הזייה במקורות הירקון המים 100% מתוקים ואין למים אפשרות להגיע לירקון אצמו ( בדקתי את זה) והמים במקורות הירקון שקופים כמו מי ברז ואסור לדוג שם זה שמורת טבע אולי מדובר במקום קרוב כול שהוא

מה הבעיה במים 100% מתוקים?
וסליחה על הבורות, אבל מקורות הירקון לא מתחברים לירקון??
גאי עד כמה שאני יודע מסורן חי במים מלוחים אבל משריץ בנהרות המתחברים לים אם איזה שהוא אחוז מלח במים ולא במים 100% מתוקים וכן גם אני לא הבנתי איך זה שמקורות הירקון לא מתחברים לירקון אבל שהכתי לעורך הירקון ממקורות הירקון הגעתי למקום יבש שפשוט הופך את מקורות הירקון למין אגם מאורך
את מקורות הירקון אני לא מכיר ומעולם לא הייתי אבל היה לי מוזר שהם לא מתחברים לירקון עצמו...
לגבי המסורנים, חלק גדול מהמינים שלהם שייכים לקבוצה של דגים שנקראים EURYHALINE שאלו דגים שנעים בין מים מלוחים למתוקים בצורה חופשית ואין להם בעיה לעלות במעלה הנהרות ולהשתכן באגמים של מים מתוקים.
מה שאתה מדבר עליו זו קבוצה של דגים שנקראים ANADORMOUS שחיים במים מלוחים ומתרבים במים מתוקים או מלוחים כמו בשפכי נהרות (בורים למשל...).
בכול אופן, כול המסרונים למיניהם נמצאים ברשימה האדומה וההערכות הן שהם על סף הכחדה בגלל פגיעה בבתי גידול ואזורי מחיה.
בשילוב עם בגרות מינית מאוחרת מאד (כמו חדקנים) ומספר קטן יחסית של ולדות (עד 8 פרטים בשגר), מצבם לא מזהיר בלשון המעטה...
אולי הוא ראה ענף של דקל נסחף בזרם ??