אנדרי, "המושט הלבן" זה אמנון הגליל (sarotherodon galilaeus)
אחד הטעימים שיש במים אבל לצערנו לא ממש נתפס בפיתיונות או ז'ירז'ור...
זה קורה אבל לא משהו שאפשר לבנות עליו...
אגב, בשנים קודמות היו משחררים מיליונים ולא רק כמה מאות אלפים
הייתי מצפה שכשהמפלס כזה גבוה שישחררו יותר דגיגים.
מה שלא ברור לי זה למה הם מכניסים כול כך הרבה כסיפים...
כסיף אוכל אצות אחד הטעימים שיש במים אבל לצערנו לא ממש נתפס בפיתיונות או ז'ירז'ור...
זה קורה אבל לא משהו שאפשר לבנות עליו...
אגב, בשנים קודמות היו משחררים מיליונים ולא רק כמה מאות אלפים

הייתי מצפה שכשהמפלס כזה גבוה שישחררו יותר דגיגים.
מה שלא ברור לי זה למה הם מכניסים כול כך הרבה כסיפים...

אני מניח שהם מכניסים גם מושטים וגם כסיפים כי הם יודעים שאת המושטים דגים בעוד שאת הכסיפים לא מנסים לדוג וגם הם בקושי יוצאים בדייג חכות רשתות אני לא יודע
אני יודע שכסיף אוכל אצות.
אני גם יודע שהכמות שהוא אוכל גובלת ביותר מדי...
כסיף זה דג שמסנן את המזון דרך הזימים תוך כדי שחיה ולכן הוא לא מפסיק לאכול כול עוד הוא חי וזז...
לפי הערכות מסוימות כסיפים מסוגלים לאכול עד 40% ממשקל גופם ביום.
לאכול אצות שמתפרצות ומפריעות במישורים מסוימים זה בסדר אבל עד גבול מסוים.
מעבר לכך זה כבר פגיעה במאזן האקולוגי.
לצערי, השיקולים האנושיים לא תמיד עומדים בקו ישר עם טובת הדגה...
יש לובי יותר גדול לאנשים שאוהבים כנרת כחולה ובסיסית מאשר ירוקה וחומצית כמו שהדגים מעדיפים...


אבל אם המספר שלהם הולך וגדל איך זה שהתפיסות שלהם הולכות ונעלמות? (אם בכלל תופסים איכשהו אפילו ברשתות לא ראיתי שתפסו)
כבר הרבה זמן שלא שמעתי על תפיסת כסיף בכינרת אני לא מדבר על מאגרים

ממי אתה שומע בדר"כ על תפיסות של כסיפים בכנרת?
למיטב ידיעתי נתפסים כסיפים בכנרת כדרך שגרה.
רוב הדגים שנתפסים בשגרה נפרסים ו/או נטחנים לקציצות.
יש גם מי שמטרגט אותם, לרוב לפי הזמנה, עם רשתות גלים צפות כשהדגים שנתפסים נשלחים ישירות לבתי מלון ואולמות אירועים כתחליף זול ועממי לסלמון השלם שאנחנו אוהבים לפרק עם מזלג באירועים אחרי כמה כוסיות וויסקי...


זה תלוי אבל גיא איזה ויסקי?

בשבילי ג'ק דניאלס

אחרי זה (ובסדר הזה) : ג'ים בים, בלנטיינס, גרנטס, שיבס, ג'יימיסון .
כמו שאתה רואה, העדפה ברורה לברבון. לא סובל ג'וני ווקר ואת רוב הסינגל מאלטסס...
במקרים שאין ברירה, מוסיף המון קרח וספרייט

אחלה רשימה (דרך אגב כולם יושבים אצלי בסלון בבר ) אבל אם העדיפות היא לג'ק דניאלס
וברבון אז הייתי מסדר את הרשימה ככה.
1. ג'ק דניאלס סינגל בארל
2.ג'ק דניאלס Old No. 7
3.ג'נטלמן ג'ק (מי שאוהב את ג'ק דניאלס אין מצב שלא יתחבר)
4.נוב קריק 9
5.ברבן באסיל היידנס
6.ווילד טרקי 101 (לאוהבי הטעם השרוף)
7.ווילד טרקי 81
8.ג'ים בים שחור (הלבן והירוק לא מתקרב אליהם)
דרך אגב גרנטס, שיבס, ג'יימיסון הם בלנד סקוטי מכמה סינגל-מאלט אז למה לא לסבול את ג'וני ווקר.
וגם ג'ק דניאלס לא בדיוק ברבון אלה טנסי מכיוון שעבר סינון פחם אבל דומים מאוד בטעמם בגלל
אחוז התירס הגבוה בו.
על מה הכותרת ועל מה אתם מדברים, שתי אלכוהוליסטים
