| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 17/5/2013 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 05:00 | אחר - סקירט | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 2 | 20 |
| 05:00 | גיג בינוני - רפאלה | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 10.5 |
| 05:30 | דמוי דג בינוני - רפאלה | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 1 | 10 |
| 08:00 | דמוי דג קטן - דמוי עם ריסים | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 3 | 30 |
| 09:00 | דמוי דג בינוני - ברמונדי | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 7 | 80 |
הדו"ח:
איזו תקופה יפה זו תקופת האלבקור ואני יותר מבטוח שתרגישו את זה בדוח!!!
זה מתחיל עוד שבוע שעבר שכל החברה מהאיזור מתכננים את היציאה כיציאה שונה משאר היציאות השנה.
זה אומר שיתוף מלא בדייג:
1. חלוקת איזורים לדייג והודעה בקשר על רגעי התפיסות.
2. שיתוף אינפורמציה כל השבוע על כל מה שקורה בעמק האלבקור.
3. מה אוכל?
4. איפה אוכל?
5. מתי אוכל?
6. כמה אוכל?
פשוט כיף לא נורמלי והוכחה לכוח השיתוף.
יציאה ראשונה:
חיים , אלכסי יאיר (חבר) ואני נפגשים לטבילה ראשונה השנה בעמק האלבקור.
מכינים את הציוד כמה ימים לפני, קובעים את שעת היציאה ל 3 במרינה ,ואני לא יכול להירדם עד היציאה.
נסיעה של יותר משעה בגלל הסוול בחושך מוחלט עד האיזור שקיבלנו בחלוקה.
יש הורדה ראשונה ובמים יש : 2 גלשנים וציפור עם סקרטים ועוד 2 דמויים במים.
2 דק עוברות ויש בזזזזזזזזזזזז....מסתכלים על המקלות ו 2 מתוך ה 5 מתחילים לנגן בזזז בזזזז....
איזה כיף
עוברת דקה, מורידים מהירות ל 2 קשר ומתחילים לגלגל.... במקל הימני מורגשת התנתקות ובמקל השמאלי משקל שנעלם לכמה רגעים.
י שפלונטר בין 2 המקלות ....הדגים הסתבכו.מגלגלים בידיים את החוטים ומשחררים את הפלונטר. מגיע הגלשן האחרון ליד הסירה ולא בטוחים האם ההתנגדות היא בגלל הגלשן והסקירט או בגלל שיש בכל זאת דג.
נסיון הרמה של הגלשן חושפת צללית ראשונה במים, הגנץ באויר ויש דם לראשונה העונה בסירה. יש סיפתח!!!! טונה אלבקור של 9.5 קילו מקבלת ניקוז ומשם ישר לקירור.
ממשיכים את התענוג, ולא שוכחים לעדכן את החברה על התוצאה והמיקום.
ממשיכים לגרור ויש עוד בזזזזז.....בנסיון לגלגל הלך לנו הדג + הגלשן + הסקירט
כנראה כשל בחוט.בהמשך היום מקבלים עדכונים בשאר הגזרות מהחברים ומבינים שהתוצאות המרובות היו ברדוד יותר ואכילות מרובות יותר על הרפאלות ופחות על הסקרטים שאצלנו הניבו את הפירות.
חוזרים למרינה אמנם עם סיפתח אבל עם הרבה שאלות:
1. האם צריך לעבוד עם סקירטים?
2. האם החוט שלנו מספיק טוב?
3. ? האם כרגע האכילות הם רק באור ראשון?
יום למחרת אני נשאר בבית חיים ,ליאור ואלכסי ממשיכים את החוויה עם 3 דגים ובריחה של משהו שלקח את הדמוי.
מסכמים את סוף השבוע עם מסקנות:
1. חייבים חוט איכותי.
2. אור ראשון בתקופה הזו זה MUST.
ושאלות שעדיין מצריכות סטטיסטיקה בכדי לקבל פתרונות:
1. סקירטים וגם דמויים או רק דמויים?
