בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  פינת השבלו"ל- מס' 1 - מותר האדם... מן הבהמה או מן טורף?
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: פינת השבלו"ל- מס' 1 - מותר האדם... מן הבהמה או מן טורף?  (נקרא 3265 פעמים) הדפסה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ברוכים הבאים לפינת השבלו"ל- השיבה בחזרה לטבע ולבריאות.

אנו הדייגים, אוהבים מאוד את הטבע, בייחוד את הים, ולא מוותרים על המנה הקבועה התקופתית ממנו. בינינו, אם זה היה תלוי בתפיסות דגים, בייחוד בתקופתנו, מזמן היינו מתייאשים מהתחביב.. אלא שיש פה משהו אחר. "הדגים הם רק הבונוס".. סתם עוד סיסמא חלולה? ממש לא. הכל זה אהבת הטבע, אהבת הבריאה, ומנה הגונה של שלוות הנפש שאנו לוקחים איתנו חזרה לחיי השיגרה העמוסים..
פה קופצת שאלה אחרת:
מה עם הגוף שלנו? האם גם אותו אנו אוהבים, כמו גם את שאר הבריאה? כמו גם את הים ושלוות/אקשן הדייג בו?
הפינה הזו תעלה בלי נדר מדי שבוע, ותציף לדיון נושאים חשובים אשר הם "בדמנו" ממש, כפשוטו, ועיקרם בנושא התזונה הנכונה של הבריאה הנקראת "אדם" (בן או בת אדם כמובן), ומהות ה"מחלות" למיניהן.

התוכן יעובד ברובו מתוך ספרו המצויין של יצחק בן אורי ז"ל "תזונת האדם ובריאותו".

הקדמה קצרה, ומאוד מציאותית:
"התקופה בה אנו חיים כיום, מצטיינת בהישגים מדעיים עצומים, בהתפתחות טכנולוגית כבירה ובשינויים בכל תחומי החיים. כל אלה היו צריכים לא רק להעלות את רמת חייו של האדם, אלא בראש ובראשונה להעלות ולשפר את בריאותו. הדבר היה צריך להתבטא בצמצום הדרגתי של מספר החולים, ובעקבותיו- בצמצום במספר הניתוחים, התרופות ובהוצאות על שירותים רפואיים.. אך המציאות מראה את ההפך.
מספר החולים גדל, המרפאות ובתי החולים עמוסים, ופתרון ממשי למחלות הכרוניות, ההולכות מתרבות ומתעצמות ופוגעות ביותר ויותר אנשים אין... למוסד הרפואה לא חסרים הישגים, המהוללים שוב ושוב בכל אמצעי תקשורת שמכבד את עצמו, אך לטווח הרחוק וברוב המקרים הישגיו דלים ביותר והעובדות בשטח מדברות בעד עצמן.

בארצות המפותחות והעשירות מושם כיום הדגש על אכילת יתר, על אכילת מזון חסר ערך, מלא תוספות כימיקליות מסוכנות, וכן על "תענוגות" שונות ממוצרים ממכרים כגון: קפה, תה, קקאו, אלכוהול וניקוטין. התוצאה הישירה היא- מצב של תת-תזונה, חרדה, מתח נפשי ומחלות שונות קלות וכרוניות כאחד. בארצות הללו צפוי כמעט כל אדם מבוגר ללקות בסרטן (כמו במצב כיום, אחד לשלושה אנשים) או במחלות לב (הגורם הממית ביותר בחברה המערבית). מחלות כרוניות אחרות נפוצות מאוד בימינו כגון: סכרת, דלקות פרקים, מחלות ואבנים בכליות, אסטמה, אמפיזמה, כיב קיבה, מחלות מעיים וכן מחלות כלי הדם, והן נמצאות כל הזמן בעלייה מתמדת..."

עד כאן מנת הפסימיות לפינה זו  וואלה לא יודע

בואו ונמשיך עם חידה. היא אולי תישמע ילדותית, אבל בואו נתייחס אליה רגע ברצינות כי מצד האמת אין מהותית ממנה!

אילו הבדלים פיזיולוגיים אתם מעלים בדעתכם בין בעל חיים טורף, כגון אריה, זאב, נמר וכו', לבין בעלי החיים המלחחים עשב או אוכלים פירות וירקות?

לבריאות,
השבלו"ל
עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2013, 13:41:39 PM על ידי נחמיאס
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

בעניין: פינת השבלו"ל- מס' 1
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 14, 2013, 15:01:35 PM »

יש סברה האומרת  שיצרני התרופות נגד בריאות האדם  

בכדי שיוחלו להמשיך להתקיים

דוגמה קטנה אך די נפוצה היא קרם הגנה נגד השמש

גוף האדם זקוק בריאותית לקרני השמש ותכשיר זה מונע

מונע מהגוף את הוא זקוק

ותכשיר זה עשה קופות על האוכלוסייה בעולם

ונעבור לחידה \ שאלה השבועית

לדעתי ההבדל המשמעותי בין חיות טורפות לחיות מלקטות

הוא במבנה הלסת והשיניים

אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: פינת השבלו"ל- מס' 1
« הגיב #2 ב- : אוקטובר 15, 2013, 08:41:36 AM »

יש סברה האומרת  שיצרני התרופות נגד בריאות האדם  

בכדי שיוחלו להמשיך להתקיים

דוגמה קטנה אך די נפוצה היא קרם הגנה נגד השמש

גוף האדם זקוק בריאותית לקרני השמש ותכשיר זה מונע

מונע מהגוף את הוא זקוק

ותכשיר זה עשה קופות על האוכלוסייה בעולם

ונעבור לחידה \ שאלה השבועית

לדעתי ההבדל המשמעותי בין חיות טורפות לחיות מלקטות

הוא במבנה הלסת והשיניים

נכון, מה שמעניין את יצרני התרופות, כמו הרבה אחרים, זו לא הבריאות שלנו... עובדה שאנחנו לא יותר בריאים.

אז מה כן?

כסף

וזו התעשייה המכניסה ביותר בעולם, אפילו יותר מתעשיית המזון (ראו ערך חברת "טבע". איזה אבסורד..)

עוד נאריך בזה בפינות הבאות אי"ה.

