תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
11/8/2013 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
גיג בינוני - | פלמידה | 2 | ||
גיג בינוני - | לוקוס "יהודי" | 1 |
הדו"ח:
אז ככה ביום רביעי המפקד שלי מודיע לי שחמישי אני חוזר לבית בגלל החלפת משמרת וזה אומר שמחר אני חוזר לבסיס

טוב אני אני כבר בבית ויש יציאה בשישי בערב עד שבת בערב לים על יאכטה אז למה לא??
אחרי 7 שנים שלא עליתי על סירה בים יצאתי לבולוס לילה ואז ג'יג בפעם הראשונה
יום שישי כול היום במחשבות על היציאה מתלהב כמו ילד קטן ובקושי יכול לחשוב על העבודה
נגמרה העבודה חבר מקפיץ אולי לבית אני מתרגן במהירות ויורד למטה ונוסעים לקישון
כמובן שקניתי כדורים (טרבמין) אבל בסוף החלתתי לא לקחת כדור אחד אפילו (טעות מאוד גדולה שעשיתי)
5 וחצי בערב יציאה מהקישון לכיון מרכז
בדרך רואים בפיש פינדר דזוזה של דגים למטה ומחליתים לנסות ג'יג ערב
מהר מאוד כולם מורידים הקפצות פה ושם ואז חבר ננעל על משהו ומוציא פרידה קטנה
ועוד חבר ננעל על משהו חמור מלחמה של כמה דקות ועולה לה אבוקאקא גדולה שמקבלת תיפול רפואי עמוק וחוזרת למים

ובזה נגמר הג'יג ערב
כבר אז הרגשתי בחילות חלשות (אחרי 4 שעות בים)
עוברים נקודה ומורידים פתיונות ואחרי כמה דקות אני מקבל בחילה כול כך חזרה שבקושי יכולתי לשבת
אז נשכב על הגב אם עניים עצומות בתיקווה שיעזור וכן זה עזר אחרי איזה שעתיים
אני קם עוד איזה חצי שעה של בולוס הבחילה חוזרת ואני מחלית להתקפל לישון
אני יורד למטה למיטה ובום הבחילה לא מאפשרת לי ללכת כלל חבר שראה את המצב שלי עזר לי להגיע למיטה שבטוח החדר סאונה חמה חמה אני שוכב וסובל וסובל חזר עד שמצליח להירדם
5 וחצי בבוקר אני שומע מישהו קורה לי פותח את העניים ולא רואה אפחד עד שהוא אמר שאני יסתקל למעלה (תיקרה) ואז כלתתי שיש שם חלון חחחח הוא אומר לי יאללה קום לג'יג בוקר
אני קם בלי בחילה כמעת שותה קצת מים עולה למעלה קושר ג'יג הולך לקצה של האיכטה מוריד מקפיץ בלי לדעת יותר מידי מה אני עושה בכלל
אני שומע את כולם מאחורה "יאללה תרימו עוברים נקודה" ואני רק הורדתי טוב אז מקפיץ למעלה די מהר הקפצה ועוד הקפצה ובוםםםםםםםםם בזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז אני נעול קורא למישהו שיבוא אם הגאנג'
אני מעלה את הדג למעלה והוא לוקח למטה האיתי בטוח בהתחלה שזה אנטיאס אבל אחרי דקה נסקר בטוניות מהחוף והמחלמה מאוד מאוד דומה ואומר שזה איזה סוג של טונה שיושב אצלי על הג'יג מעלה אותו לאט לאט ויש צללית ירוקה וחבר שאמד לידי אם הגאנג' אומר דוראדו ובהתחלה שראיתי אותו גם חשבתי כך אבל המלחמה לא מתאימה טוב אז אני מעלה אותו עוד כמה מטרים וכן זה טונית חמודה ואני אומר אזוב את הגאנג' אני ירים ככה ומרים הכול טוב ויפה מנסים עוד כמה הורדות וכלום עוברים לעומק 80 אני מחליף לג'יג 210 גרם הורדה כמה הקפצות חזקות מעוד ובום קלתתי את המקל משתחוה למים וקופץ למעלה הכול ענין של חצי שניה אני מגלגל במהירות אולי הוא בא איתי למעלה אבל לא השוק לידר 80 ליברות לא הרסיק מעמד והיתפוצץ אני כולי בעצבים
אבל לא נורה עוד לא סוף היום קושר מחדש נקודה חדשה הורדה ועוד הורדה ועוד אחד היד כבר די התעיפה
ואז זה בא בום קיפוף של המקל מעלה אותו למעלה ואומר לוקום כול מי שהיה בסירה וראה את המלחמה אמר אבוקאקא ואני עדין בשלי שזה לוקום ויוצא לו לוקוסון חמוד לנשום אויר ים נקי

ההתרגשות הורידה לי את הבחילה כמעת עד הסוף ואז היה לי כמה מכות אבל לא היה נעילה

אני מתחיל לבדוק את הקרסים ומנסה לברר מה לא בסדר עוד הורדה סלע והלך הג'יג שרציתי לשמור בגלל שאיתו תפסתי את הדג הראשון שלי בג'יג
מתקנים ושוב מורידום יש פה ושם נעילות ואצלי יבש אני עובר לנקודה אחרת ביאכטה כמה הורדות ויש נעילה משהו לא גדול ועולה לה אבוקאקא שמקבלת סכין לראש וחוזרת למים שוב כמה הורדות ועוד נעילה ושוב אבוקאקא

ראינו כמה להקות של טונות כול מיני שתורפות יענו (רתיחות)
מה שבתוך שאני מאוהב בג'יג חזר מאוד ולמרות כול הבחילות הלא נעימות האלה היה לי ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש כיףףףףףףףףףףףףףףף
בקיצור אני מחכה ליציאה הבא כבר למרות שאני עדין מרגיש על הסירה

מקווה שנהנתם מהדוח הראשון של הג'יג