| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/7/2013 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| כל היום | גיג בינוני - ג'יג 200 גרם | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 4 | 11.5 |
| ערב | גיג בינוני - ג'יג 200 גרם | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 3.89 |
| כל היום | גיג גדול - ג'יגים שונים | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 15 | הרבה |
הדו"ח:
לאחר יציאה קודמת לפני שבוע שבה לא תפסתי כלום ויצא רק דג אחד בסירה, הצלחתי לארגן לאחר לא מעט עיכובים וקשיים יציאה נוספת ביום רביעי.
הפעם הוחלט שיוצאים בחסקה של סמי מצאת החמה עד צאת הנשמה /שקיעה
.הצוות הפעם אני, אסף, מאמון, חמד וסמי בעל הסירה.
מאמון דופק איחור כרגיל (הבן אדם עייף מרוב יציאות
) ובמקום לצאת בשעה 5:00 יצאנו רק לקראת 6:30 לים.את פנינו מקבל ים נחמד עם רוח חזקה אבל ללא גלים גבוהים.
לאחר שעה +של הפלגה (בגלל התנאים) מגיעים לאזור ומתחילים לחפש את הלהקות.
לאחר כשעה, חמד ננעל והדג משתחרר לו, שוב ננעל ושוב משתחרר ובפעם השלילית כבר ננעל סופית.
אני ישר מוריד, מקפיץ פעמים וננעל גם כן
, לאחר מאבק קצר שבו הדג מנסה לרדת ואני לא נותן לו, הדג מתחיל לעלות למעלה ונשלף אחר כבוד לסירה במשקל מוערך של 5 +- ק"ג.חמד מוציא גם את שלו ולאחר כמה דקות הוא ננעל שוב ומוציא עוד אחד.
ממשיכים בסריקות ומאמון תופס גם אינטי נחמד.
לאחר מכן סריקות וסריקות אבל הדגים נעלמו. אנחנו ממשיכים לנסות, עושים דריפטים בכל מיני מקום ללא מענה רציני של דגים.
באחד הדריפטים, בעומק 90 מ' אנטי מקבל תקיפה על הקרקעית. אנחנו חושבים בהתחלה שזה אולי ארוס, אבל לאחר כמה שניות לפי ההתנגדות של הדג הבנו שתפסתי אבו נפחה מעצבן
במשקל של 4 + ק"ג (לפחות היה קצת פייט).ככה עוברות להן כ 4-5 שעות ללא שום דבר מיוחד. אני כבר משלים עם זה שיהיה לי רק דג אחד, אבל לקראת השקיעה הדגים הגיעו משום מקום ונכנסה להקה נחמדה מאוד עם דגים שהיו רעבים לברזלים ועם פה פתוח.
אנחנו מורידים ו 3 ננעלים כמעט ביחד כאשר חמד ומאמון מובילים ואני מאסף.
בהמשך גם אסף שולף את הדגים שלו, חמד מפציץ, מאמון מוציא שלישה ברצף וגם אצלי יוצאים עוד שניים.
אחד הדגים יצא אצלי בגלל כשלא היה לי ממש כח, אז התיישבתי וג'יגגתי סתם באדישות ופתאום תקיפה
ונעילה.בהמשך אני מג'גג, מגיע ל40 מ' ומקבל תקיפה חזקה לשם שינוי. מתחיל מאבק שהדג מושך ואני אומר שהפעם זה משהו חזק יותר. כ 10 מ' לקראת הסוף, הדג התחיל לרוץ הצידה והבנתי שזו טונית גדולה שכמובן ניסתה לסבך את כל החוטים והצליחה מעט. אני מצמיד אותה לסירה, יד לזימים ושולף אותה פנימה.
בשעה 19:30, כאילו הכל נגמר וכל הדגים פשוט נעלמו.
עוד דריפט אחרון, לוודא שאין כלום ומתחילים את החזרה לעכו.
ב 21:30, לאחר 15 שעות ים מהנות, מגיעים לנמל ופורקים את כל הציוד והדגים.
סה"כ יצאו 19 דגים בסירה.
השלל שלי 5 דגים, 4 אינטיאסים ששקלו סה"כ 11.5 ק"ג, הגדול שקל 5.1 ק"ג והקטן 1.5 ק"ג וטונית אחת ששקלה 3.89 ק"ג
יום של אקשן שעשה את כל היציאה הזו שווה במיוחד.
לסמי ולמאמון על היציאה הזו. הציוד:
מקל : Jigging Master Max 350 וPower Spell 250
רולר: SHIMANO DENDOU MARU 3000 Beast Master
חוט רולר שני: YGK JIG MAN X8 PE6 עם שוק לידר 80LB .
ג'יג : 200 גרם ראו תמונה מצורפת

)

נאבקתי עם הקישקע חצי יום! אבל לא