| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 12/10/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - ג'ירג'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | סבידה מתה - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 5 | הגדול 2.5 |
| בוקר | דמוי דג בינוני - | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | |
| 12 | ניקל בינוני - | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | |
| 11:30 | גיג בינוני - מדאי עם סבידה | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 1.3 |
הדו"ח:
בוקר טוב לכל החברים,התעוררתי מוקדם מהתכנון,אז מעלה לכם דו"ח טרי משישי.
חמישי קורא את התחזית של אייל ומודה לו ,מעדכן את דני והוא אומר מגניב נצא בשישי לחפש קצת דוראדו.
אני כמובן שלא מסרב ליציאה לים ,במיוחד עם אלי ודני

קובעים לשעה 06:00 במעגן,אני אומר לדני שאני אכין רצועות קלמארי וסבידה על כל מקרה שלא נמצא פיתיונות חיים.
חמישי חוזר מעיניינים שלי בשעה 22:00 עייף ,מוציא את הכלב לסיבוב ומכין ציוד ומפשיר פיתיונות ועף לישון, לא לפני שמכוון 3 השקמות בסלולרי ועוד 2 במחשב

נרדם כמו מת,ומתעורר לקול הבאזר מהמחשב,רץ מהר מנסה לפקס על השעון במחשב ונדמה לי שהשעה 06:45 שיט פיספסתי,מפקס שוב ורואה טוב 04:45 נרגע הכל טוב.

מתארגן ברגוע מוציא הכלב המסכן לסיבוב בוקר בחושך,עם כוס תה חם וסיגריה

נפגשים מתארגנים וקדימה לכחול הגדול,מתחילים בז'רזור ובחיפוש גומברים אבל אין יותר מידי סימנים מהם דני ננעל על גומבר חמוד שעושה מופעון קטן ונכנס לציידנית, אלי מאבד דימויי לאיזה גומבר טורפני .
מחפשים דגים חיים ליד המצופים עם סביקי,אחרי כמה זריקות שלי נתפס במשהו ונקרע ,דני ממשיך אבל ללא מענה רק טרכון אחד יצא. אומר להם יש קלמארי וסבידה בוא ננסה.
מכוונים חרטום לכיוון הדוראדו ואני בינתיים חותך את הפתיונות לרצועות יפות, קושר בומבט שקוף עם תלאי שוק לידר 40 של מטר ואליו קרס עם צוואר ארוך 3/0 של מוסטאד.
מגיעים למצוף הראשון ומתחילים בז'רזור עם דמויים להעיר אותם ולראות סימני חיים מגיעים 2 אחרי הדימוי של דני
דימויי כלב של האדון זארה ספוק וממש ליד הסירה מסתובבים סביבו דני משאיר אותו במים ובסוף הוא תוקף נתפס ומייד משתחרר, אני מייד זורק לו רצועת סבידה על הקרס והוא שואב אותה בשידור חי נותן לו כמה שניות לבלוע שלא יתקע לו בגרון ונותן לו הוק הוא היה בהלם לא זז הרמתי אותו מעל המים הוא לא מגיב, מחזיר אותו למים שישחה ויקרא לחברים שלו
הם באים ודני ואלי זורקים גם הם פיתיונות למים, המקל בסטנד ואני שולף מצלמה ומנסה לצלם אותו שוחה יצאו תמונות סבירות,קשה גם לכוון את הדג וגם לצלם,דני גם תופס אחד.מוציאים אותם מזה בלע את הקרס ,עבר ניתוח אף אוזן גרון להוציא אותה ולציידינית, החוט נקרע קושר מחדש ולמצוף הבא לחפש אותם. שוב אותו הדבר קודם קוראים להם ואז סבידה למים,לי מגיע אחד יפה יפה שלקח מייד ואני נותן הוא והוא עונה בריצה וסלטות באוויר צלילות מתחת לסירה ואני עם המקל במים ,מסתבך במנוע אבל דני מייד מרים מנוע ומשחרר אותי והדג עדיין לא רוצה לצאת ,כל פעם שרואה את הרשת הוא צולל,5 דקות עד שהתעייף והוא ברשת, חתיכה יפה 2.5 ק"ג נשקלה בבית,שיא אישי שלי.
גם דני ואלי תופסים 2 חתיכות יפות. מחפשים ומחפשים בעוד מצופים ולא נראים כמעט.
סה"כ נתפסו 5 דוראדו וגומבר מחלטים נסיון אחרון במצוף אחר ואין סימנים אני מחליט להוריד מדאי עם חצי ראש סבידה במקום שברח לי לוקוס גדול,מוריד ומקפיץ בכיף תוך כדי דריפט אחרי 5 דקות לערך יש נעילה ,הפעם אין מצב שבורך לי הדג,אני נותן לו הוקסט בריא ומגלגל מהר והוא נוגח ומנסה לרדת למטה מבין שזה ככל הנראה לוקוס אבל מי יודע אולי אבו קקה,סוגר לו קלאץ ומעלה אותו תוך כדי מלמול אבו קקה בטוח, דני אומר אצלנו לא באים אבו קקות זה לוקוס תביא אותו וממתים כבר עם הרשת,עולה צללית משונה ,ואני אומר אבו קקה אמרתי לכם,דני אומר תרים מהר זה לוקוס,מתגלה לו לוקוס לבן חמוד וישר לרשת אני מאושר זה הלבן הראשון שלי. כמובן ישר דני ואלי מפרגנים ומציעים דריפט נוסף ,אני כמובן שלא אומר לא,שוב זורק אבל אחרי דקה נתפס המדאי ולא משתחרר.
הים נותן והים לוקח ככה זה עובד ,לא נורא העיקר שיצא דג יפה על המדאי.
חוזרים לסיבוב נוסף לחיפוש גומברים ודני ננעל על משהו שלוקח חוט ונתן מכה מכה מביא פלמוד יפה ואיך שבא להרים אותו נתפס לו השריר ביד (גם כן זמן לתפיסת שריר) והדג מנצל הזדמנות ובורח, במקביל אלי ננעל גם הוא על אחד שיוצא לנשום אוויר ,גומברים לא היו וגם לא סימנים מהם.
חזרה למעגן ובדרך מבקש מדני שיצלם אותי עם הלוקוס שסוף סוף נרגע קצת ואפשר להחזיק אותו בלי לחטוף ממנו עגינה הורדת ציוד נקיון לסירה ולציוד ,צילום הדגים חלוקה והבייתה בשמחה רבה.
וקובעים להיום שוב באותה השעה הפעם ננסה ג'יג לייט קצת .
שוב חפרתי לכם אבל זה מה יש,תודה על הסבלנות
ובהצלחה לכולם

אתה יכול להתחיל לצלם בשביל נשיונל גיאוגרפיק