הבדל מאוד מרכזי שיואל העלה (תמיד הוא עולה ראשון):
לחיות הטורפות שיניים שפיציות חדות המייעדות בעיקר להריגת טרפם ולקריעת הבשר מעליו. פירוק המזון שלהם (הבשר) נעשה בעיקר בקיבה ולא מתחיל בפה. מבנה הלסת שלהם מאפשר רק תנועות אנכיות למעלה ולמטה (הם לא צריכים יותר מזה כי אינם לועסים).
לעומת שאר בעלי החיים המלחכים והמלקטים, אשר מבנה שיניהם שטוח ברובו המוחלט, ומאפשר בעיקר לעיסה ארוכה של המזון אותו הם אמורים לאכול. פירוק המזון מתחיל בפה בעזרת האינזימים המצויים ברוק, וממשיך אח"כ בקיבה ושאר איברי העיכול. הם אינם בעלי שיניים חדות המיועדות להרג וקריעה של בשר. אמנם יש להם ניבים, אך ניבים מיועדים לקריעה של כל סוגי המזון לאו דווקא בשר (עובדה שאינם אוכלים בשר ועדיין משתמשים כל הזמן בניבים). מבנה הלסת מאפשר תנועה לכל הכיוונים, גם ימינה ושמאלה, לצורך הלעיסה כמובן.

ומה עם האדם?
לא צריך לפרט לכם מה מבנה השיניים שלנו, ולמי מהחיות הוא דומה..

הלאה.
יש עוד הרבה הבדלים (לא כולם חיצוניים אגב).
מה עוד?
עריכה אחרונה: אוקטובר 15, 2013, 09:13:01 AM על ידי נחמיאס
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלום חבר'ה.
קבלו הבדלים נוספים, כולם פשוט מלמדים על מה שהטבע הועיד לנו למזון, כבני אדם.

אז קחו כוס (ממש לא קפה!!!) תה צמחים טוב 

נמשיך רגע עם ההבדלים החיצוניים:

1. מבנה השיניים והלסת- כבר אמרנו.

2. לטורפים 4 רגליים, מה שמאפשר להם לפתח מהירות וזריזות במרדפים אחרי טרפם. לקוף ולאדם 2 רגליים ויתקשה מאוד להשיג במו רגליו ארנבת, איילה, ציפור וכן- גם דגים  גיחוך

3. לטורפים ציפורניים גדולות ארוכות וחדות, ולאוכלי העשב יש פרסות. שניהם נחשבות כף רגל שורטת, המאפשרת להם לנעוץ את כפות רגליהם בקרקע, דבר המקל על הליכתם, מאפשר עצירת פתע ואפשרות של נעיצה ואחיזה בטרף (אצל הטורפים). לעומת הקוף והאדם, שניחנו בציפורניים שטוחות המשמשות בעיקר לתפיסת המזון, תלישתו, החזקתו וזריקתו (אם איננו אכיל). הם אינם יכולים לנעוץ ממש את ציפורניהם כמו במשהו..

4. צורת ההליכה היא נושא חשוב מאוד. אצל הטורפים והמלחכים בעלי 4 הרגליים הגוף נמצא בקו אופקי. לפיכך הראש שבו מרוכזים 4 החושים העוזרים למציאת מזון (שמיעה, ראייה, ריח וטעם)- הם בקו ישר עם הזנב, והרכנת הראש בלבד מאפשרת להם שימוש בחושים הללו. כל זה פשוט בגלל שרוב הדברים הנאכלים על ידיהם נמצאים על האדמה או קרוב אליה, בין אם זה טרף, צמחים או עשבים.
אצל הקוף והאדם לעומת זאת, צורת ההליכה זקופה על 2 רגליים. הגוף בקו אנכי והראש עליון על כל הגוף. החושים רחוקים מהאדמה וקרובים יותר לעצים, גם הידיים הארוכות מרוחקות מהאדמה ומאפשרות קטיפה מהעצים, ומה יש על העצים... פירות ואגוזים.

5. מבנה העיניים אצל הטורפים ואוכלי העשב הוא פרופילי, מה שמאפשר להם ראייה מרחבית יותר לצורך הצייד (לטורפים), ולצורך זיהוי הסכנה מהטורפים (לנטרפים).

6. העור. הטורפים הינם חסרי נקבוביות, ולכן גופם אינו מתנקה דרך העור אלא בעזרת הלשון (נפרט על הלשון בהמשך). לעומת הקוף והאדם, אשר עורם מלא בנקבוביות אשר דרכם הגוף פולט רעלים מתוכו החוצה, בצורת זיעה כמובן.

ונעבור להבדלים הפנימיים:
7. בלוטות הרוק- אצל כל הנבראים הן נמצאות בתוך חלל הפה ותפקידם להפריש אליו רוק, אשר תפקידו להתחיל את פירוק המזון. אצל הטורפים בלוטות הרוק קטנות, הטרף ממש נבלע ישירות לקיבה ולכן אין צורך בבלוטות רוק מפותחות (הפירוק נעשה בעיקר בקיבה שלהם). לעומת שאר המשפחות, המלחכים, הקוף והאדם, אשר אצלהם הבלוטות מפותחות ומפרישות הרבה רוק, כיוון שחלק גדול מעיכול המזון מתחיל כבר בפה עם הלעיסה והרוק.

8. אצל הטורפים ואוכלי המזון מן החי תגובת השתן והרוק היא חומצית, כיוון שמזון מן החי (כמו בשר כמובן) מתעכל בסביבה חומצית (נרחיב על כך בלי נדר בפינות הבאות). לעומת המלחכים, הקוף והאדם שאצלהם התגובה של השתן והרוק היא בסיסית, מתאימה הרבה יותר למזון מן הצומח אשר מתפרק בסביבה בסיסית.

9. הלשון אצל הטורפים היא מחוספסת מאוד ובעלת זיפים, והיא משמשת בעיקר ככלי ניקוי הפה משיירי מזון קשים כמו עצמות ושערות, וגם ככלי ניקוי של העור החומצתי שלהם שידוע הם מלקקים את העור בעזרת הלשון וכך מתנקים (עורם כאמור לא מתנקה בעזרת נקבוביות). אצל המלחכים הקוף והאדם הלשון הרבה פחות מחוספסת ואינה משמשת לניקוי, כי עורם הרבה פחות חומצתי ומתנקה לבד דרך הזיעה..

