פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   דייג קרפיון ספורטיבי |
עמודים: [1] 2 3 ... 6
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דייג קרפיון ספורטיבי (נקרא 11807 פעמים) |
הדפסה |
|
|
למה הכוונה דייג ספורטיבי? זה רק הטלה מהחוף?או מסירה? או גם וגם? והקרס חייבת להיות קרס בודדת? או אפשר גם קפיץ? חיםשתי במאמרים ובגוגל ולא מצאתי כלום אשמח אם מישהו יחכים אותי.
|
|
|
|
|
למה הכוונה דייג ספורטיבי? זה רק הטלה מהחוף?או מסירה? או גם וגם? והקרס חייבת להיות קרס בודדת? או אפשר גם קפיץ? חיםשתי במאמרים ובגוגל ולא מצאתי כלום אשמח אם מישהו יחכים אותי.תודה
או בשאלה קצרה. מה החוקים של דייג ספורטיבי?
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
דייג ספורטיבי זה דייג עם קרס אחת בלבד אתה יכול להשתמש בפידר שזה קפיץ ללא קרסים למרות שבמקומות מסוימים בעולם זאת שיטה שאסורה
יש את המחמירים שמשתמשים בקרסים ללא זיז
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דייג ספורטיבי זה דייג עם קרס אחת בלבד אתה יכול להשתמש בפידר שזה קפיץ ללא קרסים למרות שבמקומות מסוימים בעולם זאת שיטה שאסורה
יש את המחמירים שמשתמשים בקרסים ללא זיז
בדיוק, ואם זה לא ברור מאליו, דיג ספורטיבי זה לשחרר את הדגים בחזרה למים 
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
כבר מזמן רציתי לפתח דיון בנושא "דייג ספורטיבי" מאחר ואותי הוא מאד מרגיז. השימוש בביטוי עושה את החוסים בצילו כאילו כאלה טהרנים, לא סתם דייגים , סוג נעלה, "טוב" יותר. שימוש בקרס עם עוקץ ובלי עוקץ מכאיב לדג באותה צורה, להחזיק דגים שנתפסו לילה ויותר בתנאי לחץ לצורך תעוד-צילום, שקילה, וכו' ממש לא מיטיב איתם, גם אם שמים להם יוד על הפצעים ומשחררים את המסכנים. מה שבאמת מרגיז אותי זה המאמץ שנעשה כדי לצוד, כן, לא לדוג, בכל מחיר. לשפוך כמויות של פידור, עשרות קילוגרמים של חומרים זרים למקום, טבעיים וחומרים כימיים לא טבעיים לכינרת זה נזק אדיר, ולא , זה לא ספורט. אם תחשבו, בעונה מדובר על מאות קילוגרמים של "מזון" לא טבעי הנשפך לכינרת ומזיק למערכת האקולוגית. בשבילי לדוג "ספורטיבי" זה לתת צ'נס גם לצד השני. אני דג עשרות שנים, ואין לי מטרה לתפוס בכל מחיר. לא צריך ציוד באלפי שקלים, לא סירה ולא קייק. ולא עבודת פרך בלהכניס ריגים ופידור "לעומק". התמקצעתי עם השנים, מכין פתיונות בעצמי-תערובות, בוילים, דיפים,לא מכניס כימיקלים לפתיונות, לא מפדר בקילוגרמים, לא ישן באוהל ונותן לזמזמים לעשות את העבודה. 3,4 שעות דייג קרפיונים בהחלט מספקים אותי- לפעמים תופס ולפעמים לא, בין כך ובין כך זה תחביב נהדר, ולא צריך להפעיל ארטילריה כבדה להנות ממנו. בכל מקרה את הביטוי "ספורטיבי" הייתי שומר לתחומים אחרים.
