| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/5/2013 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| תולעים - | אגאג (דניס בר) | 1 | ||
| תולעים - | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 1 | ||
| תולעים - | טלויזיה (סילגו נודד) | 7 | ||
| תולעים - | מרמיר (שישן מסורטט) | 6 | ||
הדו"ח:
כן כן חברים כמו רבים מבינינו גם עבדכם הנאמן סובל מהפרעת קשב וריכוז

שמציקה ומקשה על החיים בצורה יומיומית , ועל כן אני צורך טרלין

שזה אחד הכדורים של המאה !!!
לעניינינו , אחרי בריחת הבריון שבוע שעבר , אני יוצא לעוד יציאה אך הפעם לילה שלם בו אני משלב
דייג חוף , ודייג בולונז ביחד עם שלל פתיונות אותם הכנתי ( בסוף השתמשתי רק בתולעים ) .
מארגן ציוד , ריגים לדייג חי , מוסיף עוד אביזרים לסגנון דייג זה , בקיצור שהים לא יתפוס אותי עם המכנסיים למטה.
השעה 23:00 בערב יום שישי והראש מתחיל להיכנס למצב של היכון .....

מארגן בזריזות עוד מספר דברים שיהיה מה לנשנש במהלך הדייג כולל שתיה מרובה ויאללה אני מפליג לים .
חוף המטרות החוף הקבוע שלי . מגיע לים ורוחות דרומיות חזקות מלוות אותי , מבט לשמיים ואני רואה ירח מלא
ירח מלא + ים בירידה משמעות הרבה סרטנים + הרבה טלויזיות כל הלילה + וכמובן מרמירים שנמצאים תמיד
עם הטלויזיות כמקשה אחת בלהקה .
מבין שהלילה יהיה הרבה אקשן ולא אנוח בין החכות כ 4 במספר .
מחבר ריגים שהמטרה היא לתפוס פתיונות טריים ואם אפשר חיים שיישמרו להמשך הלילה .
הריגים בנויים בצורה מאוד פשוטה ( מצורפת תמונה ) .
מלמטה למעלה משקולת הכנה עצמית - - קרס - מעליה קרס - מעליה קרס כלומר 3 במספר .
אציין ככותרת הדוח שלמדתי הרבה דרך אתרים בינלאומיים על אולטרא סרף קסטינג
שזה דייג חוף עם ציוד קל , הרבה יותר נוח וספורטיבי וההרגשה בשמיים , כאן בארץ הסטיגמה היא חוט 0.40 ומעלה
וחכה " שתהיה חזקה " כמילותיהם של הלקוחות אותם יצא לי להכיר בכל פעם . אף אחד לא מנסה משהו חדש ,
משהו יותר ספורטיבי ופחות מקובע ...

מצוייד בשלוש חכות עם משקלי זריקה מ 80 גרם עליהם רולרים ריובי אקיוסימה 8000 עם חוטי ניילון 0.28 .
אפילו העופרות אותם ייצרתי לבד , ייעדתי לדייג זה בלבד ( שימו לב לתמונה ) .
עניין הקרסים משתנה כיוון שניתן לשנות בין הגדלים אך לא להגיע למספר גדולים כדוגמת 1 - 1/0 וכן הלאה .
ניתן לעבוד עם שוק לידרים במידות של עד 20 ליברות .
בחזרה לים , מוציא את קופסאות התולעים אותן קניתי מגיורא המתוק בקפטן הוק .
ומתחיל במלאכת התפירה של התולעים על הקרסים , בהתחלה לא ידעתי אילו דגים מסתובבים באזור
לכן בחרתי ריגים כפי שציינתי עם קרסים למעלה ולמטה , בגלל השפל מתחילה ירידה באכילות של הדגים
ויש צורך כל פעם לבדוק איפה יש יותר אכילות וכל זאת למרות גרגרנותם של הדגים שנתפסו כפי שמפורט .
תמיד ניתן לתפוס יותר דגים או להתקרב עם הריג לסוג של דגים שייתכן ואוכל יותר למטה מאשר למעלה
אל תשכחו שפל חזק , רוחות דרומיות , מצב לא קל ....הלא חובב מזרחיות אנוכי