2. האם חצי שעה לפני האור תפתיע?
3.דמויים גדולים ולא קטנים?
בהמשך השבוע מנסים לאתר בדרום ובמרכז את החוט אנדי ולא מוצאים אותו בחנויות במלאי.
בחג הים היה גבוה ולכן לא היו עדכונים על הגזרה הבוערת ולכן מתקבלת החלטה להתחיל היכן ששבוע שעבר היתה הגזרה הלוהטת ומשם צפונה: לפי המפות נראה שהזרם הצפין וכדאי ללכת איתו
יציאה שנייה:
הפעם ביציאה יש פחות סירות משבוע שעבר כיוון שחלקן העריכו שהים יהיה טוב יותר בשבת -מה שהתברר לאחר מכן בדיוק הפוך.
ליאור עובד ולכן שבוע שני ברציפות אנחנו מצרפים חברים אחרים לסירה.
הפעם בצוות : חיים, אלכסי, איוון ואני.
היציאה מוקדמת יותר במטרה להתחיל לגרור בחצי שעה הראשונה שלפני האור.
מקבלים ים לפי הספר סוול נמוך שמאפשר נסיעה מהירה.
הגעה לאיזור של שבוע שעבר, יש חושך כמו שרצינו , מורידים את המערך של 6 חכות למים שמכיל:
סקירט על גלשן, ציפור עם סקירט ו 4 דמויים.
הגרירה בחושך לא הניבה תוצאה מעניינת אבל לא משהו שישבור אותנו מלהמשיך לבדוק את הנושא ביציאות הבאות.
אור ראשון מבצבץ ואיתו שיר מארץ השירים: בזזזזזז בזזזזז + בזזזז + 100* בזזזזזזזז
המקל עם הרפאלה מתחיל לנגן, לשיר ולצרוך בעיה שהוא לא עוצר...בסירה יש כבר הימור על כחולה שמצד אחד זה טוב אבל מצד שני אנחנו עם ציוד במושגים של כחולות יותר חלש מלאולטרה לייט.
מקבלים החלטה להרים את כל המערך בכל זאת הרולר לא ממשיך לנגן ואנחנו רוצים לסובב את הסירה לכיוון הדג.
הצוות במקצועיות משתף פעולה לוקח את ההגה ומתחיל להתקרב אל הדג תוך שמירה על חוט מתוח על ידי אלכסי.
אחרי 10 דק של עבודה אלכסיי מתעייף וחיים לוקח את המקל לידיו...חיים מדווח על נגיחות ומתחיל לנסות גם להרים את הדג למעלה.... אני רוצה להרגיש את החוויה ומקבל לכמה דק את המקל לידיים ומחזיר אותו לחיים להמשך המאבק.
עוברות עוד 10 דק ויש צללית במיים אנחנו אחוזי התרגשות... אל הים בירך אותנו?
הדג כמו לפי הספר רואה את הסירה ומתחיל את הצלילה חזרה אל המעמקים. אנחנו יותר מבטוחים שיש פה עסק עם דג אחר מאלבקור וההימור ממשיך על כחולה.
שוב יש צללית ושוב צלילה ממשיכים לעובד עם החכה והסירה וסוף סוף אנחנו רואים את הדג צף למעלה וברחוק , ניסיון להתקרב עם הסירה גורמת לדג לקבל עוד כוח והוא שוב צולל...עייפתי אותכם בכתיבה? תחשבו מה עבר עלינו....
3 דקות עוברות והפעם הדג התעייף לגמרי , התקרבות אל הדג עם הגנץ ויש דם בסירה....קולות שימחה ניצחנו במאבק...
עוזב את ההגה ורץ לראות את התוצאה שביום אחר הייתה משמחת אותי מאוד אבל איכזבה אותי : שחורה של 10.5 קילו עשתה לנו בית ספר ושינתה לנו כמה מוסכמות.
