פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   האם המתמטיקה מדויקת????????????? |
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: האם המתמטיקה מדויקת????????????? (נקרא 8497 פעמים) |
הדפסה |
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
מישה  אלון  עכשיו מעניין אותי מי יפתור את 3,4,5 
|
|
|
|
|
|
sharbel
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
4) עץ גדל בכל יום פי 2. אם הוא מגיע לשיא גודלו לאחר שנה (365 ימים), מתי הוא הגיע לחצי מזה?
יום לפני, ביום ה364 שלו.
5) ה ?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 03, 2013, 20:35:49 PM על ידי sharbel
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
40
|
|
4) עץ גדל בכל יום פי 2. אם הוא מגיע לשיא גודלו לאחר שנה (365 ימים), מתי הוא הגיע לחצי מזה?
יום לפני, ביום ה364 שלו.
5) ה ?
4 -  תתפלאו כמה אנשים באופן אוטומטי ינסו לחלק את 365 ב-2... 5 - לא נכון
|
|
|
|
|
|
|
יום לפני, ביום ה364 שלו.
5) ה ?
4 -  תתפלאו כמה אנשים באופן אוטומטי ינסו לחלק את 365 ב-2... 5 - לא נכון א'? אם לא יש סתירה לוגית...
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
40
|
|
יום לפני, ביום ה364 שלו.
5) ה ?
4 -  תתפלאו כמה אנשים באופן אוטומטי ינסו לחלק את 365 ב-2... 5 - לא נכון א'? אם לא יש סתירה לוגית... 5 א' אכן נכון. הסתירה היא שחוץ ממנו, שהוא מציין שיש בדיוק משפט אחד נכון (הוא עצמו), כל האחרים לא אפשריים. לדוגמה, אם ה' נבחר, אז כל המשפטים נכונים, אבל זה לא יכול להיות, לדוגמה, מכיוון שלא יכול להיות בדיוק משפט אחד נכון (סעיף א') וגם בדיוק 2 משפטים נכונים (סעיף ב') ביחד. העיקרון נכון גם לכל שאר המשפטים מלבד א', שמעיד על משפט אחד נכון בלבד - הוא עצמו. עכשיו...מי פותר את 3? 
|
|
|
|
|
|
|
אהבתי את חמש 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 03, 2013, 21:09:58 PM על ידי liorr
|
|
אם תרצו אין זו אגדג 
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
40
|
|
חזק ביותר רון  בחמש אני הולך על ב ( א שמדבר על ו כלומר שני משפטים ). למרות שיש לי בעייה עם המילה בדיוק בשאר המשפטים . ב' שגוי  שים לב לתגובה שלי מעל ההודעה שלך 
|
|
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
40
|
|
3)נחמם אותו?
הרבה יותר פשוט מזה... רמז: אין צורך בשום כלי או ציוד נוסף
|
|
|
|
|
|
|
לוקחים שקית מנפחים אותה בתור הבקבוק והמטבע עולה  בעצם מכניס את הפקק בתוך הבקבוק וברגע שאתה מסובב המטבע יוצא ראשון כי הוא יותר כבד מהפקק
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 03, 2013, 22:13:08 PM על ידי הלל-ירושלים
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
40
|
|
לוקחים שקית מנפחים אותה בתור הבקבוק והמטבע עולה  בעצם מכניס את הפקק בתוך הבקבוק וברגע שאתה מסובב המטבע יוצא ראשון כי הוא יותר כבד מהפקק כמה פשוט, ככה נכון 
|
|
|
|
|
|
שלומי
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
28
דייג זה החיים
|
|
 |
|
|
חברים אתם יכולים להתווכח על זה עד מחר זה לא יגמר אני מכיר את החידה הזאת.... הפתרון זה שהחידה עצמה שגויה וכל הפועות החשבוניות בנויות שגוי יחד איתה.......  החידה עצמה ממש לא שגויה, זו בדיוק חידה מסוג החידות שדורשות מאדם לצאת מקו המחשבה הרגיל שלו, ולחשוב קצת אחרת. יש מגוון גדול של חידות כאלו, שהתשובה עליהן פשוטה הרבה יותר ממה שחושבים, אם פשוט, מפסיקים לחשוב  יש לי מספר דוגמאות משלי (לווא דווקא מתמטיות): 1) אדם החי באילת, אינו יכול להיקבר בבאר שבע - מדוע? 2) אם אתה הגעת אחרי האחרון בתחרות, אזי איזה מקום אתה? 3) נתון בקבוק יין ריק מזכוכית. מכניסים לתוכו מטבע, וסוגרים עם פקק שעם. כיצד תוציא את המטבע, מבלי להוציא את פקק השעם, ומבלי לפגום בפקק או בבקבוק? 4) עץ גדל בכל יום פי 2. אם הוא מגיע לשיא גודלו לאחר שנה (365 ימים), מתי הוא הגיע לחצי מזה? 5) לפניכם רשימת משפטים, איזה מהם נכון? א) ברשימה זו בדיוק משפט אחד נכון ב) ברשימה זו בדיוק שני משפטים נכונים ג) ברשימה זו בדיוק שלושה משפטים נכונים ד) ברשימה זו בדיוק ארבעה משפטים נכונים ה) ברשמה זו בדיוק חמישה משפטים נכונים ו) ברשימה זו כל המשפטים נכונים מנער את הבקבוק במידה וזה שמפניה לגבי חידה 3 
|
בברכה,שלומי. 
|
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
40
|
|
3) נתון בקבוק יין ריק מזכוכית. מכניסים לתוכו מטבע, וסוגרים עם פקק שעם. כיצד תוציא את המטבע, מבלי להוציא את פקק השעם, ומבלי לפגום בפקק או בבקבוק?
מנער את הבקבוק במידה וזה שמפניה לגבי חידה 3  לקרוא את השאלה זה החלק הכי חשוב בפיתרון שלה... הדגשתי את הנקודה שפיספסת...
|
|
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|