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
 |
|
|
כבר מזמן רציתי לפתח דיון בנושא "דייג ספורטיבי" מאחר ואותי הוא מאד מרגיז. השימוש בביטוי עושה את החוסים בצילו כאילו כאלה טהרנים, לא סתם דייגים , סוג נעלה, "טוב" יותר. שימוש בקרס עם עוקץ ובלי עוקץ מכאיב לדג באותה צורה, להחזיק דגים שנתפסו לילה ויותר בתנאי לחץ לצורך תעוד-צילום, שקילה, וכו' ממש לא מיטיב איתם, גם אם שמים להם יוד על הפצעים ומשחררים את המסכנים. מה שבאמת מרגיז אותי זה המאמץ שנעשה כדי לצוד, כן, לא לדוג, בכל מחיר. לשפוך כמויות של פידור, עשרות קילוגרמים של חומרים זרים למקום, טבעיים וחומרים כימיים לא טבעיים לכינרת זה נזק אדיר, ולא , זה לא ספורט. אם תחשבו, בעונה מדובר על מאות קילוגרמים של "מזון" לא טבעי הנשפך לכינרת ומזיק למערכת האקולוגית. בשבילי לדוג "ספורטיבי" זה לתת צ'נס גם לצד השני. אני דג עשרות שנים, ואין לי מטרה לתפוס בכל מחיר. לא צריך ציוד באלפי שקלים, לא סירה ולא קייק. ולא עבודת פרך בלהכניס ריגים ופידור "לעומק". התמקצעתי עם השנים, מכין פתיונות בעצמי-תערובות, בוילים, דיפים,לא מכניס כימיקלים לפתיונות, לא מפדר בקילוגרמים, לא ישן באוהל ונותן לזמזמים לעשות את העבודה. 3,4 שעות דייג קרפיונים בהחלט מספקים אותי- לפעמים תופס ולפעמים לא, בין כך ובין כך זה תחביב נהדר, ולא צריך להפעיל ארטילריה כבדה להנות ממנו. בכל מקרה את הביטוי "ספורטיבי" הייתי שומר לתחומים אחרים.
גוש של שטויות מה שכתבת פה פשוט ככה! דבר ראשון זה לא עושה אף אחד מאיתנו טהורים או שטות כזו או אחרת. כמה שטויות דיברת אני צריך כמה דקות להתאפס כדי לענות לך. דייג ספורטיבי הוא דייג עם קרס אחת זה במובן הפשוט, זה שאנחנו משתמשים בזמזמים או בחכות מיוחדות וכל שאר הדברים לזה אין קשר לספורט בכלל! זה עניין של נוחות ועניין של שיפור היכולות אם מדובר בחכות מתאימות ורולרים מתאימים. אם אתה דג עם 6 קרסים זה לא ספורטיבי אם אתה דג עם קפיץ זה לא ספורטיבי ועל זה מדובר, דייג בקרס אחת הוא הזדמנות שווה לי ולדג. בנוסף שאם דג נתפס בקפיץ הוא עלול להיתפס בשאר הקרסים שעליו ולהשתפד כמו גלגל שווארמה. עכשיו בנושא הפידור החומרים האלו אינם מזיקים לדגים וזה מוכח וכמובן שאף גורם ברשויות ובהגנה על הטבע לא היה מאשר שימוש בחומרים אשר מזיקים למים או לדגים, בכל העולם משתמשים בדיפים ובפידור אם זה צרפת איטליה אנגליה ספרד מרוקו ועוד כמה עשרות מדינות. הפידור לא גורם לנזק בשום צורה!....