*** הסרט ארוך בכדי להמחיש מה שחורה מסוגלת לעשות בעומקים כאלה
מיד מבקש מכולם לדלג על העניין ומהר כיוון שהפסדנו את האור ראשון על דג שלא היה המטרה.
אלכסיי חותך את החוט בכדי לחדשו כיוון שנפצע במלחמה. חיים מוריד את המקל עם אותה רפאלה למים ועוד לפני שהמקל השני מספיק לרדת למים יש בזזזזז... מה אני יגיד לכם אני ממשיך להתאכזב...הפחד משחורה נוספת...אני אוהב מנגינה בסטיראו (כמה מקלות ולא מונו= אחד)... עבודה נכונה ויש אלבוקר מאוד מכובד בסירה.
סיכום מצב:
1. אלבקור אחד בסירה.
2. שחורה יפה בסירה.
3. אור ראשון מאחורינו.
4. הדגים נתפסו על דמויים ולא על סקירטים.
5. והכי חשוב שאחרי המאבק עם השחורה אנחנו מגיעים למסקנה שלא כל סיפור על בריחת כחולה עם רולר מזמר זה בהכרח כחולה.
בירור בקשר לגבי התוצאות מראה שאנחנו בערך עם אותה כמות..השאר עם 3 אלבקורים פחות או יותר.
ממשיכים להסתובב ומתחילים לאבד את האמונה...חלק מהצוות מתחיל להירדם, מתחיל לדסקס בקשר עם סירה נוספת ומחליטים להתחיל להצפין למרות שבחלק הדרומי יותר אנחנו שומעים שיש אקשן בעמק הכחולות.
חבר ששמע אותנו בקשר מציע לנו להישאר באיזור כיוון שהוא עם 2 דגים על החכות והוא עם עוד כמה בסירה - יצא תותח!!!!
מסתובבים בחזרה ורואים את המאבק של החבר ב LIVE , ממשיכים להסתובב ורואים עוד סירה שנאבקת עם עוד 2 ב LIVE.
מתחילים לשאול את עצמנו שאלות:
1. הדמויים לא מתאימים.
2. הסקירטים עדיין לא עושים את זה.
3. המזל עדיין לא איתנו...השחורה עיקבה אותנו.
אם רק כל המקלות יפלו הכל יכול להתהפך....
הצוות חזר לישון ורק אני ואיוון ממשיכים לבחון את הים....ברדיו השיר שמתנגן זה : איך שגלגל מסתובב לו....
הסירה שרצתה להצפין מציעה לנו לשוב לתוכנית כיוון שעדיין יובש אצלנו...אני מסכים ואיך שאני מתחיל לסובב את הסירה איוון שואג מאחור : איציק יש רתיחות...מבט מהיר ואני מתחיל לברך את איוון.
נוסע לרתיחה...בוחן היכן להיכנס ...עוברות 30 שניות ויש מנגינה ראשונה....הצוות קופץ ונדרך...עוד 5 שניות ויש סטיראו...
עוד שנייה ויש כבר סרואנד רק חבל שהסנטר לא מנגן עדיין.
הסבר מהיר: 4 מקלות משתחווים ו 2 עדיין לא. כל הדמויים מנגנים והסקירטים לא.
מבינים שניצלנו עד תום את הרתיחה....מוריד מהירות ל 2.5 קשר ומביאים את הדגים לסירה.
עבודה מסודרת, הקרובים ראשונים ואחר כך הרחוקים וכל ה 4 בסירה...

הגלגל מתחיל להסתובב....קריאה מהירה לשאר הסירות להגיע לאיזור והורדה מהירה של המקלות.
מתחיל לנדנד לחיים שאני חושב שצריך 6 דמויים ולא רק 4 ולוותר על הסקירטים נענת בסירוב...