ההבדלים הפנימיים היותר חשובים:
10. אורך צינור העיכול. אצל הטורף אורך צינור העיכול הוא פי שלושה מאורך גופו, ומטרתו בעיקר לפרק מהר את המזון מן החי שהוא טורף, כדי שלא ירקב אצלו בגוף אלא שהגוף יקח ממנו מה שהוא צריך ויפלוט את הפסולת כמה שיותר מהר החוצה, וכך תימנע הרעלת הגוף. לעומת הקוף והאדם שצינור העיכול אצלהם ארוכים הרבה יותר, פי 12 מאורך גופם, כיוון שמזון צימחי אמור להתפרק ולהיספג בגוף הרבה יותר לאט. מזון מן החי (ובעיקר בשר וכן, גם דגים   ) שנכנס לצינור עיכול ארוך כגון זה, אמנם מתחיל פירוק בסביבה חומצית והגוף לוקח ממנו כמה אבות מזון, אך הבשר נרקב במערכת העיכול בגלל הדרך הארוכה שהוא עובר ומכאן מתחילה הרעלה של הגוף שמצטברת עם השנים. שימו לב - כל כמה זמן הגוף ינסה לפלוט החוצה את הרעלים שהצטברו, ואלה ה"מחלות" אותם אנו מכירים כגון נזלת, שפעת, שיעול, חום וכו', ואם לא נאפשר לו לעשות זאת ונדכא את ה"מחלות" הללו (שאינם אלא סימפתומים בלבד!) בעזרת תרופות שונות- הרעל ימשיך להצטבר בגוף ויהפוך עם השנים למחלות הכרוניות שאנו מכירים היום בכמויות. בע"ה נרחיב בזה בהמשך.

11. המעי הגס- במעי זה מצטברת הפסולת של המזון לפני פליטתה בטבע/בשירותים. אצל הטורף המעי הגס הינו חלק לגמרי, מה שמאפשר יציאה חלקה ומהירה של פסולת המזון החומצית שהוא טורף. לעומת הקוף והאדם אשר אצלהם המעי הגס מתעקל ומתפתל בתוך הגוף בגלל אורכו (אותו עיקרון כמו צינור העיכול), והוא אינו חלק כלל אלא מלא שקעים שמטרתם "לקדם" את הפסולת (ע"י פעולת הפריסטלטיקה הנעזרת ע"י השרירים הטבעתיים) עד השחרור הסופי מהגוף. במילים אחרות גם במעיים הפסולת עוברת יותר דרך אצל האדם מאשר אצל הטורף, מה שגם כן יכול ליצור הרעלת הגוף (אם המזון הוא מן החי ולכן נרקב, והפסולת חומצית).

12. אחרונה חביבה היא הקיבה, אשר אצל הקוף והאדם נוסף לה גם תריסריון. לעומת שאר בעלי החיים שלהם קיבה בלבד. שימו לב, זה ועוד המון סימנים מעידים על תהליך עיכול כמעט שווה אצל הקוף (האנטרפואידי) וגם אצל האדם. האם ראיתם פעם קוף זולל בשר?  

אוקי, אז למה הבאתי את כל ההבדלים הללו?

כיוון שהם מעידים יותר מכל שהבורא, או אם תרצו הטבע, בנה את מכונת הגוף שלנו כדי שתכיל ותעכל מזון מסוג מאוד מסויים, מן הצומח.
הדבר מוכח שלמזון מן החי הגוף לא מגיב טוב, הוא אמנם מעכל חלק אך משאיר בתוכו פסולת רבה שנרקבת ומותירה בו רעלים, אשר כדי לפלוט אותם הגוף צריך לפתח "מחלות".

על הנושא הזה עוד נרחיב בפינות הבאות אי"ה.

עד כאן הפינה לשבוע זה. אשמח לשמוע מה דעתכם.
ובינתיים זיכרו:
הגוף ניזון לא ממה שהוא אוכל, אלא ממה שהוא מעכל!!

לבריאותכם,
השבלו"ל
עריכה אחרונה: אוקטובר 16, 2013, 14:49:20 PM על ידי נחמיאס
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

ובינתיים זיכרו:

לבריאותכם,
השבלו"ל

עד כה נחמיאס, דעתי היא שאני נהנה ומוקסם מהפינה הזו... סמיילי
מהתוכן, מההגשה המדהימה, מהעשרת הידע....
נושא מרתק כשלעצמו...

חלק מהדברים נראים מאוד נכונים,
חלק מהדברים עושים "דגדוג באצבעות" להציק...

תודיע מתי אפשר להתחיל... בירה

אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ובינתיים זיכרו:

לבריאותכם,
השבלו"ל

עד כה נחמיאס, דעתי היא שאני נהנה ומוקסם מהפינה הזו... סמיילי
מהתוכן, מההגשה המדהימה, מהעשרת הידע....
נושא מרתק כשלעצמו...

חלק מהדברים נראים מאוד נכונים,
חלק מהדברים עושים "דגדוג באצבעות" להציק...

תודיע מתי אפשר להתחיל... בירה

בשמחה רפי, בשעות הרגילות שלנו...  callme

אל תשכח, לשבלולים אין את הבעיה לחזור הביתה מאוחר וכאלה  מתפקע
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

כמו רפי גם אני מוצא את השירשור הזה מעניין.
בעיקר כי הוא משעשע אותי...
יש כאן מגמתיות שקשה מאד שלא להבחין בה ובמגמתיות כמו במגמתיות, יש נטייה להציג את מה שנוח ולא את מה שפוגע בטיעון.
יש גם נטייה לעוות מעט את המציאות ולהציג פרשנויות כעובדות...

בדר"כ אני נמנע מלהיכנס לויכוחים כאלו. כול מיני צמחונים ונטורופטים ואפילו "אנונימוס" רחמנא ליצלן...
אבל בגלל ההשקעה שלך אני נוטה להיעתר ולהשתתף...