יש דגים הם מגיעים ואוכלים מזה ויש אלפי דגים שאוכלים , קח דוגמה להקה אחת של קרפיונים שעוברת בנקודה מפודרת תוך שעתיים מחסלת את כל האזור, ולא נגרם לא לדגים ולא לאגם שום נזק, לא מהכמות ולא מהדיפים. שומרים את הדג בתנאי לחץ? תשמע אם כל מה שאתה אומר היה נכון כבר היו אוסרים בעולם על שימוש בכל זה תחשוב ששם יש דגים שנתפסים מאות פעמים, ולא נגרם שום נזק! השקים שבהם נשמרים הדגים מאפשרים להם תנועה ומאפשרים להם לנשום בצורה רגילה. חוץ מזה שבדרך כלל הדגים לא נשמרים בשק אלא אם הם נתפסו בלילה ורוצים לצלם אותם ביום. עוד דבר אנחנו לא צדים שום דבר אם אתה לא יודע מה זה צייד אז גם אל תכתוב את זה. כן אנחנו דגים וכן אנחנו מייצגים סגנון דייג שונה ומיוחד שברחבי העולם הוא כבר מושרש ומוכר היטב. תתעמק קצת לפני שאתה שופך פה שטויות תראה סרטונים לא חסר מידע שיסביר לך שהכל תקין, אף אחד לא היה משתמש בדברים שגורמים נזק ובטח שלא בחו"ל במדינות כמו שציינתי למעלה לא היו מאשרים שימוש במשהו שמסכן את הדגים! שימוש בקרס עם עוקץ ובלי עוקץ, קרס עם עוקץ נועלת כמעט בוודאות את הדג קרס ללא עוקץ מאפשרת לדג להשתחרר ממנה יותר בקלות בזמן המאבק מה שאומר שמקטין את הסיכוי להוציא אותו ושוב מדובר בהזדמנות שווה לדג ולדייג. אנחנו לא באים במטרה לתפוס בכל מחיר וגם אני חזרתי מדייג של שלוש ימים ולא שלוש שעות מבלי לתפוס כלום. "לא צריך ציוד באלפי שקלים" אני לא שאלתי אותך אם צריך או לא וגם לא באתי אליך בטענות שלך אין ציוד "מקצועי" חלק מהכייף שלי לפחות ושל עוד רבים זה גם ההשתכללות והציוד. לסיכום המון שטויות דיברת ודווקא אני די מכיר אותך בתור אחד שלא נוטה לדבר שטויות אבל הפעם לקח לי כמה דקות לעכל בכלל את מה שכתבת ובתור בנאדם שצועק "שמזיקים לדגים" הייתי מחליף את התמונה שלך של קרפיון על הבלטות בבית שלך!!
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 30, 2013, 19:44:45 PM על ידי ithamar21
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
איתמר שטויות או לא בלבול שכל או לא אתה מסכים או לא זה בסדר רק הגישה על הפנים מותר לאדם להביע את דעתו ולך מותר לחלוק רק חבל שאתה עוזה את זה בצורה בוטה,מזלזלת ומתנשאת מציע לך להתנצל ולערוך מחדש את התגובה את התגובה שלי ארשום בהמשך
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 30, 2013, 19:49:13 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
איתמר שטויות או לא בלבול שכל או לא אתה מסכים או לא זה בסדר רק הגישה על הפנים מותר לאדם להביע את דעתו ולך מותר לחלוק רק חבל שאתה עוזה את זה בצורה בוטה,מזלזלת ומתנשאת מציע לך להתנצל ולערוך מחדש את התגובה את התגובה שלי ארשום בהמשך
לא הגבתי בצורה בוטה ולא שום דבר לא קיללתי לא זלזלתי ואתה תפסיק להיכנס לכל תגובה ולהיות איזה חיים הכט תעשה לי טובה צור! אתה רוצה תגיב וזהו, אני הגבתי לעניין זכותי המלאה להגיד שלדעתי זאת שטות, בדיוק כמו שהוא אמר כמה משפטים שלי לא נראים במקום.
