| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 3/11/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:00 | קלמארי - שלם עם קרס 10/0 | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 1 וקצת ק"ג - ברח... |
| 07:00 | סבידה מתה - שלמה עם קרס 10/0 | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | 1.800 ק"ג - לא ברח... |
הדו"ח:
כולם יוצאים בספונטניות אז גם אני. רק עם תכנון קטן לפני כן...

אחרי שבוע שעבר, הלילה הארוך והגל הרטוב לתוך הסרבל, החלטנו הפעם להתמקד בשעות החזקות ולוותר על העינוי.
ישנים כמו פרינססות במיטה החמה עד 2 בלילה, קמים, קפה ולדרך.
נחיתה בבננה ביץ' ב-3 וחצי והריף מנוקד סטיקלייטים

ממשיכים צפונה, חולפים על פני אלי אביבי שהיה פנוי ואז לאנדרטה וגם שם יש אורגן אורות
מחליטים לעלות עד הנקרות ולבחון בדרך מה המצב בכול הנקודות המוכרות ואז להחליט על אחת ולנחות עליה סופית.
בסופו של דבר נבחרת הפלטה הגדולה של בי"ס שדה אכזיב שהייתה ריקה לגמרי

כמעט אין רוח, הירח עומד לזרוח והים שקט, נמוך וצלול
לא מבזבזים זמן וב-4 ורבע החכות כבר בסטנדים עם סטיקלייטים מוכנים ושקיות הפיתיונות נפתחות.
אופס

אלו כבר היו בים פעם אחת ואפילו עדיין עם הקרסים תקועים בהם...

שתי סבידות ושני קלאמרים ועוד שקית עם חתיכות לפיתיונות שאולי יתפסו אבל כרגע זה מה יש ואני מכין שני ריגים לחיבור מהיר ומנסה לתפוס איזה קלאמרי שסירב להופיע

בחמש הצפצוף מהנייד מודיע שהגיע הזמן לזרוק ואני מחבר את הריגים ומשגר למרחק

הסבידה הקטנה עפה ולא ראיתי את הנפילה גם עם פנס הראש האימתני שלי אבל השנייה הייתה כבדדדדדהה

גם עם הליון צ'מפיון היא התקשתה לעוף רחוק אבל זה מה יש...
בינתיים האלמנה עם 3 קרסים גודל 1 ורצועות קלאמרי במרחק בתקווה לפיתיון מפרפר

אור ראשון ועדיין אין כלום. הזמן עובר והחכה של נעמן מקבלת התייחסות אגרסיבית (לפחות זה נראה ככה כי זו חכת חוף ולא מקל מטאטא לאינטיאסים...) .
הוא מגלגל רצוף אבל בלי הוק סט ומתחת לרגליים בייבי אינטיאס של קילו-קילו וקצת משתחרר לו מהקרס ונעלם

חצי שעה של שקט ואנחנו כבר מאבדים ריכוז ומתחילים לז'רז'ר בתקווה להפתעה שתשנה את המאזן.
ב-7 בבוקר אני קולט את הליון הימנית מתכופפת בריקודים ובתגובה משחרר הוק סט כפול ועצבני

מהצד השני יש נגיחות וגם קצת ריצות ואני מבין שזו לא אבונפחה
מנסה ליהנות כמה שאפשר בלי להגיע לחוט רפוי ולבסוף (דקה וחצי) מגיע טרולוס יפיפה עם פסי רוחב בהירים שבלע את הקרס עד העין

כמובן שעולה השאלה כמה הוא שוקל ונעמן מעריך ב-2.100 ק"ג.
אני דווקא חושב שהוא 1.800 ק"ג והמשקל האלקטרוני פוסק לטובתי

בהמשך השעה הקרובה היו עוד פעמיים-שלוש שהחכות קיפצו חזק אבל ללא נעילה.
בשמונה קיפול ציוד ועוברים לאנדרטה לנסות ז'ירז'ור אבל המים הצלולים והעננות לא נתנו תחושה טובה.
סירת דייגים כחולה ללא מספר עם בטן חומה-אדומה וגלגל הצלה אדום עם שני חולירות שלא דופקים חשבון לאף אחד נכנסה בתשע וחצי ושטה צמוד לריף עד הפלטה של בי"ס שדה הלוך ושוב ואז יצאה החוצה לעומק.
זו בדיוק הסיבה שויתרנו על אלי אביבי כאופציה ראשונה

הסירות מגיעות מדרום ונעמדות על קו הגבול וברגע שהם מרגישים שיש להם מצב פנוי הם נותנים גיחות צפונה לתוך השמורה ומנסים את מזלם

מתי יגיע היום שיהיה בחוף תותח ולא מצלמה ??

בעשר קיפול וחזרה הביתה.
הדג הלך לנעמן בשביל שהאישה תשמח ותיתן לנו את הרכב עבודה שלה בפעם הבאה...

אז כמו שאמרתי, המשקל עלה אבל בלי האינטיאסים...
עד הפעם הבאה