פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   פיש פיינדר ?? מה צריך ? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: פיש פיינדר ?? מה צריך ? (נקרא 2206 פעמים) |
הדפסה |
|
trabel
|
מתעניין
מנותקגיל:
48
|
|
שלום  אני מעוניין לקנות פיש פיינדר , אין לי שמץ מה צריך ומה כדאי ובכלל מה לחפש. ראיתי מכשירים מ 70$ ועד 5000$...... ראיתי מכשירים שניראה כאילו נותנים המון באיזור ה 300-400$ ( אני מדבר על מחירי חול) אני גר באילת ודג באילת מסירה בגודל 12 מטר. העומק פה במפרץ מגיע גם ל 500-600 , אני מעוניין במכשיר שיוכל לעבוד גם סביב ה 300 מטר אם זה הגיוני. מה ההבדלים בין עין אחת ו 2 ענים , מה ההבדלים בתדרי העבודה ? פחות חשוב לי שיהיה GPS מובנה במכשיר , אבל חשוב שהוא יתן תוצאות טובות ואין לי בעיה להשקיע .... אבל אני לא רוצה להשתגע  תודה
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אז ככה: אתן לך סיכום מהיר ועל פי הידע האישי שלי בלבד, ואז טיפ אליך בסוף: עין אחת זה נותן לך קריאה דו מימדית=אתה רואה עומק ומתאר קרקעית. ככה זה כל המכשירים הישנים ורוב החדשים. שתי עיניים=קריאה תלת מימדית בעזרת זה שיש שתי עיניים שמאפשרות למכשיר לצייר תמונה תלת מימדית בזכות הצלבת המידע משתי העיניים (נקודת עומק, כמו הראייה שלנו לשם המחשה), כך שתוכל לראות למשל את הסירה למטה כאילו ציירו אותה בפועל ולא פס עבה כמו שמכשיר עם עין אחת יתן לך. מכשירים אלו יותר יקרים והפונקציה של תמונה תלת מימדית מוגבלת לעומק מסוים עד כמה שידוע לי. מכשירי לורנס עם שתי עיניות לדעתי מוגבלים ל30 מטר מבחינת תמונה תלת מימדית ומעבר לזה מתפקדים כמו מכשיר עם עין אחת. אל תתפוס אותי במילה כי מזמן עשיתי סריקה ולא מכיר כל מה שיש בשוק. מכשיר עם עין אחת, דיברת על עומקים של 300 מטר, זה לא מעט, ממש לא מעט, ולא מאמין שמשכיר פשוט ב300 דולר יתן לך סריקה טובה לקרקעית ב300 מטר, אם בכלל יגיע לזה. חבר אחד שרצה לעבוד בעומקים כאלו, היה לו מכשיר עם עינית 500 ווט או 600 ווט והחליף למכשיר מתקדם יותר עם עין גדולה יותר (מתמר) 1000 ווט כי זה משפיע על העומק שהמכשיר יכול להגיע אליו. אם באמת אתה לא מוותר על עומקים של 300 אז אתה תצטרך ללכת על הליגה של "האיכותיים והיקרים יחסית", יקרים הכוונה לא ב200-300 דולר אלא יותר, אבל יש כאלו שהם יותר זולים למשל ממכשירים שמגיעים לפחות עומק אבל עם שתי עיניות. קודן 128 זה אחד המכשירים המומלצים והאמינים שבלי בעיה מגיע לעומקים כאלו. מחירות לא עולה בארץ את ה8000 אלף לדעתי (מסך יחד עם מתמר). אבל, כל מכשיר, לא משנה כמה הוא עולה, ככל שמבינים אותו מצליחים יותר להפיק ממנו דברים. וההפך נכון, אם לא מבינים אותו ואת היסודות בכלל לכל מכשיר אז מכשיר של 10000$ ישתווה למכשיר 200 דולר (זה בהגזמה כמובן). מכיר אנשים שמכירים רק את הדברים היסודיים ואז מנצלים חלק קטן ממה שיכלו לנסות אם היו מבינים יותר טוב את המכשיר. לגבי חוברות, מכיר רק חוברות באנגלית שבאות עם המכשיר לארץ, אין בעברית (יכול להיות שכן קיים מבלי שאני יודע), כך שיכול להיות שזה עוד בעיה לחלק מהאנשים. באינטרנט