כבר הרבה זמן היה לי את הרעיון הזה אבל לא היה לי זמן.
אני הולך להסביר לכם איך מכינים בבית תיק לדמויים בכלום כסף.
אז מה אתם צריכים:
1.מסור יד
2.דבק פלסטיק (אני השתמשתי בסופר 7)
3.צינור "פי וי סי" 4 ס"מ (אפשר יותר או פחות לפי הצרכים שלכם)
4.צידנית ישנה (לפי דעתי יש לכולנו כמה כאלה בבית) או תיק מתאים אחר.
5.נייר שיוף או שופין.
6.סכין
7.ספוג או משהו דומה.
המידות כאן מתאימות לתיק שלי, אתם תעשו את החשבון שלכם.
יש כמה סיבות שאני בחרתי צידנית, הראשון כמובן כי יש לי כבר כמה כאלה זרוקים בבית, אבל הצידנית עשוי מחומר שקרסים לא נתפסים עליו בקלות, ובנוסף לא סופג או חודר מים בקלות, נכון שזה לא אטום לגמרי אבל יותר טוב מכל תיק אחר.
שלב ראשון-
חותכים את צינור לפי מידה. אני לקחתי מידות של הדמויים (הכי ארוך והכי רחב) לפי זה בחרתי את רוחב הצינור (4 ס"מ). חתכתי באורך 14ס"מ מכיוון שהדמויים הכי ארוכים שלי 13ס"מ. לאחר החיתוך מנקים את הגרדים עם נייר שיוף, שופין או אפילו סכין... ממש לא בעיה זה פלסטיק. לאחר מכן תעשו חריצים עם סכין חד (כמה שבאלכם ובזהירות) בשביל הקרסים.

טיפ- צינור צריך לעלות סביבות 20+- ש"ח. תנסו ללכת למקום שיש להם מסור שורף בחצר, ותבקשו יפה להשתמש בו לחתוך את הצינור שלכם כבר במידה. יותר נוח לקחת הביתה והרבה פחות עבודה מלחתוך עם מסור יד.
שלב שני-
מדביקים את הצינורות ביחד לפי הצורך שלכם. למשל אצלי נכנס 4 בשורה לכן הדבקתי בסטים של 4. יש לשים לב לכיוון של החריצים שעשיתם לקרסים, לכן יש לסמן עם תוש איפה למרוח דבק (ראו בתמונה).
השתמשתי בפינה של מדף וספר בכדי לשמור את על הכל ישר ולחוץ ביחד בזמן ייבוש.
אני בחרתי להשתמש בסופר 7 אבל יש עוד המון דבקים קיימים שאפשר להשתמש בהם. אני העדפתי לא להדביק את כל הסטים ביחד כך שיש לי משחק לפי אופי היציאה, הבחירה שלכם.

שלב שלישי-
מדביקים את הספוג או מה שיש לכם על מכסה של התיק בכדי ללחוץ על הצינורות בזמן סגירה, וכך מונע מהקרסים לצאת מהחריצים. זה לא חובה אבל לפי דעתי חשוב. תשתמשו גם בספוג לרפד את הצדדים של התיק עם לא מסתדר לכם המידות של הצנרת. במקרה שלי היה מזל ולא היה צורך.

טיפ- עם יש לכם מחלקת אריזות או מחסן בעבודה, שם תמצאו משהו מתאים. אם לא, ניתן לקנות מזרון קמפינג שעולה סביבות 15 ש"ח, זה חומר מצויין למטרה שלנו.
שלב אחרון-
מכניסים בתיק שלכם וסיימתם.
כמו שאתם רואים בתמונות השארתי מקום לקופסאות (ניקלים, סוויולים, סיכות וסיליקונים...מה שבאלכם)
הכל ניתן לפירוק והרכבה לפי הצורך, אתם תעשו איך שנוח לכם

תהנו