תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/10/2013 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
16:00 | שרימפס - | טרכון ים תיכוני | 1 | 800 גרם |
16:00 | שרימפס - | מרמיר (שישן מסורטט) |
הדו"ח:
שלום חברים,
הפעם היה לי קשה לחכות לסופש, הראש חייב ניקוי והתרעננות עוד לפני שהסופש מתחיל ..
תכנונים מתחילים לצוץ כבר בבוקר חמישי עוד לפני העבודה על שעתיים של דיג אחרי העבודה ישירות.

המטרה היתה אג'אג'ים שמשום מה השנה פוקדים את חופנו בשפע ..
מתעדכן ממאמון על כל הפרטים של פתיון, קרסים וכל מה שצריך.. וכאן אני רוצה לומר תודה רבה רבה מאמון.. זו זכות גדולה מאוד להכיר אותך..

שעה שלוש מסיים בעבודה, עובר בחנות דגים מתחמש בחצי קילו שרימפס קריסטל וישר לנקודה.
סט חוף ולא זרזור, אך עדיין יחסית סט קל על מנת שאוכל לסרוק שטחים בחיפוש אחרי להקת אג'אג'ים רעבה.
עם ההגעה לחוף פוגש את הצפוניות המתונות שדווקא משמחות אותי מאחר וזה עשוי לגרום לדג המטרה לתקוף באטרף!! כל דג והחוקים שלו..
הכנת ציוד בעיצומה, ריג של שלוש בניות מעל המשקולת ועוד אחת מתחת.. אורך בניה לא ארוך מחמישה סנטים כך שאוכל לתת הוסקסט טוב ולנעול את הדג למרות הלסת הקשיחה שיש לו..
בשלבי ההכנה וקשירת הבניות הייתי בדיאלוג עם עצמי אם למהר ולקשור " סתם " קשירה רגילה של שני סיבובים מאחר ואני בסהכ מחפש דניסים.. ובסוף גם הלכתי בדרך הזו שכמעט עלתה ביוקר .. אך למזלי לא

חוף חולי עם קרקעית מעורבת, רוח צפונית וסריקת חוף.. כל נקודה לנסות מספר מרחקים במטרה לאתר את הלהקה .. ומשמה כבר הכל יותר קל.
אחרי זריקה ראשונה שהניבה מרמיר חמוד הגיע הדבר האמיתי.. זריקה שניה ואני מרגיש פיסים אך פיסים טיפה גדולים ובלי לחשוב יותר מדי נותן הוקסט טובב.. ומיד מרגיש שיש לי דג יפה בצד שللاי .. בנתיים לא ממש שלי..
בהתחלה אמרתי מה יכול להיות כבר אולי אג'אג' יפה .. אך הכוח שהופעל מצד שני והריצות הכריעו בוודאות שמדובר במשהו אחר חזק יותר ומהיר יותר.. ובמה נזכרתי? בקשירה הרשלנית מלפני שלוש דקות

מיד פותח מעט קלאצ' ועובר לתוכנית ב'.. לעייף את הדג עד שיתחנן לצאת בעצמו

דג בסל, ממשיך בחיפושים מנקודה לנקודה.. אך כנראה את הלהקה אפספס היום.. בכל זאת מתיישב לי בפינה של קרקעית רובה סלעית עם איזורי חול ברורים ומסומנים.. פשוט לקרוא לזה שיטת הכדורסל

נקודה שסיפקה כמה דגים מועדפים לנשנושים והייתי מת להמשיך ולסדר צלחת מטוגנים מלאה,, אך השמש שוקעת לה באופק ויש עוד תוכניות להשמך הערב וצריך כבר להתקפל ..
שעתיים נחמדות ביותר בים עם טרכון נחמד וכמה מחבריו.. הראש נקי ומסודר לסופש
שוב תודה רבה מאמון

שיהיה סופש מהנה לכולם
אחמד