יותר זול, אבל יש עניין היחידות שאתה מקבל בפייט במקום במטר וחלק מהמכשירים לא ניתן להמיר מיחידה אחת לשנייה (למרות שלדעתי מכשירים מתקדמים אין להם כזו מגבלה). מאמין שיש עוד סוגיות כמו אחריות, מיסים וכו'. לשים לב, מכשור חשמלי יכול להתקלקל יותר ממשהו מכאני! לקחת בחשבון מבחינת אחריות. עכשיו טיפ: לפי צורת הניסוח של השאלה, אני מבין שלא השתמשת במכשיר פיש פיינדר קודם. (סליחה אם הבנתי לא נכון. אין כונה חלילה לזלזל). אם אכן לא השתמשת ואין לך ידע בסיסי, מאוד מומלץ לשאול (וזה מה שאתה עושה פה  ) להתנסות, לראות סרטונים, לראות כאלו בסירות אחרות ואז לקנות מה שאתה רואה להכי נכון והכי מתאים לך. ג'י פי אס, לא עוזר לאיכות המכשיר, אלא רק משלב עוד אלמנט וחוסך שימוש ביחידת ג'י פי אס בנפרד. יש כאלו שלא אוהבים את זה ביחד ומעדיפים יחידת ג'י פי אס נפרדת. לעומת זה, יש גלאים שהם משולבים עם ג'י פי אס ותווין מפות כך שבעזרת המיקום שקובע הג'י פי אס המכשיר יודע לתת לך את הטופוגרפיה שבמפה המוזנת אליו+מה שהסונר (גלאי) מראה. מכשיר משולב יעלה יותר מאשר מכשיר באותה רמה בלי תווין מפות. על מפות אתה גם משלם בנוסף (לדעתי זה המצב עם לורנס) או מקבל את זה כחלק מהחבילת קנייה (ריימרין לדעתי הם כאלו אבל ממש לא זוכר בדיוק אם אכן כך-לא לסמוך עליי פה בכלל  ) מקווה שעזרתי, יש עוד שאלות, תשאל, ותעדכן אותנו בהתקדמות. סירה 12 מטר  כדאי לזה מכשיר טוב  בהצלחה
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 23, 2013, 00:54:10 AM על ידי סאמח הצפר
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
trabel
|
מתעניין
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
תודה נכון מעולם לא השתמשתי  ולפני שאני קונה משהו אני חייב לדעת בדיוק מה לחפש ועל מה להסתכל. אז ככה , המפרץ פה יורד עמוק ובמטרים בודדים . הפלגת דרומה , 30-40 מטר מהחוף את כבר ב 50-70 מטר עוד 20-30 מטר ירדת ל 100-120 וכך הלאה .... אז בדריפט בקטנה את מגיע מ 50 ל 150-200 בלי לשים לב  אם אתה אומר שעניין ה 2 עיניות זה רק לתלת ממד וזה אפקטיבי רק בעומקים של 30 מטר , אז זה לא מהווה נקודה חשובה. אבל צריך שהוא יתן תוצאות טובות סביב ה 150-200 נגיד. אין יתרון ל 2 עניים בעומקים גדולים יותר מול עין אחת ? סתם לדוגמה ECHO 500C של גרמין HD-ID™ sonar 500 W (RMS) transmit power Depths to 1,900 ft Beam width to 120 degrees 1900 פיט זה לערך 580 מטר , איך זה מתבטא בעבודה ? התצוגה תיהיה זהה ב 400 או ב 100 ? האם זה משנה מים מתוקים או מלוחים ? מבחינת עבודת המכשיר ? אני מאמין שהנתונים זה לים אופטימלי ללא גלים וללא זרמים גם ראיתי מכשירים שמעבר ל WATT RMS נותנים נתונים ב KHz איך מתיחסים לזה ? כשאתה מדבר על עומק , זה עומק מקסימלי אני מתאר , אם אני נמצא סתם בים בעומק של 500 והמכשיר יכול לעבוד רק עד 100 , האם גם בעומק הזה אקבל נתונים עד 100 מטר או ?
|
|
|
|
|
 |
|
|
הי
למען גילוי נאות: אני עובד בפישלס ואנחנו יבואנים של אלקטרוניקה ימית. אנסה לתמצת את התשובה כך שתקבל מידע בסיסי שיכוון אותךלמכשיר שמתאים לאזור שלך ולאופי הדייג.
