| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/6/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - ג'ירג'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 10:00-13:0 | ניקל בינוני - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 16 | מספיק |
הדו"ח:
שבוע טוב חברים
כמו בכל סוף שבוע אני כולי תקווה לצאת קצת לים עם דני ואלי,לא משנה מה העיקר להיות בים יש דגים אין דגים לא ממש משנה.
כמובן שכולם לא מתנגדים לאקשן אף פעם,כולנו רוצים טוניות בעיקר בגלל התענוג שבפייט שהן נותנות.
טלפון מדני בשישי בצהריים קובעים כרגיל 06:00 בקישון, מכין לי ציודים מקל ז׳רזור ועוד אחד יותר כבד ,ומקל לגרירה.
נפגשים בבוקר דני אלי ,על הבוקר שומע קריאה דובדוב,לא מזהה בתחילה וזה אדון רפי מתארגן גם הוא לצאת לים אחרי שפספס בשישי את היציאה שלו לים עם עמיקו. קצת בוקר טוב לרפי ולחברים באשר3 וזז לסירה לעזור לפתוח ולהעמיס ציודים.
יוצאים ככה בסביבות 06:30 מכין קודם מקל ז׳רזור עם באוונדר קטן 21גרם לבן ראש אדום קרס בודדת לגומברים,אבל אין סימן מהם
המים עכורים בנקודה ומוותרים די מהר,חותכים לכיוון המפרץ לחפש טוניות. הים סבבה סוואל צפוני מערבי חצי מטר בערך אולי טיפה יותר רוח מערבית קלילה שמיים מעוננים חלקית ככה שמידי פעם השמש מבצבצת מבעד לעננים אוויר תענוג.
מכין מקל לגרירה דני אומר שים משהו שלא ירד עמוק ושאפשר לגרור מהר יחסית ,מחבר באוונדר ירוק גדול ומשחרר אותו אולי יפתיע משהו? גוררים לכיוון עכו ומחפשים רתיחות על הדרך,אבל אין סימן לטוניות,אני אומר לדני ואלי שהחברים דיווחו שהטוניות מתעוררות מאוחר יותר ככה בסביבות 10:00 ,יש זמן גוררים בכיף מגיעים לאזור עכו אוספים את הדמויים מדוממים מנוע ומכינים תה לי וקפה להם,קצת מנשנשים דברים מתוקים וטעימים עם השתיה,מכין את המקל הכבד יותר עם ניקל לטוניות,והן לא מאכזבות כמו שעון ב 10:00 מראות סימנים ראשונים של רתיחות לא גדולות אבל יפות, כולם בעמדות קרב וקדימה לרתיחה זורקים אצל דני נתפס ומשתחרר והם נעלמים,אנחנו אחרי השחפיות כל הזמן מזהים רתיחה מתמקמים וזורקים דני שוב ננעל מייד ושוב משתחרר ,אלי ואני לא מקבלים התייחסות מהטוניות, ממשיכים במרדפים אחרי הלהקות,שוב דני ננעל ומשתחרר, הוא מחליף קרס וקדימה יש טונית חמודה בסירה נותנת פייט נחמד על מקל ז׳רזור ,אני רק מקבל תקיפה ולא ננעל,אלי גם עם כמה בריחות ,דני בינתיים הביא כבר 3טוניות,מה יהיה? אומר לי שים ניקל קטן יותר,אני מתעקש רוצה לתפוס עם הניקל הזה,אני לא זרקתי הכי טוב ,אלי שולף גם כן טונית יפה ,הסירה מתחילה להריח מדגים ודם,איזה כיף.
אני מקבל הסבר שרצוי לסגור את הקשת כשהניקל עוד באוויר ולהתחיל לגלגל ממש עם הפגיעה במים ככה שהניקל לא ישקע וירוץ על המים,מגיעים לרתיחה גדולה יחסית, אני זורק על פי ההוראות שקיבלתי וכמה גלגולים ובום יש נעילה ,הוקסט מכל הלב ויאללה חגיגה פשוט כיף לדוג אותם כמה ריצות חמודות מנסה לצלול אבל אין לה סיכוי כמה ריצות סביב החרטום ומניף אותה לסירה היא משפריצה דם לכל הכיוונים, בין לבין הן נעלמות לנו ולוקח זמן לאתר אותן מחדש הן מהירות מאוד, אנחנו בכיף במרדפים עם הפסקות מידי פעם נהנים מאוויר הים והרוח הנעימה, אוכלים אבטיח קר ,אני מחליף לניקל שדני עושה ובאות עוד 2 טוניות וכמה תוקפות חלק ננעלות ובורחות וחלק לא ננעלות. באחת הרתיחות נצפו גומברים גדולים קופצים באוויר,פשוט מדהים.
דני ואלי הפציצו יפה אני הטירון בחבורה אבל הבנתי את הרעיון. הציידנית כבר מלאה טוניות ודם והריצפה גם עם טוניות ודם ,מחליטים שזהו מספיק להיום ,קצת שוטפים את הסירה עם מי ים ומכסים את הטוניות בבד שמורטב מידי פעם, שישמרו. מחליטים לחזור לקישון
דני גורר בדרך חזרה ואני מוותר על גרירה ומתמקם לי על המזרן בחרטום בשמש ונרדם לי קצת, מכינים תה אני בדרך עם מלוחים ואיזה פרי.
אני חוזר לנמנם לי שוב ומתעורר בקישון, פורקים את הציוד ויש ספירת מלאי 16 טוניות חמודות בין 1-3ק״ג.
פוגש שוב את רפי שגם הם חזרו בדיוק,כמובן שמצלם את הטוניות בחפיף כי יש עבודה לנקות את הסירה מכל הדם.
מקרצפים את הסירה טוב ,מקפלים מכסים ויאללה הבייתה לשטוף ציודים ולנקות את מה שתפסתי,למקלחת ולישון.
כרגיל היה עוד יום כיפי עם דני ואלי,והפעם למדנו גם לתפוס את הטוניות ברתיחות,מצפה כבר לפעם הבאה בתקווה שיגדלו קצת הטוניות.
שיהיה אחלה שבוע לכל החברים

? מקווה בקרוב...נגמרו לי התירוצים