תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/8/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
18:30 | דמוי דג קטן - TA-45-15 | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | 1.300 ק"ג |
הדו"ח:
הפעם זה יהיה קצר כמו היציאה עצמה...

מתאם עם אחד השותפים נסיעה לנהריה לקניית קיאק שהוצע למכירה ומציע לו לצאת שעתיים קודם ולנסות קצת ז'ירז'ור באזור המרינה.
במחלה כמו במחלה, לא צריך הרבה שכנועים...

6 בערב אנחנו במרינה, השמש עדיין דופקת וקצת עננים בשמים. הסוול בחוף גבוה ממה שהתחזית ניבאה ואנחנו עולים על השובר.
ניסיונות עקרים כלפי חוץ וקצת שפריצים מלוחים משכנעים אותנו לפנות לכיוון הפנימי של קצה השובר למרות השחיינים, הגולשים, אופנוע הים שיצא וחזר בלי הפסקה ואפילו בוסטון אחת צהובה שנתפסה על דמוי אצל השותף

ליד הסלעים יש להקה של ביזרי ואני מנגב אותה מכול הכיוונים עם מינוו של סטרייק פרו ואז גם עם ניקל אבל אין תגובה.
מחליט להחליף לדמוי שקניתי באיביי לא מזמן ושכבר ביציאה הראשונה לירדן הביא בינית של קילו+.
http://www.ebay.com/itm/251162405810?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2648#ht_3252wt_1062
הדמוי עף יפה, צולל לעומק ושוחה בכול זרם ואפילו הסתדר מעולה עם גלי החוף שהיכו משמאל והסחף החזק שיצא מהמרינה

לידי דייג עם רולר ומצוף שולף סרגוס נחמד ואני מתחיל לפנטז...

כמה זריקות והעצירה מגיעה. בהתחלה חשבתי שסרגוס חמד בדמוי אבל הריצה הבאה לא השאירה ספק שזה "קצת" יותר גדול מסרגוס

ואז עוד ריצה ועוד נגיחה

בינתיים השותף מגיע עם רשת הרמה והדייג עם הרולר נותן הכוונה מקצועית ומאד אסרטיבית

"תעשה ככה","תמשוך ככה","כשהוא ככה אז תעשה ככה","תן! תן לו","עכשיו תמשוך"...

בגלל זה אסור לז*** ברחוב בישראל כי כול אחד נותן עצות...

ולך תסביר לו שאתה עם חוט ניילון 0.20 והמניוק מתחת לרגליים מנסה בעקשנות לחתוך החוצה מהמרינה ודווקא דרך הסלעים...

בסופו של דבר מתגלה הצללית הכסופה אבל עם קצוות שחורים בסנפירים.
המחשבה הראשונה הייתה סרגוס ענק כי אריאן יותר מאורך אבל הנגיחות לא השאירו ספק ולבסוף הדג עולה לפני המים ונחטף לרשת

טרולוס יפיפה עם שחור בסנפירים ובראש למרבה ההפתעה וזה הפרט הכי קטן שיצא לי לראות שיש לו את הראש השחור אבל מצד שני הטרולוס הגדול ביותר שתפסתי עד היום בז'ירז'ור

מספר תמונות בזריזות והמשך ז'ירז'ור עד שהגיע הזמן להתקפל ללא תוצאות...
יציאה ספונטנית משהו עם הפתעה במרינה ושיא אישי של טרולוס בז'ירז'ור ובסוף הערב גם חזרנו עם קיאק על הגג

כול אחד והשלל שלו