פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  הסדנא (תחזוקת ציוד + "עשה זאת בעצמך") (אחראי: צור.)
   שטיפת הרולר |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שטיפת הרולר (נקרא 1631 פעמים) |
הדפסה |
|
|
יש אפשרות לקחת את הרולר של הזרזור כמו שהוא ופשוט לשתוף אותו בברז? אחרי דיג בים. המים לא יגיעו לחלקים הפנימיים של הרולר ויפגמו בו? או שיגרמו לחלודה במקומות בהם המים נכנסו?
|
|
|
|
הדג כריש
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אתה פותח את החלק של השפולה, מוציא אותה ושוטף את 2 החלקים. מקסימום יגיעו מים, זה לא יהרס מהר...
מידי חודש לך לחנות דיג שיפרקו לך את הרולר ושישמנו אותו.
|
-------------------------------
שרוף על דיג
|
|
|
|
מה זה לא יהרס מהר? אני מעדיף שיטה שלא תגרום נזק לטווח הארוך
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
מידי חודש לקחת את הרולר לטיפול? הגזמה...
אלא אם הרולר ממש "שחה" בתוך המים, אין שום סיבה לפרק אותו.
אם רוצים לנקות - מומלץ להשתמש בריסוס עדין של מים, ולא שטיפה מתחת לברז. אני אישית לקחתי מיכל ספריי ריק של חוסר לניקוי עדשות משקפיים לדוגמה, ניקיתי אותו טוב משאריות החומר, ומלאתי אותו מים. אני לוקח אותו איתי לדיג, ובסיום הדיג, מרסס איתו על הרולר, ומנגב עם מטלית עדינה. זה מוריד את כל שאריות המלח שעפים על רולר.
אפשר פעם בשנה לקחת את הרולר לטיפול בחנות (פתיחה, פירוק, ניקוי וגירוז מחדש) - אך לדעתי, כל הוא הוא עובד חלק, אין סיבה לעשות את זה.
במקרה שרולר ממש "שחה" במים, אז בהחלט מומלץ לפרק לגורמים, לנקות היטב ולגרז מחדש. אם הרולר אינו מתאים למים מלוחים והמייסבים שלו ממתכת פשוטה שמחלידה במהירות - הייתי ממליץ גם להחליף מייסבים במצב כזה.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
אני שוטף את החכ והרולר בטוש ולאחר מכן שם בצד ליבוש. הכל בסדר כבר שנים  אג מפרק כלום. פעם בשנה פותח מגרז ומשמן
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
הוצא את השפולה מהרולר שטוף מתחת לברז ונגב היטב
את הרולר במידה ולא שחה במים . לנקות עם מברשת רכה להוציא את שאריות החול
לאחר מכן לנגב עם מטלית לחה את הרולר ודיי.
ולכם חברים מספיק עם חלטורות של פעם בשבוע חודש או שבע שנים .
זה רק מבלבל
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פעם בחודש לפרק רולר קצת הזוי ומיותר הכי פשוט ויעיל,אם אתה מפרק את הרולר מהמקל,סגור את הקלאץ עד הסוף,גלגל ככה שהשפולה במצב הכי נמוך שטוף תחת הברז בזרם עדין לא חזק ,תטה את הרולר לצד תתן למים לזרום על החוט בלבד דקה זה ישטוף את החוט ויוציא שאריות מלח. סגור ברז תנער את הרולר טוב ותגלגל מהר שכל שאריות המים יעופו ממנו ,פתח את הקלאץ עד הסוף תשלוף את השפולה תנגב במטלית רכה שאריות מים. אם יש לך שמן יעודי ,ורצוי שיהיה תמיד,שים טיפה על הציר ותגלגל תחזיר שפולה סגור קלאץ לא חזק כדי לשמור על חיי הקפיץ שים בצירים של הקשת טיפה בכל צד ותשחק קצת עם הקשת לפתוח לסגור. אם אתה רוצה גם את הידית לפתוח וטיפה בכל צד על המייסב ולסגור חזרה. זהוא הרולר נקי ומשומןומוכן ליציאת דייג הבאה. בהצלחה
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חייב לומר שאני מצדד ופועל בשיטה המינימליסטית... גם כי לא יודע להרכיב רולר שפירקתי ואין לי מושג איך מטפלים בו - גם כי יכול לקחת לי חודש עד שאגש לתקן...
לשאלתך שגיא, אני בסוף כל דיג שוטף את המקלות והמכונות באמבטיה עם "טוש", או עם ההגעה כשיז זמן - עם צינור מעם (לא זרם חזק וממוקד!!! שם אצבע שיהיה כמו ממטרה...), הציוד נשמר טוב ואין נזקים...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]