| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/6/2013 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בצק רגיל - בצק מסטיק | בורי (קיפון גדול-ראש) | 10 | ||
| בצק רגיל - קפיץ | בורי (קיפון גדול-ראש) | 4 | ||
הדו"ח:
שלום לכולם
אז אחרי שבוע שעבר מחליט עוד פעם ללכת לבורים.אני,אבא שלי וחבר מגיעים ב- 07:00 לים.
לפני שעולים על הריף לוקחים 2 כיכרות לחם ומכניסים אותם לסל דגים,סוגרים ומכניסים למים.על הסל שמנו 2 אבנים בישביל שכל הלחם יהיה מתחת למים ולא יצוף.
בינתיים לוקח שקית ומכניס לתוכה חול.
אחרי 5-7 דקות מוציא את הלחם מהמים.אני והחבר מתחילים לעשות כדורים מהלחם.אחרי 5 דקות של עבודה קשה
(לא קל לסחוט 2 כיכרות לחם, כי האצבעות מתחילות לכאוב) נותנים לזה להיתייבש כמה דקות.לאחר מכן מערבבים בין הבצק לחול ואז נוצר ריסוס שיורד לקרקעית ולא צף על המים.אני והחבר עולים על הריף כשאני מצוייד בכובע,משקפי שמש,בצק מסטיק,תיק צד ובתוכו חלק קטן מהריסוס ורשת,למקרה שיתפס בורי גדול כמו שהיה שבוע שעבר.
הזמן עובר ויוצאים רק בורים קטנים.לעומת שבוע שעבר שכמעט ולא היו אכילות אבל יצאו בורים גדולים.
בקיצור,לפעמים עושים הפסקה.בהפסקה אני פותח חכה קטנה עם קפיץ וממלא את הקפיץ בבצק פיתה וזורק.
ובאחת הפעמים נתפסו 2 בורים בינוניים.
ב- 12:00 עושים סינון.בסל היו 6 בורים,3 הכי גדולים לקחתי,2 שיחררתי ואחד היה מת אז לידנו הייתה סוג של ציפור מים אז זרקנו לה את הדג והיא אכלה אותו וכמעט נחנקה ממנו אבל אחרי ששתה קצת מים הכל היה בסדר
ב- 12:30 מתקפלים ואוספים אחרינו את הזבל.
לסיכום,כל הבורים הללו עשו לי חשק להיכנס לסגנון דייג על חי אז תתכוננו לשאלות בפורום דייג פיתיונות
ונראה אותכם בתחרות שבכינרת
תמונות