| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 31/5/2013 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בבוקר | ניקל קטן - 7 גרם ו3 גרם | אמנון מצוי (עדדי) | 25 | לא נשקלו, שוחררו |
| בבוקר | אחר - תירסים בוילים וטייגרנאטס | קרפיון בר (סאזאן) | 3 | ביחד בערך 10 ק"ג |
| בבוקר | ניקל קטן - 7 גרם ו3 גרם | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 10 | לא נשקלו, שוחררו |
| בבוקר | ניקל קטן - 7 גרם כסוף | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | חצי קילו בערך |
הדו"ח:
היי חברים

יום חמישי קובעים לנסוע אני אריה ליאור ואיתמר לכנרת, לחוף צינברי (לז'רז'ר + דיג קרפיונים).
יום חמישי מגיע, אריה קופץ אליי עם האוטו אנחנו עושים קניות אחרונות חוזרים אליי ואז ליאור מגיע עם אבא שלו,
מעמיסים את הכל (ויש הרבה) ואז יוצאים אל איתמר, עוזרים לו להעמיס גם הכל ואז ישר לחוף

הנקודה שרציתי שנשב בה (שבפעם האחרונה הוצאתי בה עם חברים הרבה קרפיונים) הייתה תפוסה,
אז התיישבנו לא רחוק משם - בדיוק התפנתה נקודה

איתמר בינתיים מכר לי חוט של Aquos Fox עובי 0.28 (קישור - http://www.foxint.com/catalogues-products.php?section=12&catalogue=1&product=2200), ממלאים בערך 500 מטר בכל שפולה ברולרים החדשים שלי

ואז פותחים רוד פודים מנפחים את הסירה ואבא של ליאור נוסע בחזרה הביתה
אני ואריה נכנסים לסירה למרות הרוחות החזקות לשים מרקר ולהכניס 2 ריגים של ליאור,
אבל כשהגענו אחרי חתירה רבה לנקודה וניסינו להוריד מרקר האבן נפלה מהחוט למים ..
(כל הכבוד לאיתמר על הקשירה
) חוץ מזה גם לליאור נגמר החוט אז הריג נפל למים ואז הורדנו גם את הריג השני וחזרנו לחוף בלי לפדר, אמרנו שנחכה עד שהרוחות ירגעו ואז נכניס את כל הריגים והמרקר בצורה נורמלית.. יושבים עושים מנגל מכינים על האש ואז אוכלים שמים שירים ובדיוק הרוח נרגעה,איתמר ואריה נכנסים לשים מרקר וליאור בינתיים מוציא את החכות..
הם שמים את המרקר עם הסטיקלייטים וחוזרים לחוף, אני נכנס שם לליאור את הריגים מצד ימין למרקר,
את שלי בערך מול המרקר, ואת הריגים של איתמר מצד שמאל למרקר (שלא יסתבכו).
מפדר ליד כל ריג 2 חופנים של פידור ( איתמר הביא דלי של תערובת השריה לתוכים ואני הבאתי דלי של 5 ק"ג תירסים מבושלים ( תודה רבה ליואל על התירסים

אחרי כמה זמן בערך בחצות רכבת על החכה של ליאור (יציאת חוט) ליאור תופס תחכה מתחיל לגלגל,
בינתיים אני יורד לסירה והכורדי לוקח מליאור את החכה ואני חותר לכיוון הדג,
בסוף התגלה לו שפמנון מגעיל שאפילו לא צולם וישר חזר למים למרות שאני רציתי להשאיר אותו בחוץ

פתאום אני שם לב שלליאור נשברה החכה (5 ס"מ מתחת לטבעת הכי עליונה) הוא קצת מתבאס,
אבל אנחנו מרגיעים אותו ואומרים לו שתיקון כזה עולה 15 ש"ח וזה ממש לא נורא!
אחרי זה כל הלילה היה יבש, אריה ואיתמר ישנו קצת ואני וליאור עשינו לילה לבן (לא ישנו בכלל),
לפני הזריחה אני אומר לאריה שבין 6 ל 12 יהיו קרפיונים, תמיד זה ככה אם כל הלילה יבש,
חוק מרפי שכאשר תעלה השמש יגיעו הדגים.. בסביבות 4:20 מתחילים לראות ניצוצות של זריחה ואריה חושב שזה זמן טוב לז'רז'ר, אני אמרתי לו אין מצב אני נכנס לסירה עכשיו קר לי מידי
מתחמם קצת ובערך ב5 לפנות בוקר אני נכנס עם אריה לסירה,
הפעם הוא חותר (קצת מנוחה בשבילי
) , הלכנו רק עם חכת ז'ירז'ור אחת (שלי) כי ליאור לא מצא את שלו בינתיים..
מגיעים לנקודה שלא באזור הריגים שלנו (אחרי המרקר) ואני מתחיל - מוריד את הניקל לקרקעית (כסוף 7 גרם),
ופתאום - בוםם , נעילה! איזה אושר
זריקה ראשונה ויש דג, בקיצור מגלגל לאט לאט ומגיעה לסירה בינית ארוכת ראש של חצי קילו בערך .. שמים בדלי לעשות תמונות בחוף , אני נותן תחכה לאריה לנסות אבל יבש,אני לוקח - שוב יבש.. מחליטים לחזור לחוף אחרי שעה -שעתיים שיבש רצח, חוזרים..
ופתאום כשמתקרבים אני שם לב שאין על הרוד פוד שלי חכה אחת (נלחצתי) ואז ליאור אומר לי שהייתה רכבת והם הוציאו קרפיון של 3.5 בערך על החכה, אני מאושר יוצא עם אריה מהסירה לעשות קצת תמונות ..
אני מחליט לקחת את הדג בגלל שהגיעו אליי קרובי משפחה מאוקראינה לשבועיים ובדיוק אתמול עשינו ארוחה לפני שהם חוזרים (עכשיו הם יצאו לדרך בחזרה לאוקראינה
) ..אחרי זה איתמר ואריה נכנסים לז'רז'ר וחוזרים אחרי שעה בערך עם מושט אחד