|
|
|
|
|
איתמר ידידי, כנראה לחצתי יותר מידי על בלוטת הכאב, וזה אכן שיבש לך את שיקול הדעת, בכל מקרה ההתנפלות שלך ממש לא במקום. לא הייתה כל כוונה לפסול או ליתר את ההשקעה שאתה משקיע בלימוד, ציוד וכו', אלא פשוט לא לקרא לזה "ספורט". וכן ידידי אני רואה סרטונים, מאמרים, אתרים מכל העולם. אגב, ראית פעם על ערמות הפידור שאתה שופך לכינרת אישור של משרד החקלאות, הבריאות, משהו? וזה שאתה לא ממית את הדגים זה עדיין לא אומר שזה נכון לשפוך כמויות של "מזון" לא טבעי למערכת האקולוגית. ושוב, תרגיע, ולמד לקבל גם דעה שונה משלך.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לא הגבתי בצורה בוטה ולא שום דבר לא קיללתי לא זלזלתי ואתה תפסיק להיכנס לכל תגובה ולהיות איזה חיים הכט תעשה לי טובה צור! אתה רוצה תגיב וזהו, אני הגבתי לעניין זכותי המלאה להגיד שלדעתי זאת שטות, בדיוק כמו שהוא אמר כמה משפטים שלי לא נראים במקום. ראשית להגיד לאדם מה שאמרתה זו התנשאות , וזלזול מה לעשות גוש של שטויות מה שכתבת פה פשוט ככה! דבר ראשון זה לא עושה אף אחד מאיתנו טהורים או שטות כזו או אחרת. כמה שטויות דיברת אני צריך כמה דקות להתאפס כדי לענות לך. שנית אני לא חיים הכט ולא נעליים הגיע הזמן שתידבגר ילד ותלמד לקבל ביקורת גם היא לפעמים לא נעימה זו דעתי ואני אומר אותה רוצה לקבל סבבה לא רוצה גם טוב מבחינתי העניין סגור ואני לא מתכוון להיכנס איתך לויכוח בעניין
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
 |
|
|
איתמר ידידי, כנראה לחצתי יותר מידי על בלוטת הכאב, וזה אכן שיבש לך את שיקול הדעת, בכל מקרה ההתנפלות שלך ממש לא במקום. לא הייתה כל כוונה לפסול או ליתר את ההשקעה שאתה משקיע בלימוד, ציוד וכו', אלא פשוט לא לקרא לזה "ספורט". וכן ידידי אני רואה סרטונים, מאמרים, אתרים מכל העולם. אגב, ראית פעם על ערמות הפידור שאתה שופך לכינרת אישור של משרד החקלאות, הבריאות, משהו? וזה שאתה לא ממית את הדגים זה עדיין לא אומר שזה נכון לשפוך כמויות של "מזון" לא טבעי למערכת האקולוגית. ושוב, תרגיע, ולמד לקבל גם דעה שונה משלך.
אני רגוע מאוד אין לי מושג על איזה תגובה אתה מדבר! זה נקרא דייג ספורטיבי וזה שאתה חושב שלא זאת כבר בעיה שלך ושוב אני יגיד לך שאין לך מושג על מה אתה מדבר. כנראה לא קראת כל מה שכתבתי. תגיד על איזה ערמות אתה מדבר מה אני שופך 400 קילו לכינרת בשלושה ימים??? תאמת אין לי כוח להסביר לך אפילו איך זה עובד ומה קורה בפועל. ותאמין לי שאם זה מאושר בעולם גם פה זה תקין ולא גורם לשום נזק!! עוד שם לרוב זה אגמים קטנים תחשוב שבאגם כזה קטן מפדרים בכמה סקטורים?....קורה משהו למישהו ? לא ! זה מאושר זה תקין וזה לא גורם לשום נזק אם היה נגרם נזק תאמין לי שזה לא היה מאושר לא פה ולא בעולם מה לא טבעי בטייגר נאטס בחומוס בתירס או תערובות השרייה לתוכים זה לא טבעי?? כל החומרים שאתה רואה בתמונה של הדוח האחרון למשל אלו חומרים טבעיים לחלוטין אגב מוייבאים ממפעל בספרד שמייצר אותם למאכל אדם!!! אז שום דבר שם לא מזיק! וגם הדיפים הקנויים והתערובות הקנויות מאושרות אחרת אף חנות דייג לא הייתה מקבלת אישור להכניס אותם
