פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   שלום לכל חברי הפורום בקשר לחוטי ניילון לדייג |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: שלום לכל חברי הפורום בקשר לחוטי ניילון לדייג (נקרא 3502 פעמים) |
הדפסה |
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
יש לי שאלה וזה לכלל חברי הפורום מדובר על חוט ניילון  כל כמה זמן אתם מחליפים את החוט הדייג שלכם ? ומה אתם עושים כדי לשמור על החוט ? קודם כל בפורום שאני כותב בספרד יצא לי לשואל את החברה שם מה הם עושים וקיבלתי יופי של תשובות ,וכמה דברים שלא ידעתי , קודם כל אני רוצה לשמועה מה אתם עושים ואז אני יגיד לכם את התשובות שאני מקבל מהחברים בספרד , מה שכן יש בעיה אחרת שאני רשמתי להם שאני עובד עם חוטים בעובי 0.35 שאלו אותי למה איזה דגים אתה תופס שאתה משתמש בחוט כל כך עבה לידיע כללית חברים הם עובדים עם חוטים בעובי 0.14 עד 0.20 ושוק לידר והדגים שהם מוצאים מהים  זה פשוט לא להאמין אז חברים לשתף 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
מוטי עם כל הניסיון שצברת,במשך שנים אני מאמין, בדייג פיתיונות אתה באמת חושב שצריך יותר מ250מטר חוט של 0.20? 
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
מוטי עם כל הניסיון שצברת,במשך שנים אני מאמין, בדייג פיתיונות אתה באמת חושב שצריך יותר מ250מטר חוט של 0.20?  אבי אני רוצה לשואל אותך שאלה כמה דייגים בארץ משתמשים ב חוט 0.20 או 0.14 ניילון לדייג חופי ואז יהיה לי תשובה לענות לך על מה שאתה שואל ? אבל לא מובן מה זה שייך לשאלה שאני שאלתי כאן 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 28, 2013, 19:27:56 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
|
זה לא קשור לשאלה אני יודע.....
תראה באופן אישי לא אוהב להשוות את עצמי לשאר האנשים ומה שהרוב עושה, תמיד אהבתי לנוע נגד הזרם.
ובמילים אחרות, מה אכפת לך מה אנשים אחרים עושים? נראה לך נכון? אתה עושה אחד ועוד אחד יוצא לך שתיים, לך על זה...
ולסיים אצטט במשהו נחמד, "האנשים טיפשים, הבנאדם חכם"
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
מוטי עם כל הניסיון שצברת,במשך שנים אני מאמין, בדייג פיתיונות אתה באמת חושב שצריך יותר מ250מטר חוט של 0.20?  אבי אני רוצה לשואל אותך שאלה כמה דייגים בארץ משתמשים ב חוט 0.20 או 0.14 ניילון לדייג חופי ואז יהיה לי תשובה לענות לך על מה שאתה שואל ? אבל לא מובן מה זה שייך לשאלה שאני שאלתי כאן  א: האישראלי הממוצא שונה בכל התחומים מהארופאי הממוצא ומין הסתם גם בעובי חוטי הדיג ברוך הבא למזרח התיכון ב: בשנה וחצי שאני דג החלפתי פעמים את החוט הראשי ומשתדל לישטוף את הרולר והחוט לאחר כל יציאה
|
|
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
חחח לא נעים להתנשאות אבל דייגי הקרפיונים בארץ כבר בליגה של הספרדים האלה  אנחנו משתמשים גם בחוטים דקים, אני בסופש הזה קונה חוט 0.28 לרולרים החדשים שלי, ואיתמר השתמש (או שעדיין משתמש) בעובי 0.25 , הכל עם שוק לידר כמו הספרדים והחוטים עומדים בלחץ! למרות שהדגים שמוצאים מעל הטסט שרשום בחוט, כי יש עוד תכונות בחוטים כמו גמישות חוזק עמידות בשמש איכות וכו'... איתמר הוציא עם חוט 0.27 קרפיון של 16 ק"ג שזה מכובד ביותר  ובקשר לשמור על החוטים וכל כמה זמן מחליף: ככל שהחוט יותר איכותי ויותר יקר - ככה גם התקופת זמן שלו על הרולר יכולה להחזיק יותר זמן.. נגיד כשהייתי דג במאגרים עם חכות חוף פשוטות הייתי קונה גליל של 100 מטר של חוט 0.35 ב20 שקל, וכל כמה חודשים מחליף, עכשיו החוט שאני מביא הוא של חברה מוכרת והוא איכותי ויקר (250 שח), ולכן אני יהיה איתו לפחות שנה .. ובתכלס זה תלוי בתקציב, אם יהיה לי כסף לבזבז וחוט כלשהו יקרוץ לי אני יקנה אותו אחרי כמה חודשים שלי עם החוט הספציפי... בקשר ללשמור על החוט: קודם כל , נגיד אני מתכנן להיות עם החוט שנה, אז אחרי חצי שנה, אני יגלגל את כל החוט מהשפולה לשפולה אחרת ואז לעוד גליל ואז בחזרה לרולר, ומה יצא לי מזה? שהחצי חוט שהיה למטה, צמוד לשפולה שכמעט לא היה בשימוש, יהיה עכשיו למעלה, בעצם קושר את החוט מחדש רק מצד אחר.. וככה החוט שהיה בשימוש ישאר למטה וכמעט לא יהיה בשימוש וככה בעצם אני יהנה "מחוט חדש" - (שלא היה בשימוש כמעט) , בנוסף לזה שמעתי שלהשרות את השפולה פעם בחודש-חודשיים במים פושרים זה עוזר כי זה נותן לחות לחוט וככה הוא לא יתייבש יותר מידי עקב אי שימוש וכו'.. 