ראשית, אני כבר יכול לצמצם לך את הבחירה לגבי ההתלבטות בין עין אחת ל 2 עיניים: בעומקים של אילת האופציה הצילומית / תלת מימדית פשוט לא תעבוד ולכן חבל על הכסף לעיין נוספת.
לגבי העין האחת: גם עין 600W תקרא קרקעית ב 300 מטר עומק אבל אם אתה מחפש הפרדה טובה בין הקרקעית לבין הדגים אני מציע להשתמש בעין 1KW. העין היא בעצם החלק שקולט את הנתונים והמכשיר מעבד אותם ומציג אותם לכן עין טובה חשובה כמו חיישן טוב במצלמה דיגיטלית.
אם אתה הולך לכיוון עין 1KW זה גם מפשט לך את ההתלבטות לגבי סוג המכשיר כי הרבה מכשירים לא מקבלים עין 1KW.
אחרי שבחרת את העין המתאימה לעומקים שלך אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה מחפש במכשיר. יש מכשירים שהם גלאי דגים מעולה ולא יותר מזה למשל Koden CVS12 שהוא מכשיר שהרבה דייגים מסחריים לוקחים. מצד שני ישנם היום מכשירים משולבים הכוללים גם תווין מפות וגם גלאי שיודעים לתקשר אחד עם השני כך שניתן לסמן מטרות בגלאי שעוברות ישירות לתווין. במכשירים אלו ניתן גם למצא יכולת חיבור למכ"מ , להגה אוטומטי, מלמה, איי-פון, הפעלה בעברית ועוד הרבה דברים שייתכן ולעולם לא תצטרך.
לגבי מחירים: אנחנו ב 15% יותר יקרים מהמחיר בחו"ל אחרי שלוקחים בחשבון עלויות ייבוא לארץ. עם זאת... השירות שלנו, הידע והאחריות לדעתי שווים את ההפרש.
דוד קוסטה.
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
הי
למען גילוי נאות: אני עובד בפישלס ואנחנו יבואנים של אלקטרוניקה ימית. אנסה לתמצת את התשובה כך שתקבל מידע בסיסי שיכוון אותךלמכשיר שמתאים לאזור שלך ולאופי הדייג.
ראשית, אני כבר יכול לצמצם לך את הבחירה לגבי ההתלבטות בין עין אחת ל 2 עיניים: בעומקים של אילת האופציה הצילומית / תלת מימדית פשוט לא תעבוד ולכן חבל על הכסף לעיין נוספת.
לגבי העין האחת: גם עין 600W תקרא קרקעית ב 300 מטר עומק אבל אם אתה מחפש הפרדה טובה בין הקרקעית לבין הדגים אני מציע להשתמש בעין 1KW. העין היא בעצם החלק שקולט את הנתונים והמכשיר מעבד אותם ומציג אותם לכן עין טובה חשובה כמו חיישן טוב במצלמה דיגיטלית.
אם אתה הולך לכיוון עין 1KW זה גם מפשט לך את ההתלבטות לגבי סוג המכשיר כי הרבה מכשירים לא מקבלים עין 1KW.
אחרי שבחרת את העין המתאימה לעומקים שלך אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה מחפש במכשיר. יש מכשירים שהם גלאי דגים מעולה ולא יותר מזה למשל Koden CVS12 שהוא מכשיר שהרבה דייגים מסחריים לוקחים. מצד שני ישנם היום מכשירים משולבים הכוללים גם תווין מפות וגם גלאי שיודעים לתקשר אחד עם השני כך שניתן לסמן מטרות בגלאי שעוברות ישירות לתווין. במכשירים אלו ניתן גם למצא יכולת חיבור למכ"מ , להגה אוטומטי, מלמה, איי-פון, הפעלה בעברית ועוד הרבה דברים שייתכן ולעולם לא תצטרך.