המאמר הזה משתמש במונחים של צמחוני-טורף בשר.
האדם אינו צמחוני וגם אינו טורף. האדם הוא אוכל כול סתגלן.
היה אפשר להתייחס לשיניים החותכות ולניבים אבל אלו הטוחנות שמקבלות את מלוא היחס...
מיקום העיניים של האדם בחזית הפנים בדומה לחתול ועם שדה ראיה אופקי של 180 מעלות בקירוב שמתוכן כ-120 מעלות הן בחפיפה, זה לא משהו שמאפיין צמחונים מנשנשי עשב אלא טורפים.
תכונה נוספת שמאפיינת טורפים היא תכנון. תכנון שמוביל למארב שבתורו מוביל לתפיסת טרף שלאחר מכן מובילה לבליעה מהנה של בשר זה לא משהו מהרפרטואר של הצמחונים...
אם נחזור רגע לסתגלנות נוכל לראות איך האדם שבתחילת דרכו היה צריך להתמודד עם הטבע, האקלים והחיות הטורפות ופיתח את היכולות שעזרו לו לשרוד אבל היום במאה ה-20 הוא כבר לא צריך את החושים והתכונות האלו כי אין בהן צורך. היום צריך מוח מפותח שיעזור לנו לחשוב איך לנצח בלוחמה פסיכולוגית ולמנוע ממישהו להתחיל איתנו במלחמה אמיתית...
למספר הרגליים אין דבר וחצי דבר לגבי שייכותך למשפחת טורפים או צמחונים. ראה נחש או דג לוקוס חסר רגליים, נץ עם שני רגליים, חתול עם 4 , צרעה עם 6 ועכביש עם שמונה ולסיכום גם נדל ארסי עם 100 רגליים...
ציפורניים גם הן לא רלוונטיות לדיון . אם תרצה להתווכח על זה אני מציע שתעשה רשימה של כול הטורפים ותראה שלרובם אין ציפורניים.
אני מניח שבשלב הזה אתה אומר לעצמך שאתה מדבר רק על יונקים ולא על חרקים,דגים, זוחלים ופרוקי רגליים אבל בקו הזה אני לא חושב שתמצא נחמה...
אתה יותר ממוזמן לנסות  אביל

אני חייב לחתוך עכשיו למרות שמאד מתחשק לי להמשיך אז ביום ראשון נחדש את הדיון  
שבת שלום  בירה

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ממה ששמעתי אז חשוב לאכול בשר בגלל ויטמין בי ואני אוהב בשר

אבל אם נגיד שאני נשאר על בשר רק בשישי בליילה ועים החמין בשבת אז אני אשמח לישמוע
איזה מזון נותן לנו ויטמין בי בלי בשר
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

כמו רפי גם אני מוצא את השירשור הזה מעניין.
בעיקר כי הוא משעשע אותי...
יש כאן מגמתיות שקשה מאד שלא להבחין בה ובמגמתיות כמו במגמתיות, יש נטייה להציג את מה שנוח ולא את מה שפוגע בטיעון.
יש גם נטייה לעוות מעט את המציאות ולהציג פרשנויות כעובדות...

בדר"כ אני נמנע מלהיכנס לויכוחים כאלו. כול מיני צמחונים ונטורופטים ואפילו "אנונימוס" רחמנא ליצלן...
אבל בגלל ההשקעה שלך אני נוטה להיעתר ולהשתתף...

גיאצ'וק  

ראשית כל תודה על תגובתך המאוד מלומדת ומעניינת.

אקדים ואומר שאין לי כל כוונה עכשיו ובעתיד להסתיר את המגמתיות. אני שקוף לחלוטין.

השינוי שאני עושה בחיי הוא לכיוון הבריאות הטבעית קרי הטבעונות (מסיבות בריאותיות אגב ולא מוסריות), והוא מבוסס על לימוד שהולך ומעמיק עם הזמן בנושא. מחזקים אותי מאוד השינויים לטובה שחלו בבריאות האישית שלי כתוצאה מכך, וכן בבריאותם של הסובבים אותי שגם הם מיישמים את דרך החיים הזו גם אם לא ב100%.

הפינה מטרתה לתת במה לרעיונות הללו של הבריאות הטיבעית, מההיבט הבריאותי בלבד, תוך הצגת חומר לימוד אקדמי בנושא וגם מבחני תוצאה. מי שרוצה- יקרא, יגיב, יחווה דעתו, ידון ואפילו יתווכח... כל עוד כולם מכבדים אחד את השוני של האחר- הכל אחלה. ואין סיבה שלא יהיה כך...

למה אני עושה זאת? בעיקר מתוך דאגה לבריאות לא רק שלי, אלא של כולם.. התורה מדריכה אותי "אל תמנע טוב מבעליו".. אם יש לך דבר חיובי, אל תשמור אותו לעצמך אלא תן לו במה, גם אם לא כולם יסכימו לדבריך. העובדה הפשוטה היא שלרוב האנשים אין מושג עד כמה התזונה שלהם משפיעה בצורה הכי ישירה על הבריאות שלהם, וגם אם מודעים, אינם מודעים לפרטים.. אפשר כמובן להתווכח על הפרטים, בכבוד. זו המטרה של השרשור, ליצור דיון.. אפילו רק להתייחס לנושא הזה שרצה האבסורד, והוא לא תופס כמעט בכלל מקום בעולם הרפואה למרות שהוא העיקרי!! (האבסורד לא בהכרח אחראי לכך אגב.. יש מספיק גורמים עם אינטרסים מאוד ברורים לא להתייחס לנושא).

הרפואה של ימינו מתייחסת אך ורק לסימפטומים של המחלה, ולא לבירור הסיבה למה בכלל היא הופיעה. אם נמצא את הסיבה להופעתה מלכתחילה, ונעקור את הסיבה, ממילא לא רק שלא תהיה מחלה אלא את מקומה תחליף הבריאות. דרך אגב, גם את הסימפטומים הרפואה המודרנית מכחידה בעזרת תרופותיה, מה שיוצר הישנות של המחלה שוב ושוב ואף החמרתה למחלה כרונית..  כועס

מובן בהחלט שאין הוכחות חותכות לכאן ולכאן, ומחקרים סותרים יש בלי סוף.. (גם לפי הזמנה מהסס). בסופו של דבר מבחן התוצאה מוכיח הכי טוב. מעבר לכך, לכל אדם יש בחירה. אך איך יבחר אם לא יהיה מודע לצד האחר של המתרס?

אתייחס בלי נדר ככל יכולתי לכל טיעון נגדי, וכל "פרשנות" שאיננה כשלי, ויחד אולי נכוון לאמת... בירה

עריכה אחרונה: אוקטובר 20, 2013, 13:48:03 PM על ידי נחמיאס
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

המאמר הזה משתמש במונחים של צמחוני-טורף בשר.
האדם אינו צמחוני וגם אינו טורף. האדם הוא אוכל כול סתגלן.
היה אפשר להתייחס לשיניים החותכות ולניבים אבל אלו הטוחנות שמקבלות את מלוא היחס...

