| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 17/5/2013 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| עד 13:00 | ניקל קטן - מגוון דמויים | אמנון מצוי (עדדי) | 15 | 1 קילו לאחר ניקוי |
הדו"ח:
ערב טובל כולם.
לפני 3 שנים התחלנו בן דוד שלי משה ואני לדוג. אז היינו סטודנטים בשנה הראשונה, ללא עבודה, והזמן זרם לנו כמו מים. אפשר היה לדוג בכל זמן ובכל מקום. עכשיו לצערי הפכנו להיות דייגי סופ״ש. אז אתמול יצא, ככה במקרה, שהזדמן לנו להגיע לצפון.. והחלטנו לנצל את ההזדמנות להעביר את ליל חמישי בטבריה ולמחרת שישי בבוקר לצאת לדוג בכינרת. הפעם החלטנו שהמטרה העיקרית זה דווקא לדוג מושטים (ואם יהיו ביניות, בשביל הפייט, מה טוב). לשם שינוי רצינו להביא קצת אוכל הבייתה...
צור שמע על דבר הגעתנו לצפון ותיאם איתנו לדוג ביחד.
השכמנו קום בשעה 05:00 ובשעה 06:00 התייצבנו בטיילת של טבריה, איפה שמעגן הסירות. היכרות ראשונית עם צור, שמדווח ישר שיש אכילות ותפיסות. עד שעה 14:00 יצאו להם מושטים רבים, ו-2 ביניות בגודל של 200-300 גרם, שהיוו את הבונוס של היום. בהתחלה דגנו בטיילת, ולאחר מכן צור לקח אותנו לגינוסר לנסות גם שם. למעשה אין יותר מידי מה לספר על דייג מושטים - הגדלים לא תמיד היו מרשימים, אבל מאחר והגענו עם חכות אולטרלייט וחוטים דקים - החוויה היא תמיד כיפית וכל מושט שיצא, בין אם גדול או קטן, סיפק את התחושה שאבדה - דג שנאבק על החכה!
אפיזודה אחת שכדאי לזכור מהיום הזה הוא הסיפור של משה והבינית. הבנאדם רוצה להינות מפייט עם ביניות - לגיטימי. אנחנו דגים בטיילת טבריה וממושט אחד לשני, משה זורק לאוויר באחת השיחות: ״אני רוצה לתפוס בינית״. לא עוברת שנייה, ומשה ננעל, ולפי איך שהפייט נראה צור אומרת ״בינית״. ובאמת יצאה לה בינית מאוד נחמדה. ניסינו לאלתר עוד בקשות באותו הנוסח בהמשך, אבל כנראה שבאמת היה מדובר באחד למליון...!
אז מאחר ואין לנו סיפורי מלחמה מרשימים עם דגים, אפשר בכיף להתפנות לשיתוף מידע. העונה רק מתחילה.
היום עבדנו עם מגוון גדול של פתיונות - בין אם מלאכותיים או בין אם תולעי גינה שצור סיפק. מושטים נתפסו על ספינר זהב, ניקל קאסט מאסטר זהב, ציקדה פשוטה אך מלאת היסטוריה שצור כל כך אוהב (ויש סיבה), דמויים קטנים בצבע זהב, ירוק, לבן פנינה, כתום.
מרחק הזריקה לא צריך להיות רב, אך צריכה להיות הקפדה על מהירות גלגול איטית-בינונית. לתת למושט לעקוב ולרדוף, ואת הצ׳אנס לבצע תקיפה. כדאי בהחלט להשקיע את המאמץ ולהגיע מוקדם בבוקר. אם זכרוני אינו מטעה אותי המושטים היותר גדולים שתפסנו הגיעו בשעות הבוקר עד השעה 08:00.
זהו להיום. כרגיל עם טעם של עוד...
הציוד שלי להיום:
Major Craft Solpara 0.5-7g
Shimano Sienna 1000
Sunline Super P.E 6lb
ועכשיו לרגע החשוב מכל:
צור, המון תודה. היה מצחיק (שזה חשוב לא פחות בדייג), היה כיף. מאוד שמחנו להכיר, ונשמח להיפגש גם בעתיד. וכמו שאמרו הדולפינים לפני שעזבו את כדור הארץ (בספר המדריך לטרמפיסט לגלקסיה): ״היה שלום ותודה על הדגים!״
במקום תמונות שגרתיות של עדדים אני מצרף לכם תמונה של טבריה על הבוקר ושני סרטוני וידאו שלי ושל צור תופסים מושט (שזה למען האמת שווה לא פחות).
תהנו ותודה על הקריאה!

)