פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   זקוק לעזרה בחיבור חוט בד 0.1 לפלואוקרבון באותו עובי. |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: זקוק לעזרה בחיבור חוט בד 0.1 לפלואוקרבון באותו עובי. (נקרא 2356 פעמים) |
הדפסה |
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
הי חברים.
כמז׳רז׳ר חדש (חודשיים וחצי בערך) אני חסר נסיון לחלוטין בעבודה עם חוטי בד. צפיתי בסרטוני ההדרכה ובשרטוטי הקשרים, משום מה הכל מובנה לחוטים עבים יחסית.
האם יש דרך קלה ופשוטה לחיבור חוטים דקים מחומרים שונים?
הקשרים שאני מכיר יוצרים עיבוי לחוטים בצורה מוגזמת יחסית ואני מחפש דרך לצמצם את עובי הקשר.
אשמח אם תעזרו לי...
נ.ב אני לא בטוח שההודעה שלי נמצאת בדף הנכון, אבל אני יודע שהחברים כאן אוהבים לעזור...
אגב, מחר יוצא בבוקר (עובד משמרות) לדוג מושטים באיזור בית שאן (לא רחוק מהסחנה), קיבלתי טיפ על מקום עמוס בדגים ומכיון שהמים שם חמים כל השנה אז עדיין יש דיג מדהים.
חבר חזר בשבת עם מעל מאה תפיסות (30 בערך שוחררו חזרה מפאת גודלם, אבל 70 בערך היו במשקלים של 300-500).
מחר בערב/לילה ייצא דו״ח דיג מסודר, עם תמונות ואולי אפילו וידאו...
הלואי שנסריח מדגים...
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חייב להודות, עם חוטים כאלו דקיקים מעולם לא עבדתי... לאיזו מטרה אתה מעוניין בקשר הזה עם כזה חוט דק?! דיג בים או במתוקים?! בהתאם גם יועבר הדיון לפורום המקצועי המתאים.... בינתיים יישאר כאן - אז בינתיים נחליט שהיא בדף הנכון....  אגב, תשומת לבך כי טובי המקצוענים עובדים עם 0.20 - 0.25, ראה כאן: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=12321.0עם הבטחה כזו בוודאי שאנחנו מצפים לדו"ח... 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 08, 2013, 01:19:16 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
אם 2 החוטים באותו עובי - אז UNI TO UNI.
גם אולברייט יכול לעבוד.
FG בטוח לא...
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני אישית מאוד הייתי רוצה לראות חוט כזה בעובי 0.1 מה החוזק של חוט ? אני חושב שכל קשירה היה עובד טוב לחיבור בין חוטים כי אין עובי בכלל קצת מוזר לי העניין משהו כאן לא תקין אולי הכוונה היה ל 0.10 ?
Sent from my iPhone using Tapatalk דייג טוב לכולם ממני מוטי-מ
|
|
|
|
דודלי
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
36
|
|
אני אישית מאוד הייתי רוצה לראות חוט כזה בעובי 0.1 מה החוזק של חוט ? אני חושב שכל קשירה היה עובד טוב לחיבור בין חוטים כי אין עובי בכלל קצת מוזר לי העניין משהו כאן לא תקין אולי הכוונה היה ל 0.10 ?
Sent from my iPhone using Tapatalk דייג טוב לכולם ממני מוטי-מ
0.1=0.10=0.100=0.10000000  הוא בטח מתכוון L10
|
|
|
|
|
|
אם 2 החוטים באותו עובי - אז UNI TO UNI.
גם אולברייט יכול לעבוד.
FG בטוח לא...
כמו שרשמו פה 0.1=0.10=0.100=0.1000 עם הוא התכוון לכך אין סיבה שקשר fg לא יעבוד, עם קצת עדינות בידים אפשר לקשור הכל  הסרטון מודגם באמצעות חוטים עבים להמחשה, החוט הצהוב- אמור ליהיות החוט בד החוט האדום- אמור ליהיות החוט ניילון/פלורוקרבון בהצלחה 
|
!..The Light Way Is The Right Way
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
FG לא אמור לעבוד כי הוא מסתמך על כך שהבד "חונק" את הנילון שמתחתיו, והוא לא מיועד לקשור 2 חוטים בעובי זהה, מכיוון שה"חניקה" לא תצא חזקה מספיק, והחוט נילון יחליק. ניסיתי בעבר לקשור נילון 0.20 לבד 0.20 וזה החליק פעם אחר פעם (אין בעיה בקשר, אני קושר 0.30 לבד 0.20 וזה עובד מצויין).