לגבי מחירים: אנחנו ב 15% יותר יקרים מהמחיר בחו"ל אחרי שלוקחים בחשבון עלויות ייבוא לארץ. עם זאת... השירות שלנו, הידע והאחריות לדעתי שווים את ההפרש.
דוד קוסטה.
 תשובה מקצועית, מאנשים רציניים ומקצועיים (וגם נחמדים מאוד חייב להגיד  ). trabel, לא כדאי לי לענות לשאלות הנוספות ששאלת כי זה כבר גדול עליי וקיבלת פה כתובת מקצועית (פישלס) ותשובות מבוססות. בהצלחה ...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
הי
דוד קוסטה.
תשובה מפורטת ומקצועית, כמצופה  אם יש למישהו מה להוסיף או מה לשאול - לא להתביש...
|
|
|
|
|
.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 11, 2013, 22:21:19 PM על ידי אספנות
|
|
|
|
|
trabel
|
מתעניין
מנותקגיל:
48
|
|
תודה על התשובה אם המחירים הם סה"כ 10-15% לא שווה להשקיע ולהביא לבד .... אבל אני בספק אם אילו ההפרשים ...  (בלי לפגוע) דבר אחד שלא הבנתי , האם אפשר להחליף עין במכשיר ליותר חזקה ? רשמת שאין הרבה מכשירים שמקבלים 1000W , כלומר המכשיר שאני קונה מגיע בלי עין וצריך להתאים או לקנות בנפרד ? תודה
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תודה על התשובה אם המחירים הם סה"כ 10-15% לא שווה להשקיע ולהביא לבד .... אבל אני בספק אם אילו ההפרשים ...  (בלי לפגוע) דבר אחד שלא הבנתי , האם אפשר להחליף עין במכשיר ליותר חזקה ? רשמת שאין הרבה מכשירים שמקבלים 1000W , כלומר המכשיר שאני קונה מגיע בלי עין וצריך להתאים או לקנות בנפרד ? תודה מהדגמים שאני מכיר, לכל מכשיר יש עין (מתמר) ייחודית לו, לפעמים במידה אחת ולפעמים יותר ממידה אחת. אם אין עין של 1000 ווט ייחודית למכשיר הרצוי אז לא תוכל להתקין לו אחת כזו של 1000, לכן כתבו לך פישלס שכאשר מדובר בעין של 1000 ווט זה מצמצם את האפשרויות. לגבי מחיר, למרות שאתה משתמש בכל החבילה (עין+מסך), מבחינת תמחור זה הולך בנפרד כל חלק לבד. זה תשובה לבינתיים, עד שתקבל אולי תשובה מקצועית יותר  לגבי הבדלי מחירים בין הארץ לחו"ל, לא אביע את דעתי אם זה שווה לקנות מחו"ל או לא , ולמרות שאני לקוח מרוצה של פישליס  ועל כן אני נחשב למשוחד  עדיין קונה דברים שנראים לי כדאיים בחו"ל אבל לגבי מכשור חשמלי, ובמיוחד פישפיינדר, צריך לדעתי הפרש של אחוזים נכבדים בשביל להצדיק קנייה מחו"ל. אולי זה המצב הקיים אולי לא, לא אכנס לזה. בהצלחה בכל אופן ואל תשכח לעדכן פה בפורום (תרמנו לך בתשובות תשתף בחזרה אחרי הקנייה  )
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ועוד הערה, תשים לב לקניות שבאינטרנט אם המחיר שמציינים הוא של המסך לבד או גם של מתמר.
|
|
|
|
trabel
|
מתעניין
מנותקגיל:
48
|
|
כמובן שאם ההפרש מחול הוא עד 20% מבחינתי לקנות בארץ ..... אבל לא מזמן חבר קנה את ה HD7 .. בחול עלה לו 700$ לעומת הארץ שביקשו ממנו כמעט 6000 ש"ח הייתי אומר יותר לאיזור ה 50% .... שזה הרבה כסף ! אם אני טועה......  ? ....
|
|
|
|
|
.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 11, 2013, 22:21:04 PM על ידי אספנות
|
|
|