תודה גיא על הבדיקה

מצד שני זה היה מיותר כי כל דייג מנוסה יכל לדעת ( לא לנחש ) שריג קצה חזק ואמין יותר מריג עם קרס רצה
ועוד דבר אף חשוב יותר גיא..נדמה לי שרוב הדייגים משתמשים לכל היותר ב 130 ליברה
הרוב אפילו משתמש ב 90-100 ליברה
לאבד יותר מחצי מהכוח של החוט זה יותר מדי
170 ליברה זה אמור להרים כ 76 קילו
100 ליברה זה כמעט 45 קילו +
אם נאבד יותר מחצי של ה 100 ליברות נישאר עם 20 קילו + שזה די מסוכן עם עטריס במיוחד
אם נחליט ללכת ראש בראש עם הדג
וכל הוויכוח אם הריג יחזיק דגים של 30-40 קילו ++
מאמון, אני מכבד את דעתך ולא פחות את הניסיון הרב שלך אבל כאן אני נאלץ לחלוק על הטיעון וגם במידה מסוימת על הגישה

מצד שני זה היה מיותר כי כל דייג מנוסה יכל לדעת ( לא לנחש ) שריג קצה חזק ואמין יותר מריג עם קרס רצה
דבר ראשון, שום דבר לא מיותר.
לא הויכוח, לא ההתייעצות ולא הבדיקה עצמה שלדעתי לפחות, נותנת המון מידע ותובנות לגבי מספר נושאים.
אני לא אדבר בשמו של שוקי אבל מבחינתי לפחות לא היה ספק שריג קצה חזק יותר אבל השאלה שנשאלה היא האם יש ריג עם קרס רץ שנותן המון יתרונות ושהינו מספיק חזק בכדי להתמודד עם דג גדול.
אף דיון מקצועי אינו מיותר כאן בפורום ואם היינו הולכים על המוכר בכול פעם ולא בודקים ומנסים דברים חדשים, עדיין היית עובד עם רפאלות ומשאיר את הנוצות לתרנגולים...
במידה מסוימת אני חושב שהריג הפשוט של קרס קצה ועל החוט קרס רץ, בהינתן קרסים איכותיים וחזקים וחוט מספיק חזק, יהיה מספיק וזה מביא אותי לנושא הבא.
ועוד דבר אף חשוב יותר גיא..נדמה לי שרוב הדייגים משתמשים לכל היותר ב 130 ליברה
הרוב אפילו משתמש ב 90-100 ליברה
זה שהרוב משתמשים בחוטים בטווח מסוים לא מחייב את כולנו להשתמש גם כן באותם החוטים.
יתרה מזאת, אם אנחנו צריכים חוט שיתאים לשימוש מסוים ושיפצה על חסרונות מסוימים, מה הבעיה לקחת חוט עבה יותר או קשיח יותר?
למה זה בסדר לקשור עם כבל כשאנחנו מטרגטים גומברים או לקשור שוק לידר בז'ירז'ור עם חוט בד או בדיג בסלעים עם חוט בד אבל לעלות בקוטר של חוט זה לא בסדר?
אני לא רואה סיבה...
לאבד יותר מחצי מהכוח של החוט זה יותר מדי
170 ליברה זה אמור להרים כ 76 קילו
100 ליברה זה כמעט 45 קילו +
אם נאבד יותר מחצי של ה 100 ליברות נישאר עם 20 קילו + שזה די מסוכן עם עטריס במיוחד
אם נחליט ללכת ראש בראש עם הדג
אני חושב שכאן יש טעות יסודית והיא שחובה לרדת ל-100 ליברות. למה?
מה הבעיה להישאר עם 170 ליברות ולאבד חצי ממנו? (וחוץ מזה אני בטוח שיש ריגים שמאפשרים קרס רץ מבלי להחליש בצורה משמעותית את הריג) ואז ה-53 זה כמעט 70% מ-76.5 ולא חצי ואני לא חושב שתמצא הבדל מבחינת הירידה ביכולת העמידה של החוטים שאתה משתמש בהם ביום יום מבחינת אחוזים מול החוט שנעשה בו שימוש בניסוי.
אני בספק גדול יותר לגבי חוטי הבד שאתה משתמש בהם (כחוטי בד ולא בגלל שאתה עובד איתם ...) ואתה מוזמן לשלוח לי לבדיקה כמה מטרים של חוט ומפרט של קשרים שאתה מעוניין לבדוק ואני מבטיח לך בדיקה לא פחות מעמיקה מזו שעשיתי לריג האיטלקי עם החוט של שוקי...
לדעתי בנוסף לכול הנ"ל ועם כול הכבוד לעתריסים, הכוח שהם מייצרים לאורך זמן לא משתווה למשקל שלהם נטו.
הרי אתה לא מרים אותם באויר עם החוט, נכון?
ובוא לא נשכח את כול הנסיבות המקלות שכבר התייחסתי אליהן בהודעות קודמות. הגמישות של המקל, מתיחת החוט באורך גדול, הקלאץ', יכולת תזוזת כלי השיט ועוד...
לראיה, הדוח על אינטיאס של 38 ק"ג שנתפס מקיאק באזור אשקלון ושהופעל נגדו כוח כמעט עיוור ובלתי סביר (לדברי הדיג עצמו) ושלמרות שוק לידר של 80 ליברות וחוט ראשי של 70 ליברות (עם כול המשתמע בכמות הקשרים והחיבורים!), יצא לאויר העולם...
70 ליברות זה 31.5 ק"ג...
ולסיום ,
וכל הוויכוח אם הריג יחזיק דגים של 30-40 קילו ++
לעניות דעתי, כן.