אלברייט כן יכול לעבוד, כי מכפילים בו את החוט נילון לפני החניקה.
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא צריכה לדעתי להיות בעיה לקשור fg כבר קשרתי חוטים בעובי זהה ולא החליקו מה גם ששורפים טיפהאת קצה חוט המונו והוא לא מחליק. מה כן בשיטה של ההצלבות יהיה קשה לעשות אותו אבל אני קושר בשיטה אחרת תעשה חיפוש בנושא שוקלידר ותמצא קישור לסרטון שנתתי.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
במקרה של שני חוטים בקוטר זהה ובעיקר בקטרים דקים, הקשר המומלץ לדעתי זה הקשר שבתמונה. הוא מופיע תחת שמות רבים וזה רק אחד מהם... היתרון בו שהוא יוצר ליפופים יחסית רחבים ביחס לקוטר החוטים ומונע פיתולים קשים ומעיכה של החוט על ידי עצמו או החוט השני. קל ליישום ואם מקפידים על קשירה אחידה ונקיה ולהרטיב מעט את החוטים לפני ההידוק, הוא גם יוצא חזק ועמיד! אני משתמש בו גם לקשירת לידר בד לחוט ראשי מניילון בדיג קרפיונים (קשר קומפקטי מאד ומתאים יותר מהרבה קשרים אחרים מבחינת כיוון מעבר הקשר דרך הטבעות בזמן ההטלה!) וגם לשימוש כחיבור חוט בד ראשי לשוק לידר קצר מניילון בז'ירז'ור כששם אין צורך בתלאי ארוך שעובר דרך הטבעות 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
חברים, תודה על התשובות.
לתוהים, חוט 0.10 בד. השימוש בינתיים במים מתוקים.
המקום שאליו הגענו היה מלא במושטים גדולים שלא נגעו בפיתון, לא התייחסו לספינרים. אני מניח שמשהו גרם לזה, או לחץ ברומטרי או שינוי טמפרטורה קיצוני בין לילה ליום...
עצוב לראות מושטים גדולים (400-500) ולא לקבל אפילו תקיפה אחת...
המיקום היותר מדויק הוא ליד ניר דוד, מאה וחמישים מטר אחרי שער הכניסה. גם מצד ימין, וגם מצד שמאל (תעלות).
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים, תודה על התשובות.
לתוהים, חוט 0.10 בד. השימוש בינתיים במים מתוקים.
המקום שאליו הגענו היה מלא במושטים גדולים שלא נגעו בפיתון, לא התייחסו לספינרים. אני מניח שמשהו גרם לזה, או לחץ ברומטרי או שינוי טמפרטורה קיצוני בין לילה ליום...
עצוב לראות מושטים גדולים (400-500) ולא לקבל אפילו תקיפה אחת...
המיקום היותר מדויק הוא ליד ניר דוד, מאה וחמישים מטר אחרי שער הכניסה. גם מצד ימין, וגם מצד שמאל (תעלות).
הא, בתעלות הוצאתי בורים בזמנו, ובאגם מצד ימין חבר תפס ביניות בז'ירז'ור. כל יום באים לשם אנשים ודגים ולכן כבר לא נשאר שם הרבה מה לדוג , נקודה קטנה בכל זאת. והאגם הזה זה נחל האסי זה ההמשך של הסחנה, ניר דויד וכו', פשוט שם אין שום מקום מוכרז.. תנסה פעם הבאה קרסים קטנות ולדוג עם בוס או בלונוז.. הם מורידים תפתיון מהקרס בשנייה אז מומלץ לנסות תירס.. יש שם הרבה הרבה דגים קטנים , ממש דגיגים שלא מצליחים אפילו להתפס בקרס מרוב שהפה שלהם קטן.
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
גם באגם היו דגים גדולים, רואים את הגב שלהם ובשעת הצהריים רואים את הגודל... הם לא נגעו בפתיון בכלל.
ישב שם בחור (בתעלות) וגם אצלו לא נגעו.
שלושה ימים קודם היה שם רצח של תקיפות, זה לא שאין דגים לדעתי...
טוב, זהו, כנראה רק הים יביא ברכה עכשיו...
תודה על התשובות לכולם...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|