| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 6/6/2013 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 4:30 +- | קלמארי - | חתול-ים / סטרוכה (תריסנית קוצנית/טריגון חד-אף) | 1 | |
הדו"ח:
שלום חברים,
הרבה זמן לא העליתי דוח, גם כי אין לי זמן וגם כי לא יצאתי יותר מדי לדייג. הפעם אני חייב כי עלה משהו קצת מיוחד. אני ומוטי מחליטים ללכת לאזור ראש הנקרא לעשות לילה של חופי...ו....אצות.כל מקום פשוט מפוצץ!!!

נראה לי היינו בכל נקודה אפשרית מראש הנקרא עד נהריה בסוף הגענו לעכו.
בסביבות 4:30 אני מחליט לבדוק פיתיון ומרגיש שיש משקל על החוט. אני בטוח שזה זה שקית כי החכה שלי לא זזה. אני מושך ומרגיש יש התנגדות אבל עדיין משוכנע שזה שקית. למרות זאת מוטי יורד למאטה לסלעים כי הוא משוכנע שיש משהו. כאשר הריג מתקרב מוטי צועק לי "בוא תראה מה תפסת!" . פחד אלוהים!!!

באמת חיה מדהימה ומאוד מפחידה. כמה תמונות ושיחרנו את החמוד חזרה לים.
זורק חזרה למים, מסדר את הפעמון מרים את החכה למעלה והפעמון מסתובב לי. טוב...מוריד שוב את החכה לסדר את הפעמון ופתאום מרגיש את החוט רץ ימינה.
מרים את החכה ומרגיש ריצות מטורפות!!! מתחיל במלחמה ומביא את הדג עד הסלעים ומתחת לרגליים התנתק הקרס!!!
לפי דעתי היה טרחון לא פחות מקילו וחצי...אולי גומבר...לעולם לא נדע.איזה חצי שעה אחרי זה החוט של מוטי מתחיל לרוץ לצד,מוטי מתחיל במלחמה גם עם משהו עצבני. אני יורד למעטה לסלעים אבל עם החוסר מזל שלנו גם התנתק מהקרס מתחת לרגליים.

בכל מקרה היה כיף כמו תמיד.
שבת שלום חברים!

לחלק לא קטן מהחתולים יש קוץ עם ארס בזנב וארס מהסוג שעלול לגרום גם למוות ולא רק כאבים...