...
לגבי הצב נקווה שישרוד...
אגב, גם החבר'ה על המסכות נראים כמו דגים נינוחים ששוחים להנאתם בים...