לא להאמין שבוע שעבר המצב היה הפוך אני נלחם עם חיים להשאיר את הסקירטים במיים והוא רוצה רק דמויים... אמרנו כבר ש "איך שגלגל מסתובב לו... "
ממשיכים להסתובב עם הסירה...איוון מראה לכולם שהוא בא במיוחד עם גרביים בצבעים שונים בגלל שרק זה מה שמביא את המזל...ואנחנו מחייכים.
אלכסיי מנקז את הדגים ואנחנו מחכים למנגינה....
ממשיכים לסכם:
1. הדגים אוכלים באור מלא בניגוד לשבוע שעבר.
2. הרתיחה הוכיחה את עצמה.
3. הדמוים עושים את ההבדל.
מזהים זרם על המים, ים שמן בניגוד לתחזית....ופתאום משום מקום אני מקפיץ את הצוות לידי . אני מזהה את הגלשן והסקירט שהתנתק שבוע שעבר 2 מטר לידנו... לא יאמן, חיים קופץ עם הגנץ ומפספס אותו במאית השנייה...אנחנו כבר לא מאמינים:
היה לנו מזל והים רצה להחזיר לנו את הגלשן ואנחנו בחוסר מזל פיספסנו אותו.
קיפול מהיר של הסט בכדי לחפש את הגלשן הוליד פלונטר בתזמורת. לא מעניין אותנו כרגע ואנחנו מתחילים בחיפוש אחר הגלשן החמקמק...לא היה מזל ולמרות סימון האיזור בגיפיאס הוא נעלם.

מבט מהיר על פני המים מראה ואני מזהה עוד רתיחה, לא מתבלבל ומיד מסובב את הסירה ומודיע לצוות ולשאר הסירות על הרתיחה.
הצוות מוריד הפעם 6 מקלות רק עם דמויים והפעם גם הדמויים הקטנים יורדים למים ולא רק הגדולים.
מעבר נוסף באיזור הרתיחה ואנחנו מתחילים לזהות את המנגינה...
4 המקלות והדמויים עדיין בכושר ניגון וגם אנחנו...עוד 4 דגים עולים לסירה שהפכה מלבנה לאדומה.
עוד סיבוב ועוד מנגינה במונו ניסיון לא טוב שלי לסובב עוד קצת את הקלאץ גרמה לאיבוד הדג.
מעבר נוסף ואני מקבל חווית תיקון, עבודה נכונה יותר עם הקלאץ הביאה הפעם את הדג לסירה.
מעבר נוסף מביא את הדג האחרון לסירה.
בהמשך היום עד השעה 11 היו עוד רתיחות אבל הפעם ללא נגיעה בכל הסירות.
מחליטים לסיים בשיא ולהחזיר את אלכסיי עד 12 לעגינה כמו שהבטחנו.
סיכום:
1. הדמויים ניצחו היום למרות שבסירה אחרת קיבלו גם על סקירט תקיפה.
2. גם דמויים קטנים עבדו מצויין.
3. חלק מהדגים צללו למטה והיה קשה להביא אותם לסירה בניגוד לרוב שתמיד נשארו למעלה עד הגעתם לסירה.
4. הרתיחות עשו את ההבדל אם לחזור עם 3-5 דגים או יותר מ10.
5. כחולה שהפכה לשחורה.
6. לבוא עם גרביים בצבע שונה אחת מהשנייה.
7. חלק מהמשולשות חזרו פתוחות - אז צריך לחזור עם מחוזקות.
8. המפות יודעות לשקר = ים בשבת היה אמור להיות טוב יותר משישי. היה אמור כך בדגים וכך גם בתנאים.
9. לא לאבד אמונה.
10. שיר ברדיו של : "איך שגלגל מסתובב לו "יכול לגמור בדוח ארוך בפורום.
אני נהניתי ומקווה שגם אתם , שבוע הבא אני בים מקווה שגם אתם
שבוע טוב!!!
נ.ב. סרטים יזרמו בהמשך לדוח כיוון שיש הרבה חומר הפעם לעריכה.

בין השורות