מתחיל לזרוק את הפתיונות וטלויזיות ומרמירים מתחילים לצאת בזה אחר זה , שינוי של הריג למצב תחתון יותר
מניב דניס חמוד שפשוט ביקש כל כך יפה גם כן לאכול אז נתתי לו באהבה rfl
באחד הפעמים כאשר נתפס אחד המרמירים , בזמן שאני מגלגל את הדג אליי אני מקבל זבננננננג חזק בחכה
ולאחר שהוצאתי את הדג מסתבר שאחד ממכסחי הזנבות הגומבריים או האחרים כיסח את הזנב לדג .

רק לחשוב על להוציא גומבר גדול על חכת חוף אולטרא לייט עם חוט דק פשוט נשמע חוויה מדהימה וכייפית .
הדלי מתמלא בדגים , ואני מתחיל במלאכת התפירה של הדגים לטובת גומברים .
כבל 60 ליברות + קרס 4/0 מוכנסים בפיו של הדג הראשון > יציאה מאזור הזימים > ותפירה ראשונה בגב
תפירה שניה גם היא בגב הדג > תפירה שלישית בזנב והשארת " הפתעה " לגומבר התורן

כך זורק שתי חכות עם שני מרמירים בדיוק בשביל ביס וממתין בסבלנות , מדמיין כבר איך החכה תרד וכל השמח
אך זה ממאן לבוא ובינתיים אני ממשיך להוציא דגים וממלא את הדלי בכל טוב כולל סרגוסים בדיוק בגודל שאני אוהב.
הים בשפל חזק מאוד והאכילות פוחתות גם ברחוק וגם בקרוב , והבוקר מציץ מבין ההרים ומוסר שהוא מוכן לקבל אותי.
תפס תנומה קלה שאני בטוח שהיא הייתה משהו כמו חצי שעה , שפתחתי את העיניים נדהמתי כמה מזרזרים
פקדו את החוף , כזאת כמות בטח שאף אחד לא יתפוס כלום , הפחדתם את הדגים

לוקח את מצוף הזריקה ומחבר לאחת החכות , מתחתיו מרמיר נוסף מחובר עם ריג פלדה שעוד שניה יושלך ליוון ....
מטיס את הפתיון לקיבינימאט מגלגל וממתין .
טיפ חשוב : שימוש במצוף להצפת הפתיון יכול למנוע את כיסוח הפתיון על ידי הסרטנים ששורצים בתקופה זו
ובמיוחד בזמן ירח מלא שזו המסיבה החודשית שלהם שהם נמצאים בכמויות אדירות .
לכן נציף את הפתיון , גם בכדי לכוון אל דגי מטרה נוספים ולא רק גומברים , אלא ברקודות , פלמידות , וכו ' .
ולכן חשוב לתפוס מספר גדלים של דגי פתיון בכדי להתאים לדג אותו רוצים לתפוס .
הבוקר נכנס וקור כלבים מלווה אותי כאילו עכשיו אמצע נובמבר , מנסה להעסיק את עצמי אבל זה לא עוזר

מביט לדלי ורואה שהוא כבר ממש מלא בכל טוב , כולל אראסית שמנה(נמצאו ביצים) שתקפה בזעם את התולעים
שלי . הזמן עובר הולך לו ואין כל תזוזה על המצוף ובינתיים אחרי השפל הגדול שהיה בלילה הים נכנס למצב
חדש של בירבורים תוך כדי רוחות חזקות ועלייה של הים השעה כבר 08:30 בבוקר ואני מחליט שדי ויותר
מנקה את הדגים , מנקה אחריי את כל הזוהמה שהשארתי והשאירו לפניי ופורש הביתה מבסוט , מחוייך והכי חשוב
עם ים של אנרגיות לפעם הבאה .
[/size]הדוח מוקדש לנחמיאס הנחמד שיום יבוא והוא יהיה דייג חוף מן השורה
המשך שבוע טוב ומהנה עם חיוך ענקי על השפתיים

ינון .

)
(ואולי זה תלוי גם בך 

ממנו הרבה בין השורות