ממש לא! כוונתי הייתה לכל שיני האדם, הקוף והמלחכים, כולל אלה הקידמיות החותכות, שגם הן אינם דומות כלל לאלו של הטורפים. שלהם חדות וארוכות, יכולות לחתוך בשר חי יותר טוב מסכין.. שלנו שטוחות ומרובעות, תנסה לחתוך איתם בשר חי נראה לאן תגיע (גם הניבים לא יעזרו לך). עצם זה שמבנה כל השיניים שלנו כולל הקדמיות הינו כשל המלחכים והקוף, שאינם צורכים כלל חלבון מן החי, כבר מעיד המון.

מיקום העיניים של האדם בחזית הפנים בדומה לחתול ועם שדה ראיה אופקי של 180 מעלות בקירוב שמתוכן כ-120 מעלות הן בחפיפה, זה לא משהו שמאפיין צמחונים מנשנשי עשב אלא טורפים.
מסכים איתך שמיקום העיניים הוא בחזית הפנים, אך אצל הטורפים העיניים יותר פרופיליות מה שמאפשר להם מרחב ראייה יותר גדול מהאדם, וגם חוש הראייה שלהם יותר מפותח. זה לא ההבדל העקרוני הוא רק עוד פרט שמעיד שהם תוכנתו לצייד ואילו האדם לא.

תכונה נוספת שמאפיינת טורפים היא תכנון. תכנון שמוביל למארב שבתורו מוביל לתפיסת טרף שלאחר מכן מובילה לבליעה מהנה של בשר זה לא משהו מהרפרטואר של הצמחונים...
מסכים איתך, עוד הבדל. יש פה סתירה למשהו שאמרתי? 

אם נחזור רגע לסתגלנות נוכל לראות איך האדם שבתחילת דרכו היה צריך להתמודד עם הטבע, האקלים והחיות הטורפות ופיתח את היכולות שעזרו לו לשרוד אבל היום במאה ה-20 הוא כבר לא צריך את החושים והתכונות האלו כי אין בהן צורך. היום צריך מוח מפותח שיעזור לנו לחשוב איך לנצח בלוחמה פסיכולוגית ולמנוע ממישהו להתחיל איתנו במלחמה אמיתית...
אכן, אין ספק שהאדם יצור סתגלן, כמו הרבה יצורים אחרים בטבע במיוחד כשהם צריכים לשרוד. אותו מוח מפותח אגב יכול להיות גם לרועץ כאשר הוא מתיימר להתעלות בכל מחיר על חוקי הטבע... בימינו הוא ממציא בעיקר פתרונות של "כאן ועכשיו" גם בתזונה, כיוון שאין ברירה והעולם הרבה יותר מהיר ומלא באינפורמציה מכל פינה, אבל מה לעשות הרבה פעמים זה בא על חשבון הדבר הכי חשוב.. הבריאות וואלה לא יודע

למספר הרגליים אין דבר וחצי דבר לגבי שייכותך למשפחת טורפים או צמחונים. ראה נחש או דג לוקוס חסר רגליים, נץ עם שני רגליים, חתול עם 4 , צרעה עם 6 ועכביש עם שמונה ולסיכום גם נדל ארסי עם 100 רגליים...
אין סתירה. ההשוואה הייתה בין האדם לבין אותם טורפים שכן יש להם 4 רגליים.. לא בהכרח שיש הבדלים בינו לבין כל סוגי הטורפים. הנקודה המרכזית בנושא הרגליים היא שקומת האדם והקוף זקופה, חושיו פועלים הרבה יותר טוב בגובה העצים ופחות טוב בגובה הקרקע. זה לא הכי משנה כי זה לא ההבדל המרכזי..

ציפורניים גם הן לא רלוונטיות לדיון . אם תרצה להתווכח על זה אני מציע שתעשה רשימה של כול הטורפים ותראה שלרובם אין ציפורניים.

אני מניח שבשלב הזה אתה אומר לעצמך שאתה מדבר רק על יונקים ולא על חרקים,דגים, זוחלים ופרוקי רגליים אבל בקו הזה אני לא חושב שתמצא נחמה...
אתה יותר ממוזמן לנסות  אביל

אכן הקו היה בעיקר מול יונקים, ולא אנסה לחפש נחמה אצל אחרים כי שוב, ההבדלים הללו אינם ההבדלים המרכזיים. העיקריים הם ההבדלים בתוך הגוף ולא מחוצה לו, בעיקר באיברי העיכול. אשמח שתתייחס גם אליהם  בירה

אני חייב לחתוך עכשיו למרות שמאד מתחשק לי להמשיך אז ביום ראשון נחדש את הדיון  
שבת שלום  בירה

אשמח מאוד! תכין קפה.. מאבקת חרובים  מוציא לשון
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

עכשיו שהבהרת שאתה מתייחס בעיקר ליונקים התמונה משתנה אבל עדיין מעניינת  אתה בסדר
השאלה הנשאלת היא האם לא רצוי למקד את הדיון להבדלים שבין מערכת העיכול של האדם לזאת של האריה ולסגור סיפור?
כי הטיעונים שמסביב קצת מתפזרים ויוצרים בלבול...

אתייחס ברשותך קודם בקצרה לתשובותיך ואז לעיכול.

ראשית, אני יוצא מנקודת הנחה שלא ניסית לאכול בשר חי כי אם היית מנסה היית יודע שזה אפשרי...
אולי לא ביעילות כמו הטורפים הקלאסיים שאתה משתמש בהם לצורך הטיעונים שלך אבל זה אפשרי...
דבר נוסף, אתה חוזר ואומר שהקוף לא צורך חלבון מהחי אבל זה ממש לא נכון. קופים רבים וביניהם הבבון ואפילו השימפנזה והבונובו שנחשבים כקרובים אלינו ביותר מבחינה פיזיולוגית-גנטית, צורכים חלבון מהחי.
מנמלים,עכבישים, זחלים, ביצים, לטאות ועד טריפה מלאה וברורה של צבאים ויונקים קטנים אחרים כולל קופים אחרים!
מחקרים שפורסמו לאחרונה מצביעים על נוכחות של DNA של יונקים (קופים וצבאים) בצואת גורילות שנחשבות סופר-צמחוניות (ביניהן אגב ישנם מקרים של גורילות שאוכלות בשר בשבי). הנוכחות של ה-DNA הזה נבדקת מכיוון שיש כול כך הרבה ספקות ויש סברות שונות לגבי מקור ה-DNA הזה בצואה. אולי מנמלים שניזונות מפגרים של קופים וצבאים
 והגיעו לקיבת הגורילות, אולי רחרוח מקרוב או אפילו השתנה של אותם היונקים על הצואה של הגורילות עשויים לגרום לאותה הנוכחות אבל הטבע גדול ומדהים וכול יום מגלים משהו חדש.
או כפי שאומרים המאמינים, "מה רבו מעשיך"...
אגב, ובנגיעה לנושא העיכול, קיבת הצמחוניים מסוגלת לעכל בשר בקלות אבל קיבת הטורפים מסוגלת להתמודד במידה פחותה עם עיכול צמחים...

