תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
9/8/2013 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | ניקל בינוני - צקדות 4.5 גרם | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 7 | שוחים בירדן |
צהריים בחו | ניקל בינוני - ניקל 7 גרם | אמנון מצוי (עדדי) | 17 | ארוחת ערב |
הדו"ח:
קודם כל נתחיל מזה שאני ממש מתבאס לכתוב דוח פעם שנייה , לשם שינוי הפעם זה לא בגלל המערכת
של הפורמים שהכול נמחק לי אלה החתול שלי שהחליט להתהלך לי על המקלדת.

ביום חמישי עידן (daygos) אשר חזר לא מזמן מהטיול שלו בסין מדבר איתי שהתגעגע לביניות כחול לבן
טוב מי יכול להאשים אותו אני מתגעגע אליהם אחרי כל סופ"ש.

ואני גם קניתי רצועה חדשה לGOPRO שמאפשרת לי ללבוש אותה כמו חולצה ולצלם מגובה החזה
נו בקיצור עוד תירוץ ללכת לבדוק אותה בירדן.

קובעים שנצא היום לירדן לשעות הבוקר המוקדמות , איתי מחליט שגם הוא מתגעגע לביניות אז גם הוא
מצטרף אלינו לביקור בירדן.
ב15:30 נפגשים כולנו אצלי בנתניה ויוצאים לדרך... לקראת 5:15 אננחנו כבר בגשר אריק בדיוק בזריחה
ארגון זריז סיגריה + XL acigar;ויאלה לבדוק את הנקודה הראשונה בעיקול של הירדן.
בנקודה יש כבר אנשים בקמפינג שלפי הכמות ציוד קמפינג שלהם הם שמה כבר שבוע..

בכל מקרה הם ישנים ואנחנו משתדלים להיות בשקט שלא להפריע להם לישון , אני ועידן מתחילים לעבוד אם
ציקדות ואיתי מנסה תחילה דמויים.
אחרי כ 15 דקות אני מקבל תקיפה לא מרשימה במיוחד כמו כל בינית רגילה שהוצאתי שמה שבוע שעבר
אבל אחרי שהבאתי אותה חצי הדרך היא פותחת מבערים ונותנת גז ברור שיש שמה משהו מעל קילו כמה דקות
פייט נחמד ביותר והיא בחוץ לסט תמונות ושחרור אם נשיקה, אני מעריך שהיה לה סביב 1.200-1.400 בערך
אכן הגדולה ביותר שיצאה לי השנה בירדן.

איך שהוצאנו את הבינית מול האף של הנופשים שמה בפינה הם ישר התעוררו נדלקו ושלפו חכות.

עידן מצליח לסחוט בנקודה גם בינית לא ממש גדולה , גודל סטנרדטי מה שאני קורא לו.
עוד כמה זריקות בנקודה ומתחיל להיות יבש שמה וצפוף גם כן.
עידן ואיתי נשארים בנתיים בנקודה בעיקול ואני קופץ לאזור גשר הטנקים מגיע לשמה ורואה איזה 6 ילדים
קטנים בנקודה זורקים מקלות אחד על השני וצועקים בטרוף, לא מתאים לי בכלל להדחף בינהם

טיפה ואחרי כעוד 20 מטר אני מוצא פתיחה חמודה בין השיחים שאפשר לעמוד שמה שני אנשים בערך.
מישהו גם התאמץ וקשר משטחים במיים בנקודה ויצר ממש מזח קטן לדייג

הנקודה מוצלחת והניבה כ-6 ביניות בגודל בינוני ואחת קטנה.
מרים טלפון לעידן שיבואו לפה כי שמה הם עדיין לא ההצלחה, נותן להם לעמוד בנקודה ואני בנתיים מתרווח
על היינקן קרירה וסיגירה על הגדה , הבירה הקרירה בחום הזה זה הדבר...

עוד קצת ניסיונות בנקודה ללא תוצאות קפצנו גם לגשר אריק עצמו רק על מנת לקבור שמה שני ציקדות

לקראת 10:30 בערך הקיאקים הראשונים מתחילים להגיע (הפעם הקדימו) ואנחנו מקבלים את זה כסימן
שמספיק להיום , אבל עדיין יש חשק לכולם לעוד קצת חוטים מתוחים מחליטים שנחתוך לכמה שעות לכנרת
החלטנו לעצור בכנרת באזור טבחה (המפל הנסתר) הולכים ברגל עד אזור הכנסיה, אני חייב להודות שאומנם
נכנסנו לאזור הכנסיה שהוא מגודר בגדר תייל השומר שהגיע לא גירש אותנו ואמר שאין לו בעיה שנדוג רק
שנלבש חולצה.
הנקודה הניבה לכולנו ביחד כ20 מושטים פלטות יפות שהלכו לעידן לארוחת ערב.

לקראת 12:30 החום

מחליטים שמספיק להיום מיצינו מתחילים ללכת בחום חזרה לכיוון היציאה עוברים את המפל הנסתר
והחום של הצהריים פשוט מזמין לטבילה במפל לצורך התקררות, המיים של המפל קרים ומרעננים

לנו קצת אנרגיה לנסיעה חזרה הבייתה.
סביב 14:30 כבר הינו בנתניה.
מצורף סרטון שלי מהמצלמה ותמונות עידן יעלה בנפרד את התמונות שלו והסרטון שלו.
דרך אגב כנו שניתן לראות בסרטון אומנם הרצועת חזה נותנת זווית מעוד מעניינת אבל החסרון שהידיים לפעמים
מסתירים חלק מהפריים האם למישהו יש עצות איך להמנע מזה?יש עוד מישהו שמתמש ברצועת חזה למצלמה.