| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 23/5/2013 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 17:00 | דמוי דג בינוני - דמוי SNUB ב-3 דולר כולל משלוח | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | |
| 17:30 | ניקל בינוני - ניקל פליז תוצרת בית 4 ס"מ | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | |
| 18:00 | ניקל בינוני - קאסטמסטר זהב עם מדבקה הולגרפית 4 ס"מ | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 2 | |
הדו"ח:
טלפון ספונטני בסוף היום ואני חותך מהעבודה, מחליף בגדים, מרכז ציוד ז'ירז'ור ואנחנו גולשים לכיוון גשר אריק.
מגיעים לקראת 5 והמאסף של הקיאקים חולף על פנינו

מתחיל עם דמוי שקניתי באיביי בפחות מ-2 וחצי דולר כולל משלוח.
http://www.ebay.com/itm/360531013177?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_sacat%3D0%26_nkw%3D360531013177%26_rdc%3D1
יש פה ושם מערבולות של דגים וזו הזדמנות טובה לבדוק אותו ולראות האם הוא טוב כמו ה-SNUB של ריבר2סי שאני כול כך אוהב...
כמה זריקות לכיוון הצמחיה בצד השני וממש על קו הצמחיה נותן לדמוי ליפול למים, אוסף חוט ונותן הוקסט קטן שהדמוי יצלול בעינטוז כלפי מטה ואז הרפיה בכדי שיצוף חזרה לפני המים והמכה מגיעה

לא לוחץ יותר מדי כי האפיק רחב ויש מקום לתמרון עד שהיא חותכת לשיחים מימיני ואז נכנסים לפימפום קצת יותר אסרטיבי ולבסוף לאחר מספר מערבולות גדולות על פני המים היא עושה החפה על הגדה...
בינית גדולת קשקש יפיפיה
כמה תמונות בזריזות בגלל החום הכבד והיא חוזרת למים הקרירים...
ממשיך עוד כמה זריקות אבל אין תגובה והדמוי חוזר לקופסה ובמקומו ניקל ביתי מפליז באורך של 4 ס"מ יוצא לחפש ביניות ליד הקרקעית באמצע האפיק

הניקל הזה לא שטוח וצר כמו הקאסטמסטרים ודומיו אלא עם פרופיל עבה יותר ומשקל מוערך של 15 גרם שישקע מהר!
מתחיל לסרוק את הקרקעית עם הקפצות עדינות ואיטיות ואז הוא נתקע בקרקעית

רק שהקרקעית זזה

וזזה מהר. במעלה הזרם ...
יש דג !
אוסף חוט רפוי וברגע שהוא מגיע למתיחה אני נותן הוקסט קל בשביל להיות בטוח שאני נעול ואז הריצה למטה ולזרם מגיעה ואני מבין שזו לא צהובה אלא כסופה מאורכת ראש והמשקל מבטיח שהיא לא קטנטונת...
כמה דקות של התפתלות בזרם ותוך כדי החוט יוצא ולבסוף היא מרטיבה את נקודת ההחפה של קודמתה ויוצאת לבוק זריז גם כן
משחרר את הגברת וממשיך לעבוד עם הניקל הביתי אבל אין תגובה.
מחליף מספר דמויים ואז השכנים מהמאהל הסמוך מחליטים שזה זמן טוב לשכשך

מעל חצי שעה של דממה בזמן שהם שוחים,צועקים ומשפריצים אחד על השני

לבסוף הם יוצאים מהמים ואז מגיעה התקלה הבאה.
השותף נתקע עם דמוי SNUB לא רחוק מהגדה ובמשיכה חזקה הוא משתחרר ועף במהירות ונתקע עם הקרס האחורי ביד שלו. הקרס זה קרס עצבני ביותר של דאיצ'י בצבע ניקל שחור גודל 8 (לא קטן במיוחד...)
שני קוצים תקועים לעומק כמעט עד נקודת המפגש של שתי הקשתות במרכז הקרס

דבר ראשון שחרור הדמוי מהקליפס ואז חיתוך הקרסים כמה שיותר קרוב לנקודת המפגש שלהם עם קאטר חזק.
את הראשון היה קל להוציא באופן יחסי ובכלל לא כאב לי...

אחרי כמה דקות של פיתולים הצלחנו לדחוף את השפיץ דרך העור ולתפוס אותו עם מלקחי מנתחים ולמשוך החוצה.
השני נתקע כלפי מטה וסירב להסתובב

מנסים למשוך,לדחוף,לפתל,להשכיב ומה לא...
חוץ מלגרום לו לשנות צבעים זה לא עזר

הזמן עובר ומתחילה התלבטות. מתקפלים או נשארים?
אני כבר מכין את עצמי לקיפול אבל הוא לא תפס עדיין והוא לא מתפנה עד שזה משתנה...

בסופו של דבר, מכופף אותו על מכסה הטנדר עם היד אחורה, מרתק אותה שלא תזוז, תופס את קצה הקשת החתוכה עם מלקחי המנתחים, צובט את האזור בכול הכוח עד שהוא מאבד תחושה ונותן פיתול לחתיכת הקרס עד שהשפיץ מפלח את דרכו החוצה מהעור
ואפילו לא כאב לי...

לאחר מכן זה כבר משחק ילדים...
תופסים את השפיץ של הקרס ומושכים עד שכול החתיכה עוברת ונשלפת...
מים קרים על האזור הכואב, קצת מים קרים לקיבה ולפנים, סיגריה בשקט ואז כבר לא נשאר הרבה זמן.
יורדים למים וממשיכים לדוג.
מחליף לקאסטמסטר בצבע זהב עם מדבקה הולוגרפית ומגרד עוד שתי ביניות קטנות ואז כנראה שנהיה לשכנים חם והם חוזרים לשחות...

בלית ברירה עוברים מקום ואז חוץ ממערבולות וקפיצות לא ראינו דגים...
מה שכן ראינו והרגשנו היו היתושים שפירקו לנו את הצורה כאילו לא אכלו שבועיים

הירח המלא עלה והיתושים לא נרגעו וזמן הקיפול הגיע...
לסיכום,
העונה התחילה. אין חוכמות...
דמויים גדולים עובדים יפה ומדללים את הקטנים...
גם דמויים של 10 ש"ח עושים את העבודה אבל זה בתנאי שהם טובים...
בדיג, כמו בהרבה דברים אחרים שאנחנו עוסקים בהם, חשוב לשמור על עצמנו ולוודא שאנחנו לא מסכנים את עצמנו באיזושי דרך...
כדאי להחזיק בציוד הז'ירז'ור קאטר טוב ואפילו איזה שפיץ פלייר או לדרמן על כול מקרה.
פלסטר או שניים גם לא יזיקו...
היתושים נמצאים בכול שנה. הם לא עושים הפסקות...
אין על הירדן...