לגבי העיניים, המפתח יחסי למיקומך בסקאלה הכללית של טורפים ונטרפים (כולל טורפים שנטרפים...).
במילים אחרות, אצל טורפי העל כמו הדוב, האריה ושרק, העיניים מביטות קדימה בעיקר ופחות למעלה או לצדדים כמו אצל טורפים קטנים שגם נטרפים על ידי אחרים...
מהבחינה הזו האדם ממוקם יחסית גבוה בפירמידה...
אחד הטורפים הגדולים (תרתי משמע) של כול הזמנים הוא הטי-רקס.אמנם לא יונק אבל בשביל הטיעון...
הערכות שמבוססות על מאובנים וכולי, מעריכות שמפתח הראיה שלו עמד על כ-55 מעלות בלבד...
האם נמיות, חמוסים,שועלים ודומיהן אינם מתוכננים לציד כי הראיה שלהם שונה או פחותה משלנו??

תכנון ומארבים שייכים לטורפים וזה בהחלט בסתירה למה שאמרת (שוב ושוב) במהלך ההודעות הקודמות שלך שהאדם צמחוני  קריצה

בסעיף הרגליים הבהרת שאתה מתייחס ליונקים בלבד ולאלו שהולכים על 4.
אולי זה כי זה נוח לקחת את שני היונקים שבולטים מהשאר כי הם הולכים על 2 רגליים ולמצוא ביניהם מכנה משותף (נכון או לא) ולבסס עליו תיאוריה שלמה...
זה כמו שהייתי לוקח את המלחכת עשב המוכרת ביותר שהיא הפרה ומציג אותה כדוגמה לצמחוני ואז קובע שהאדם טורף כי יש לו שיניים מקדימה בלסת העליונה ולה אין... גילגול עיניים

אפשר להמשיך עם הקו הזה של טיעון וניפוץ, טיעון וניפוץ של מאפיינים אבל כמו שהבהרת, זה לא הרעיון בדיון...
אז לענייננו, מערכת העיכול.

במקומות רבים שבהם יש התייחסות לאחד המרכיבים העיקריים בעיכול, רמת החומציות (PH) בקיבה, יש לטבעונים ולנטורופתים (ומצטער להזכיר שוב, למחבקי העצים מבית המדרש של "אנונימוס") לציין את החומציות הגבוהה שאצל הטורפים שערכה עומד סביב ה-1 עד 2 ואז לציין את הערך של החומציות בקיבת האדם כשהיא מלאה באוכל ועומדת על 4-5 בערך...
שוב, באקט מגמתי בוחרים לציין את הערך הזה ומתעלמים מהערך הקבוע ללא מזון בקיבה (כפי שנלקח מהטורפים) ושעומד על 1.5-3 בלבד...

דבר נוסף, התוספתן.
אצל צמחונים התוספתן פעיל ביותר ומכיל בקטריה חשובה שתפקידה להפריש אנזימים שעוזרים לפרק תאית ופולי-סוכרים.
לטורפים אין צורך בתוספתן.
האם לנו יש צורך? ובכן, לא.
לא רק שאין לנו צורך בו ואנחנו יכולים לחיות בלעדיו (ראה ניתוחי תוספתן...), ישנם אפילו אנשים שנולדים ללא תוספתן...

דבר שלישי, לצמחונים יש 4 קיבות ולא אחת כמו לטורפים בכדי לאפשר לתאית המעיקה והמעצבנת שדורשת המון המון מאמצים מהגוף לעכל אותה ולהפוך אותה לחומצה אורגנית שאותה הגוף יוכל לספוג ולקבל אנרגיה.
לטורפים מצד שני, יש קיבה אחת אבל עם חומצות עיכול ואנזימים חזקים שמאפשרים את פירוק החלבונים הכבדים.

אז מה נחמיאס? אנחנו דומים יותר לצמחונים מלחכי עשב או לטורפים בולעי בשר?
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

השרשור מעניין לא פחות בשבילי, בזכותך. זה מה שאני מחפש, לא לשכנע אף אחד אלא לעורר את הדיון, על אחד הנושאים הכי חשובים לבריאותנו.
וכל אחד שיכניס לו לגוף מה שהוא רוצה

ראשית, אני יוצא מנקודת הנחה שלא ניסית לאכול בשר חי כי אם היית מנסה היית יודע שזה אפשרי...
אולי לא ביעילות כמו הטורפים הקלאסיים שאתה משתמש בהם לצורך הטיעונים שלך אבל זה אפשרי...

אפשרי.. בקושי רב.. בצורה מאולצת... עם הרבה מקיאים.. ברור שזה לא טבעי (חוץ ממצבי הישרדות קיצוניים).

דבר נוסף, אתה חוזר ואומר שהקוף לא צורך חלבון מהחי אבל זה ממש לא נכון. קופים רבים וביניהם הבבון ואפילו השימפנזה והבונובו שנחשבים כקרובים אלינו ביותר מבחינה פיזיולוגית-גנטית, צורכים חלבון מהחי.
מנמלים,עכבישים, זחלים, ביצים, לטאות ועד טריפה מלאה וברורה של צבאים ויונקים קטנים אחרים כולל קופים אחרים!
מחקרים שפורסמו לאחרונה מצביעים על נוכחות של DNA של יונקים (קופים וצבאים) בצואת גורילות שנחשבות סופר-צמחוניות (ביניהן אגב ישנם מקרים של גורילות שאוכלות בשר בשבי). הנוכחות של ה-DNA הזה נבדקת מכיוון שיש כול כך הרבה ספקות ויש סברות שונות לגבי מקור ה-DNA הזה בצואה. אולי מנמלים שניזונות מפגרים של קופים וצבאים
 והגיעו לקיבת הגורילות, אולי רחרוח מקרוב או אפילו השתנה של אותם היונקים על הצואה של הגורילות עשויים לגרום לאותה הנוכחות אבל הטבע גדול ומדהים וכול יום מגלים משהו חדש.
או כפי שאומרים המאמינים, "מה רבו מעשיך"...