אבל מספרים שתפסנו בערך 20 מושטים ובינית אחת על ניקלים בלבד ושיחררו הכל,
בסוף גם את המושט האחד שיחררנו
ו10 דקות לפני שהם חזרו בדיוק הייתה לליאור ריצה יפה על הרוד פוד הוא תפס והתחיל לגלגל - הרגיש משקל,
אחרי כמה גלגולים הוא התייעף והעביר לי את החכה, אני סיימתי את המלאכה והוא ירד להרים את הדג עם הרשת הרמה (מזל שלקחנו 2 - אחת הייתה עם הכורדי ואריה בסירה) , יצא לו יפיוף אמיתי - השיא של ליאור,
4.2 ק"ג על המשקל , יצא על בויל תות שאני הבאתי לו .. ליאור סחתיין על השיא החדש

אגב - שכחתי לספר, יצא לליאור מקודם יותר עוד קרפיון קטן של בערך 2 ק"ג על בויל חריף שהבאתי לו גם..
והשפמנון יצא על הבויל בננה בלילה גם..
אחרי זה אני ואריה נכנסים שוב עם הסירה לז'רז'ר, לוקחים 2 חכות,
אני עם שלי והוא עם של ליאור, שתינו עם ניקלים, אני עם קאסטמאסטר 7 גרם כסוף,
והוא עם ניקל של ליאור (בלי חברה אם אני לא טועה) בצבע זהב 3 גרם.
חותרים חותרים מגיעים לנקודה אחרי המרקר ומתחילים להוריד לז'רז'ר,
השיטה היא להוריד את הניקל עד הקרקעית ואז להתחיל לגלגל וכל 2 גלגולים בערך הקפצה קטנה.
פה ושם יוצאת לה בינית, כמה מושטים .. ואז אני מוריד את הניקל, מתחיל לגלגל .. ובוווווווווווםםםםםםם

יציאת חוט מפחידה למרות שהקלאץ' סגור כמעט עד הסוף, החכה מקופלת לגמרי אני עם הידית מחוץ לסירה וכל שאר החכה מתחת למים בגלל הקיפול! אני מתפלל שזאת בינית גדולה! מקווה שהחוט בד לא יקרע,
ושהחכה לא תשבר.. אני לאט לאט מביא את הדג למעלה אל הסירה ואריה מחזיק את הרשת הרמה,
עם עבודה נכונה הצלחתי להביא את הדג ללא תקלות, בלי שבירת חכות או קריעת חוטים

אבל, לצערי, זה היה שפמנון
מה שכן הוא נתן פייט עצבני ביותר ללא ספק!שמנו את השפמנון עם הביניות בדלי בשביל לצלם אחר"כ בחוף - לא מסתכנים בלקחת איתנו פלאפון לסירה.
אחרי זה כמה ליצנים חתרו עד אלינו עם מזרון מתנפח והתחילו לחפור, אני רציתי לזרוק עליהם את השפמנון

אבל בגלל שרציתי לצלם לא זרקתי אותו
, פתאום אני ואריה שמים לב שנסחפנו כמעט עד טבריה 
אני מתחיל לחתור בחזרה שנעמוד מול החוף שלנו ולא מול חוף של ליצנים
אני חותר חותר וחותר ולבסוף מגיעים בערך מול החוף שלנו ואני מחליט לחבר את הסירה למרקר שדייגים אחרים השאירו במים על מנת שלא נזוז והוא ישמש אותנו כמו עוגן -הרעיון בהחלט עבד!
פה ושם עוד בינית, כיף חיים לז'רז'ר ככה
אחרי זה מחליטים לחזור לחוף כי נהיה קצת חם וגם לראות מה הולך אצל הכורדי וליאור,
חוזרים ורואים שלא היה כלום חוץ מכמה ביפים בחכות שלי ואז אנחנו מתחילים להתקפל כי אבא של ליאור אמור להגיע בסביבות 13:00, מקפלים הכל לאט לאט ונגמרים לנו המים וחם מאוד בחוץ

אריה הצדיק קונה בקבוק מים קרים מהאוטו גלידה שעובר שם תמיד ומציל אותנו

מסיימים להתקפל יושבים קצת מדברים אני מנקה את הדג ושם עם מים קרים בדלי של הפידור,
אחרי ששפכתי את הפידור שנשאר לכנרת כמובן ושטפתי אותו טוב

אבא של ליאור מגיע מסיימים לקפל הכל ומעמיסים הכל לאוטו,
מקפיצים את הכורדי הביתה - עוזרים לו להעמיס הכל ואז בחזרה לעפולה.
לסיכום: היה מהנה מאוד, אם היינו נוסעים לשלושה ימים היו יותר דגים אבל
זה לא אפשרי להיות שם מהבוקר עד הערב יום שלם בגלל החום

אני הכי נהנתי מהפייט המטורף שהשפמנון נתן לי על הניקל

יאללה ניגש לתמונות כי יש לא מעט - תהנו

תמשיכו כך רק טוב יוצא מיזה