ינון, בחרת זמן מצויין לשאלה

כחלק מה"הערכות" לעונת הבייביז מהחוף (בתקווה שהשנה הם יופיעו, כי בשנים האחרונות כמעט ולא היו כלל),
התחדשתי לא מזמן בג'יגים בסיגנון הבא:

מדובר על ג'יגים של 20-30 גרם לכל היותר.
בניגוד לפעמים שעברו, החלטתי שהשנה גם אעבוד עם המקל ג'יג של הקיאק במקום המקל ז'ירז'ור.
כמו שניתן לראות בוידאו שצירפת, מקל הז'ירז'ור אומנם מוגדר MED-FAST, אבל מכיוון שלא נועד לשימוש הזה, וגם הג'יגים כבדים מהמשקל הטלה היעודי שלו (7-15), הוא "משתולל" ומתנהג כמו ספגטי.
מקל הג'יג שיש לי לקיאק, לא קצר במיוחד (2 מ'), מיועד לג'יגים עד 100 גרם ולדעתי יעשה את העבודה נאמנה (אנסה ואדווח).
ניסיתי בעבר SHORE JIG פעמים רבות, בין אם זה היה עם ג'יגים יעודיים או פשוט ניקלים כגון קאסטמסטר.
באילת לדוגמה אני הגעתי למסקנה חד משמעית - ג'יג מהחוף עובד מצויין!!!
בעוד דייגים וחברים לידי השתמשו בדמויים או ניקלים בז'ירז'ור רגיל, העבודה בשיטה של ג'יג הוכיחה את עצמה כמוצלחת יותר באופן מובהק (היה בוקר שהוצאתי טוניות קטנות בקצב, בעוד שחבר עם רגלו גירד טונית אחת).
בים התיכון, נכון להיום, עדין לא תפסתי משהו משמעותי, וגם לא על ג'יג יעודי ממש, אלא פשוט עם ניקל (תפסתי כך מספר בייביז בעבר, מבלי לחשוב בכלל על SHORE JIG - פשוט היה לי משעמם לז'רז'ר רגיל, אז התחלתי להקפיץ את הניקל).
עם ציוד UL דווקא עבדתי המון עם ג'יגים קטנים, והיו תוצאות יפות (טרכונים קטנים, לוקוסים קטנים, חניתנים, סרגוסים).
הבעיה העיקרית עם SHORE JIG באיזורים שאני דג (עכו - ראש הנקרה), היא שמדובר באיזורים סלעיים מאד, ולמרות שנחשבים עמוקים, הם אינם עמוקים מספיק. בחיפוש ברשת, אחר מידע על SHORE JIG באתרים של דייגים מאיטליה או יוון, שמתי לב שהם מתארים את המקומות, כמקומות עמוקים מאד (20 מט' +), מה שבעצם נותן להם את האופציה של ג'יגינג מוצלח יותר (יותר זמן עבודה במים).
המקום היחיד שמצאתי אותו כנוח לדיג כזה, הוא הריף בבננה ביץ', מאמצע הריף (שם צולם הסירטון), עד הקצה הצפוני שלו. מדובר על איזור עמוק יחסית (כ-5 מ' ליד הרגליים), שמעמיק מהר מאד, והצד מהאמצע צפונה, יחסית לא סלעי, אפילו הייתי אומר שהוא 90% חול.
זה אגב האיזור שבו גם תפסתי בייביז בעבר (עד שלפני 3-4 שנים הם נעלמו כמעט לגמרי).
ניסיתי בעבר גם בראש הנקרה (בתוך האתר) - אך ריבוי הסלעים באיזור גרם לזה שכל כמה זריקות השארתי ג'יג חדש בתוך המים, אז התייאשתי.
לדעתי יש לשיטה פוטנציאל אדיר, אך מכיוון שאין לרשותנו חופים מספיק עמוקים, היא גם שיטה שגורמת לנזק כלכלי לא קטן

ג'יגים כאלו מEBAY יוצאים כ-20-30 ש"ח ליחידה, ללא משלוח (משלוח יוצא בממוצע עוד כ-20-30 שקלים, ולכן אני מזמין אותם או כמה יח' כל פעם, או יחד עם ציוד אחר).
בארץ, לא מצאתי ג'יגים כאלו של חברות מוכרות (הג'יג שבתמונה למשל של חברת JACKSON), בפחות מ-50-60 שקלים.