לגבי הקופיקואים, אני מצטט מויקיפדיה:
"מרבית מיני הקופים הם אוכלי כל, עם העדפה למזון צמחי. את הפחמימות והשומנים במזונם הם משיגים בעיקר מאכילת פירות וזרעים, אך מקורות כאלו לרוב אינם מספקים די חלבונים. יש מיני קופים, כמו שאגנים ובני תת-משפחת הקולוביניים, אשר משיגים את החלבונים שלהם מאכילת עלי העלווה של עצים. מינים כאלו הם צמחוניים לחלוטין, והם מתאפיינים בכרס תפוחה הדרושה לאחסון קיבה גדולה מספיק לפירוק העלים באמצעות תהליכי תסיסה, בדומה לקיבה של מעלי גירה. ביערות מסוימים להקות קופים ממינים אלו עלולים להפשיט עצים שלמים ממרבית עלוותם תוך ימים ספורים. כמה מיני מרמוסט מתמחים באכילת גומי טבעי, ובבוני ג'לדה הם המין היחיד של קופים הניזון בעיקר מעשב. מיני קופים אחרים, ביניהם כאלו שהם קטנים מכדי לטפח כרס גדולה דיה, משיגים את החלבונים שבתפריטם מאכילת חרקים וחסרי חוליות קטנים נוספים, ומשוד ביצים מקני עופות. בבונים אף צדים יונקים קטנים, כגון עופרי צבאים."

משמע שהקופים, וכן האדם, אכן אוכלי כל, כמובן שיכולים לעכל הכל. אבל המזון הטבעי והמועדף עליהם הוא מן הצומח. חוץ מהבבונים שכמה שיש להם שם חמוד הם יכולים לתת לך ביס
אגב אני דיברתי בעיקר על הקוף האנתרופואידי (דמוי-אדם), נדמה לי שהזכרתי את זה, והבבונים לא נמנים עליו.

אגב, ובנגיעה לנושא העיכול, קיבת הצמחוניים מסוגלת לעכל בשר בקלות אבל קיבת הטורפים מסוגלת להתמודד במידה פחותה עם עיכול צמחים...

חולק עליך, ובגדול.
כמו שטורפים מתקשים מאוד להתמודד עם תזונה שלא מתאימה להם, כך גם היצורים הצמחוניים יסתבכו בעיכול מזון מן החי, כיוון שזה האחרון לא טבעי להם. בסופו של דבר הוא יעוכל כי אכן הגוף הוא מכונה מדהימה ומשוכללת, אך אחרי הרבה יותר זמן, וגם לא יתעכל לחלוטין, ורעלים כמו השומן הרווי שבו (ובימינו- האנטיביוטיקות וההורמונים שמזריקים לכל סוגי הבשר) ישארו בו.
די בכך לדמיין רגע את העיכול אחרי אכילת בשר. לא יודע איך זה אצלך גיאצ'וק, אבל אצלי ואצל רוב האנשים העיכול מתמשך הרבה יותר זמן, פליטת הפסולת בשרותים תבוא מאוחר לעיתים אפילו אחרי יומיים (במחילה מכבודכם, ענייני בריאות מוציא לשון). לעומת מזון מן האדמה שנעכל מהר מאוד והפסולת שלו מופרשת לפחות פעם ביום, לעיתים אפילו פעמיים-שלוש. מניסיון גילגול עיניים
בשבתות, אני אוכל רגיל, דגים, בשר וכו'. כל השבוע לעומת זאת- רק מן הצומח. ההבדל בעיכול מדהים, במשך השבוע אני מתרוקן לפחות פעם ביום, בשבת קבוע יש "עצירות" והריקון הוא רק בראשון.

לגבי העיניים, המפתח יחסי למיקומך בסקאלה הכללית של טורפים ונטרפים (כולל טורפים שנטרפים...).
במילים אחרות, אצל טורפי העל כמו הדוב, האריה ושרק, העיניים מביטות קדימה בעיקר ופחות למעלה או לצדדים כמו אצל טורפים קטנים שגם נטרפים על ידי אחרים...
מהבחינה הזו האדם ממוקם יחסית גבוה בפירמידה...
אחד הטורפים הגדולים (תרתי משמע) של כול הזמנים הוא הטי-רקס.אמנם לא יונק אבל בשביל הטיעון...
הערכות שמבוססות על מאובנים וכולי, מעריכות שמפתח הראיה שלו עמד על כ-55 מעלות בלבד...
האם נמיות, חמוסים,שועלים ודומיהן אינם מתוכננים לציד כי הראיה שלהם שונה או פחותה משלנו??

יכול להיות, בוא לא נתעכב על הפרטים הקטנים האלה כיוון שהם סובבים סביב השאלה הלא מרכזית, מי בטבע שלו יותר צייד, וראיתי ששנינו מסכימים פא"י שהאדם פחות..

תכנון ומארבים שייכים לטורפים וזה בהחלט בסתירה למה שאמרת (שוב ושוב) במהלך ההודעות הקודמות שלך שהאדם צמחוני  קריצה

חייב להתוודות שוב שלא ירדתי לסוף דעתך הקורצת...

בסעיף הרגליים הבהרת שאתה מתייחס ליונקים בלבד ולאלו שהולכים על 4.
אולי זה כי זה נוח לקחת את שני היונקים שבולטים מהשאר כי הם הולכים על 2 רגליים ולמצוא ביניהם מכנה משותף (נכון או לא) ולבסס עליו תיאוריה שלמה...

נוח זה על כסא מול הים בציפייה שלווה לכיפוף
מובן שלא זה העניין, מה לעשות שיש ביניהם הרבה מן הדימיון, דימיון שאפשר ללמוד ממנו הרבה גם על מהותנו.

זה כמו שהייתי לוקח את המלחכת עשב המוכרת ביותר שהיא הפרה ומציג אותה כדוגמה לצמחוני ואז קובע שהאדם טורף כי יש לו שיניים מקדימה בלסת העליונה ולה אין... גילגול עיניים

הרעיון מובן, כמו גם הציניות, אבל גם אם היית רוצה לא היית יכול לקבוע זאת וואלה לא יודע שיני האדם השטוחות כבר הזכרנו שאין טבעם המקורי לחתוך בשר, להבדיל מאלה החדות והשפיציות של הטורפים האמיתיים.