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
לא הגבתי בצורה בוטה ולא שום דבר לא קיללתי לא זלזלתי ואתה תפסיק להיכנס לכל תגובה ולהיות איזה חיים הכט תעשה לי טובה צור! אתה רוצה תגיב וזהו, אני הגבתי לעניין זכותי המלאה להגיד שלדעתי זאת שטות, בדיוק כמו שהוא אמר כמה משפטים שלי לא נראים במקום. ראשית להגיד לאדם מה שאמרתה זו התנשאות , וזלזול מה לעשות גוש של שטויות מה שכתבת פה פשוט ככה! דבר ראשון זה לא עושה אף אחד מאיתנו טהורים או שטות כזו או אחרת. כמה שטויות דיברת אני צריך כמה דקות להתאפס כדי לענות לך. שנית אני לא חיים הכט ולא נעליים הגיע הזמן שתידבגר ילד ותלמד לקבל ביקורת גם היא לפעמים לא נעימה זו דעתי ואני אומר אותה רוצה לקבל סבבה לא רוצה גם טוב מבחינתי העניין סגור ואני לא מתכוון להיכנס איתך לויכוח בעניין אחלה גם אני לא מתכוון להיכנס לוויכוח ועוד כזה אחד מטופש
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
מה לעשות אבל דעתי דומה לדעה של מאיר מבחינתי דייג ספורטיבי זה ללכת ראש בראש מול הדג קרס אחת ופיתיון בודד לפזר כמויות מסחריות של אוכל בכדי למשוך את הדגים מבחינתי זה לא ספורטיבי לרכז את הדגים בנקודה מסוימת ולשם לזרוק זה כמו לדוג בתוך ברכת דגים
לגבי כמויות הפידור שמפוזרות במים לא בטוח שאין תופעות לוואי כל קבוצה של דיגים משליחה עשרות ק''ג של תערובות למיניהם במצטבר על כל יום דייג מושלכים למים מאות ק''ג של מזון שברובו הוא לא מזון טבעי של הדגים אכילה מוגזמת של חלק מהמזון שמושלך למים עלול לפגוע בדגים ואני אתן דוגמה מתחום הציפורים תוכים אוהבים בטרוף לאכול גרעיני חמניה רק שקמות מוגזמת תגרום להם להשמנת יתר בתערובות לתוכים אסור שכמות החמניה יעלה מעל 20% מכלל המרכיבים בתערובות הפידור אין שום תשומת לב לעניין כמות המרכיבים וסוג המרכיבים ויתכן שכמות מוגזמת של מרכיב מסוים תפגע בבריאות הדגים לטווח הארוך
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
חברים מה קרה ,בקצב הזה נפסיק לדוג וזהו ,אסור את זה אסור ככה  מספיק לכל דבר יש גבול ,בכל מקום בעולם דגים קרפיונים והשיטה אותו הדבר כמו בארץ, פידור לדייג קרפיונים זה לא המצאה ישראלית כך עובדים בכל מקום בעולם ,עד עכשיו לא מבין מה לא תקין כאן .
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
חברים מה קרה ,בקצב הזה נפסיק לדוג וזהו ,אסור את זה אסור ככה  מספיק לכל דבר יש גבול ,בכל מקום בעולם דגים קרפיונים והשיטה אותו הדבר כמו בארץ, פידור לדייג קרפיונים זה לא המצאה ישראלית כך עובדים בכל מקום בעולם ,עד עכשיו לא מבין מה לא תקין כאן . אף אחד לא אמר שאסור סך הכל מביעים דעה שאומרת שהשיטה לדעתנו לא ספורטיבית ושאולי לחלק מהמרכיבים של פידור בכמויות גדולות עלולים לגרום נזק לדגים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3 ... 6
|