|
|
|
|
|
|
|
מוטי אני לא רוצה שהמילים שלי התפרשו באופן שגוי לכן אני רוצה להבהיר שאני אוהב אותך חבר והכל ברוח טובה אני פשוט מנסה להצביע על נקודה מסוימת. אני היחיד שרואה שהמלך הוא עירום?
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
מוטי אני לא רוצה שהמילים שלי התפרשו באופן שגוי לכן אני רוצה להבהיר שאני אוהב אותך חבר והכל ברוח טובה אני פשוט מנסה להצביע על נקודה מסוימת. אני היחיד שרואה שהמלך הוא עירום?
הסבר בבקשה את המילים שכתבת כאן אני רוצה להבהיר שאני אוהב אותך חבר עירום?
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
תראה באופן אישי לא אוהב להשוות את עצמי לשאר האנשים ומה שהרוב עושה, תמיד אהבתי לנוע נגד הזרם.
ובמילים אחרות, מה אכפת לך מה אנשים אחרים עושים? נראה לך נכון? אתה עושה אחד ועוד אחד יוצא לך שתיים, לך על זה...
Caza שלום ! חלק מהלמידה של דיגים בתחילת דרכם עובר דרך הדיונים האלה ,דעתי היא שכן חשוב לעלות דיונים אלו . חכמים אומרים שגם לך יש מה ליטרום בנושאים אלו לטובת הדיג המתחיל שזקוק לניסיונך
|
|
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
Caza שלום ! חלק מהלמידה של דיגים בתחילת דרכם עובר דרך הדיונים האלה ,דעתי היא שכן חשוב לעלות דיונים אלו . חכמים אומרים שגם לך יש מה ליטרום בנושאים אלו לטובת הדיג המתחיל שזקוק לניסיונך יואל גם אני נזעקתי לשמע הכתוב . {במיוחד בהכירי את הבחור שהוא רחוק מלהרע ולהפך עוזר ונותן מידע מרצון} אך שחכנו שניחן הבחור גם בחוש הומור בריא לכן . כמו שכתב בהבהרה אין ולא היתה כוונתו לרע אלה הכל בלשון הלצון . תסכים איתי שהכן חזק היה הלצון ,כי הרי כמוני הולכת שולל . ולך אבי קאזה שלנו זה היה טוב נהנתי 
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
|
טוב כבר מאוחר אז אקצר במילים.  בדבריי אני בעצם מסכים עם מוטי לגבי הורדת קוטר החוטים,למרות שזאת לא מרכז הנושא המדובר. ולא יצחק אני לא אוהב את מוטי עירום!  "המלך הוא עירום"-המוסכמות החברתית שנפוצה בישראל להשתמש בחוט 0.40,דבר שטותי לדעתי שאין בו צורך אך משום מה כולם משתמשים בו...  רגע אולי אני סתם מתוסכל מהפסיכומטרי?הצילו! 
