| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 21/5/2013 | דרום - פלמחים | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
טוב אז אחרי הדוח של אייל סקוויד
גם אני רציתי גומברים בעוד שיש במקפיא בורים קטנים
שנתפסו על השבקה לפני מספר ימים

חוזר מהעבודה מכין זריז את הציוד בודק שיש הכל מהכל ושועט לכיוון חוף המטרות לפינה הקבועה שלי .
הסבר : יורדים מאתר ההתפלה וממשיכים לנסוע ישר עד שיש את הרחבת כורכר מצד שמאל ......חונים !
לעניינינו , תוקע בחול שלושה סטנדים , פותח זריז את החכות 3 במספר באורך 4.50 מטר עליהם רולרים
עם חוטי ניילון 0.40 של חברת p-line . מרכיב בזריזות ריגים לדג - חי .
השמש מתחילה בירידה שלה ויש אוירה ממש נעימה על החוף . לידי דייג מוציא מרמיר בגודל כף יד
שאצלי הם פתיונות לחי ...

הטלה ראשונה מושלכת לירוחם , הטלה שניה מושלכת לדימונה ובינתיים אני משחק עם הסרגוסים על הסלעים
עם רצועות של קלמרי קטנות שכל דג שנתפס מוכנס לדלי לפתיון לחי לפעם הבאה .
גלי חוף שקצת מציקים מטלטלים לי את החוט ומיד מוצמד בקרבת הרולר פעמון דינג דונג .
בינתיים יוצאים עוד כמה סרגוסים וכבר נהיה חשוך ורוח נעימה ומפנקת גורמת לי להבין שאני במקום הנכון
מקווה מאוד אני אומר לעצמי שגם בזמן הנכון .........

לקראת 20:00 בערך מחליט להחליף פתיונות ורואה שסרגוס קטנצ'יק שתפרתי נאכל קליל על ידי
דוקטור נפחא וחבריו שסעדו לי את הפתיון . בחכה השניה בייבי קלמרים תפורים על שני קרסים מספר 4/0
עם כבל פלדה 60 ליברות עם ליפוף כפול שאפ יבוא מפלץ אהיה מוכן ולא תהיה פאדיחה ( לפחות ככה חשבתי ) .
מרענן פתיונות על שתי החכות שאחת מקבלת בייבי קלמרי שתמיד יבוא טוב גם אם יהיה טרכון גדול באזור
או כל צנינית טועה שמחפשת ארוחת ערב לקראת החשכה ...
עם החכה השניה מורכב בייבי בורי באורך של כ 10 סנטימטרים שנתפר דרך הפה , יציאה מהזים , השלחה בגב ,
ושוב בגב , עד הזנב , שהגומבר בכלל לא ירגיש בקרס ויטעם מהחטיף הכסוף במהירות ויקבל את " ההפתעה " שלי.
היתושים מפרקים לי את הצורה ואין לי אל-תוש ואני מכניס לי לזיכרון " פעם הבאה אל תווווווווווש " .
מתיישב לי על הסלע ונהנה מהאוירה שאותה אני כל כך אוהב על החוף לפתע ניעור על החכה עם הבייבי בורי

אני נעמד ומביט כאילו עוד שניה אני עומד לקבל את עיטור הרמטכ"ל , סופר 1 , 2 , 3 , ובווווווווום
החכה יורדת וקלאצ יוצא לי כמו שמזמן לא שמעתי , אוחז את החכה בחוזקה ומרביץ הוקסט חזק ובריא
" יש דג fish is on " מתחיל לעבוד עם הבריון ומבין שיש לי עסק עם חבר שנמצא בכושר טוב .

עובד עם הדג לאט לאט , הוא מושך אני מגלגל , הוא מושך אני מגלגל , משחרר לו קצת חוט ושומר על מתיחה
וחכה ניצבת ועומדת לכיוון השמיים כמו שצריך העיקר שלא ישתחרר לי אני אומר לעצמי והדג מרביץ לי צלילה
לריפ ואני לוחץ אותו חזק והוא נוגח אותי ורוצה לברוח ואז משום מקום בווווווווווווווווום ............השתחרר !

מזמן לא נשמעו הזעקות בגזרת אשדוד פלמחים , אבל אחרי הצעקה שלי הייתי בספק איך לא הפעילו סירנות .

איזה פספוס של החיים , כל כך לא מתאים , כל כך רציתי את הבריון הזה

הבעיה שכל הזמן מטרידה אותי בנקודה הזו , היא מדפים נמוכים שבקושי רואים , הם כמו בתי גידול לדגיגים שם
הטורפים אוהבים להסתובב ובגלל אני תמיד לוקח שם סיכיון שגם הדג יכול לברוח לי אם אהיה טיפהל'ה שאנן....

זה בהחלט היה יכול להיות דוח ראוי עם תמונות שלי ושל הבריון מצולמים יחד אבל רצה הגורל והשאיר את
הבריון הזה בים , לא נורא אני עוד אנקום את נקמת הדייגים !

המשך שבוע מוצלח וטוב .
ינון .