במקומות רבים שבהם יש התייחסות לאחד המרכיבים העיקריים בעיכול, רמת החומציות (PH) בקיבה, יש לטבעונים ולנטורופתים (ומצטער להזכיר שוב, למחבקי העצים מבית המדרש של "אנונימוס") לציין את החומציות הגבוהה שאצל הטורפים שערכה עומד סביב ה-1 עד 2 ואז לציין את הערך של החומציות בקיבת האדם כשהיא מלאה באוכל ועומדת על 4-5 בערך...
שוב, באקט מגמתי בוחרים לציין את הערך הזה ומתעלמים מהערך הקבוע ללא מזון בקיבה (כפי שנלקח מהטורפים) ושעומד על 1.5-3 בלבד...

שכח ממחבקי העצים אחי.. לא מחבק עצים ולא מתעלס עם עציצים מתפקע
האמת, לא מכיר את הנתונים הללו, אני אבדוק אותם.
אך אתה שוב מפספס את הנקודה.
לא אמרתי שקיבת האדם לא מסוגלת להיות חומצתית.. בטח שכן, אחרת היינו פשוט מתים מיד אחרי אכילת אוכל חומצתי כמו בשר, דגים, מוצרי חלב וגם לא מעט ירקות ופירות.
כן אמרתי, ואולי אדייק יותר עכשיו, שעיכול המזון אצל האדם אמור להיות ברובו בסיסי ולא חומצתי.
חומציות יתר בעיכול ובכלל בגוף האדם, כמו שקורה בעיקר בעולם המערבי, מכלה את הגוף ומתשישה את כוחותיו. לא לחינם אחרי אכילת חלבון מן החי, ובעיקר בשר, "תוקפת" אותנו עייפות קשה וחוסר ערנות (במיוחד אם מערבבים אותו עם תוספות פחממתיות, ועוד מעמיסים הרבה אוכל יותר ממה שצריך, ובסוף דוחפים פירות ומתוקים אחרים!! עצבן).. הגוף מרכז את כל כוחותיו בעיכול המזון החומצי המורכב שהכנסת לו, והללואי שאחרי כל המאמץ הזה הכל היה מתעכל ולא נרקב במעיים...

דבר נוסף, התוספתן.
אצל צמחונים התוספתן פעיל ביותר ומכיל בקטריה חשובה שתפקידה להפריש אנזימים שעוזרים לפרק תאית ופולי-סוכרים.
לטורפים אין צורך בתוספתן.
האם לנו יש צורך? ובכן, לא.
לא רק שאין לנו צורך בו ואנחנו יכולים לחיות בלעדיו (ראה ניתוחי תוספתן...), ישנם אפילו אנשים שנולדים ללא תוספתן...

עובדה שהוא קיים בנו, משמע שאנו צריכים אותו ותפקידו חשוב. כמו גם עדיין לא ברור לחלוטין ויש דעות שונות מה בדיוק הוא עושה. זה שניתן לחיות בלעדיו לא מוכיח כלום, ככל הנראה שאר איברי העיכול לוקחים על עצמם למלא את מקומו, אז מה.. הנקודה החשובה הזו שהבאת לגבי התוספתן דווקא מחזקת את הדמיון בין האדם לבין בע"ה הצמחוניים, ופחות מבדילה אותו מהטורפים.

דבר שלישי, לצמחונים יש 4 קיבות ולא אחת כמו לטורפים בכדי לאפשר לתאית המעיקה והמעצבנת שדורשת המון המון מאמצים מהגוף לעכל אותה ולהפוך אותה לחומצה אורגנית שאותה הגוף יוכל לספוג ולקבל אנרגיה.
לטורפים מצד שני, יש קיבה אחת אבל עם חומצות עיכול ואנזימים חזקים שמאפשרים את פירוק החלבונים הכבדים.

כמעט נכון! יש להם קיבה אחת המחולקת ל4 חלקים, וזה רק למעלי הגרה שביניהם, כגון הפרה.
לטורפים אכן יש קיבה אחת העשירה באינזימים המפרקים בעיקר חלבון.
אצל האדם יש גם כן קיבה אחת, אך כיוון שאינו מעלה גירה אין צורך ב4 חלקים, ובקיבתו יש אינזימים המפרקים פחמימות וחלבונים כאחד. אין פה שום הוכחה שהחלבון אמור להיות מן החי... יש המווווון חלבון בצומח.

אז מה נחמיאס? אנחנו דומים יותר לצמחונים מלחכי עשב או לטורפים בולעי בשר?

המסר שניסיתי להעביר, ואתה עוזר לי מאוד אשריך  , הוא שרב ההבדל על הדמיון בין האדם לטורף, ואילו רב הדימיון על ההבדל בין האדם לבע"ח הצמחוני, ובמיוחד לקוף (האנתרופואידי מוציא לשון)

הלכתי לאכול שבלו"ל  עצבן
עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2013, 09:40:57 AM על ידי נחמיאס
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ממה ששמעתי אז חשוב לאכול בשר בגלל ויטמין בי ואני אוהב בשר

אבל אם נגיד שאני נשאר על בשר רק בשישי בליילה ועים החמין בשבת אז אני אשמח לישמוע
איזה מזון נותן לנו ויטמין בי בלי בשר

תאמין לי אני אוהב אותו יותר ממך  paddle paddle

ריח של על האש למשל עושה לי בלבלות בכל מערכות השכל הישר, כבודו במקומו מונח מוציא לשון

האמת היא פשוטה:
כל אחד מאבות המזון, חלבונים, פחמימות, שומנים ויטמינים ומינרלים, מצוי בעולם הצומח ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בעולם החי. יש כ"כ הרבה פירות, אגוזים, ירקות ועשבים בעולם הצומח.. והם מכילים את כל אבות המזון.
כלל גדול הוא:
"האדמה יכולה לספק לאדם את כל צרכיו, אבל ממש לא את כל תאוותיו..."

ולענייננו:

על איזה מויטמיני B אתה מדבר?

יש B1, B2, B6, B12

אוכל לכוון אותך למאכלים נוספים שעשירים בהם, וגם הספיגה שלו תהיה הרבה יותר גבוהה בגופך.

עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2013, 09:56:47 AM על ידי נחמיאס
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

נחמיאס הקיבה של הפרה מחולקת ל 7 תאים

סבירות גבוהה שהרעייה שלה פנוראמית ואינה מבחינה בצבעים

אלה בכהה ובהיר , זווית הרעייה שלה כנראה יותר 180 מעלות

עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2013, 16:52:30 PM על ידי yoelsh