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
Caza שלום ! חלק מהלמידה של דיגים בתחילת דרכם עובר דרך הדיונים האלה ,דעתי היא שכן חשוב לעלות דיונים אלו . חכמים אומרים שגם לך יש מה ליטרום בנושאים אלו לטובת הדיג המתחיל שזקוק לניסיונך יואל גם אני נזעקתי לשמע הכתוב . {במיוחד בהכירי את הבחור שהוא רחוק מלהרע ולהפך עוזר ונותן מידע מרצון} אך שחכנו שניחן הבחור גם בחוש הומור בריא לכן . כמו שכתב בהבהרה אין ולא היתה כוונתו לרע אלה הכל בלשון הלצון . תסכים איתי שהכן חזק היה הלצון ,כי הרי כמוני הולכת שולל . ולך אבי קאזה שלנו זה היה טוב נהנתי  חברים אני ואבי חברים טובים ובדיוק כמו שיצחק רשם זה הנכון איך אומרים לא תמיד מבינים את הכתוב , ואז בטלפון קטן הכל מובן אז אבי אוהב אותך איש יקר  אנחנו צריכים להמשיך בדיון חברים כמו שאומרים זה רק דייג אבל חברים אנחנו לנצח 
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
"המלך הוא עירום"-המוסכמות החברתית שנפוצה בישראל להשתמש בחוט 0.40,דבר שטותי לדעתי שאין בו צורך אך משום מה כולם משתמשים בו... חברים זה בדיוק הכוונה שאני מסתכל איזה גודל של דגים הם מוצאים אני אומר לעצמי למה לעבוד בחוטים כל כך עבים דוגמה אני מראה להם איזה גודל של סרגוסים יש בארץ שהכי גדול הוא 500 גר הוא מראה לי גודל של סרגוס בגודל של 3 קילו זה לא נורמלי  עוד כמה דקות אני יעלה לכם חוטים שהם ממליצים לעבודה לדייג חופי 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 28, 2013, 22:17:04 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מוטי דיון חביב רק שהוא לא מרגיש לי העיקר אלה יותר התפל. דייג חברים דברו על דייג מה כולם כבר יודעים להכין ריגים מיוחדים וספציפיים לדגים ספציפיים ,ויודעים לקרוא את הים נכון? לא ממש ,בודדים החברים שיודעים לאן בדיוק להטיל את הפתיון,אם זה לרחוק או לקרוב ,ויודעים מהו דג המטרה שלהם. אז חוט דק זה אחלה למי שלא חושש ויודע לעבוד איתו נכון,אני ירדתי לחוט 0.30ו ושוק לידר 20ליברות עושה רושם טוב,אבל בינתיים לא היה יותר מידי על מה לבדוק אותו כי אין כמעט דגים . מה שווה שיהיה חוט דק ידעו להטיל ל 200 מטר אבל למקום ריק מדגים??? לדעתי נושא ההטלות הרחוקות הוא החלק האחרון בפאזל של הדייג החופי לדעתי האישית. ולמישה לא שמעתי שחוט ניילון סופג לחות,זה שטויות במיץ,ולהטביע שפולה בכוס מים לא הכי בריא לדיסקיות הקלאץ. בקיצור סוף מעשה במחשבה תחילה. שוטף את הרולר טוב אחרי הים ,וקצת יותר את השפולה תחת הברז רק על החט שיצא המלח מבפנים.
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
מוטי דיון חביב רק שהוא לא מרגיש לי העיקר אלה יותר התפל. דייג חברים דברו על דייג מה כולם כבר יודעים להכין ריגים מיוחדים וספציפיים לדגים ספציפיים ,ויודעים לקרוא את הים נכון? לא ממש ,בודדים החברים שיודעים לאן בדיוק להטיל את הפתיון,אם זה לרחוק או לקרוב ,ויודעים מהו דג המטרה שלהם. אז חוט דק זה אחלה למי שלא חושש ויודע לעבוד איתו נכון,אני ירדתי לחוט 0.30ו ושוק לידר 20ליברות עושה רושם טוב,אבל בינתיים לא היה יותר מידי על מה לבדוק אותו כי אין כמעט דגים . מה שווה שיהיה חוט דק ידעו להטיל ל 200 מטר אבל למקום ריק מדגים??? לדעתי נושא ההטלות הרחוקות הוא החלק האחרון בפאזל של הדייג החופי לדעתי האישית. ולמישה לא שמעתי שחוט ניילון סופג לחות,זה שטויות במיץ,ולהטביע שפולה בכוס מים לא הכי בריא לדיסקיות הקלאץ. בקיצור סוף מעשה במחשבה תחילה. שוטף את הרולר טוב אחרי הים ,וקצת יותר את השפולה תחת הברז רק על החט שיצא המלח מבפנים.
דוב לילה טוב זה חלק מהבעיה שיש כאן בארץ ואת התשובה אני בטוח שאתה יודע אנחנו רושמים כדי ללמוד אני גם לומד את כל הנושא וכל מידע שאני יכול להסביר לפי דעתי זה מבורך כל מה שאני רושם יהיה לזה גם יישום בשטח ,כי שאני אומר להוריד בעובי החוט לא מדבר על הטלה לרחוק אני מדבר על דייג ,להוציא דגים שאתה עובד בחוט 0.14 בדייג חופי זה החוכמה וזה לא פשוט דוב איך שרושמים חוטים דקים ישר המחשבה בארץ זה איך להגיע כמה שיותר רחוק וזה לא נכון זה אפשרות אבל לא על זה אני מדבר . 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 29, 2013, 09:57:17 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |