בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דוח דייג –טונות ענק בהפלגה במפרץ הסרוני ביוון
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דוח דייג –טונות ענק בהפלגה במפרץ הסרוני ביוון  (נקרא 2830 פעמים) הדפסה
עפר דייג ישיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
8/5/2013כללי: ים התיכון מים מלוחיםרגוע ונמוךמעל 50 מטרדיג מסירה - טרולינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
דמוי דג גדול - YO ZURI CRYSTAL MINNOW DD 90/110 MMטונה כחולה

הדו"ח:
אתמול חזרתי מהפלגה של שבוע ימים במפרץ הסרוני ביוון. היינו  שישה חברים , שכרנו יאכטת מפרשים
Sun Odyssey 44i . המטרה שייט במפרץ בין האיים, להנות מהשייט, מהחברותה מטיול באיים היפים ועל הדרך לגרור קצת דמויים אולי לדוג בבולוס. לפני ההפלגה כששאלתי ישראלים שהיו בהפלגה באיזור הזה אם תפסו משהו ומה, כולם אמרו לי שלא תפסו דגים במפרץ בכלל, אלא רק בים האגאי הפתוח שנמצא קצת יותר מרוחק ולא הייתי בטוח שנגיע לשם. משום כך החלטתי שאני לוקח ציוד מינימלי – מקל לטרולינג סטיל פאור של חברת דאם 1.80 מ',30 ליברה, מקל בולוס של דאם  1.10  , מקל טלסקופי פיבר 2.70 פשוט וחזק, שאם נראה טונות קטנות קופצות על המים ורולרים מתאימים פשוטים מצויידים בחוט 0.50  לגרירה ובולוס. הציוד פשוט זול שאם תהיה לי בעיה להחזיר אותו מיוון עקב בעיית עודף מטען, נשאיר שם ולא יכאב בכיס. בנוסף לקחתי דמויים לגרירה של יוזורי – קריסטל מינו  90 ו 110 מ''מ  סיכות עם סביבל מתאימים, ניקלים וגיגים.
בהפלגה לאי הראשון, הים שטוח, ללא רוח אנו מפליגים על מנוע, מורידים דמויים 110 מ''מ אחד ראש אדום, והשני בגוון ירוק בהיר על שני מקלות האחד מקל טרולינג, ומקל הבולוס, לאחר איבטוח המקלות לסירה בחבלים, מתפנים להנות מההפלגה, מכינים אוכל אוכלים שותים ושוכחים
מהמקלות. לאחר כשעתיים מתחילת ההפלגה בעומק מעל 100 מטר אנו שומעים יציאת חוט פראית מהרולר שעל מקל הבולוס, כמובן שכולם קופצים חברי אופיר תופס את המקל בולוס ומחזיק בקושי אותו, חברי יהודה תופס את המקל השני ואוסף את החוט כדי שלא יסתבך עם החוט של הדג התפוס, בעוד הוא מושך במהירות הדמוי מתקרב מסתבך עם החוט וקופץ ונגרר על פני המים, מהעומק עולה דג ענק ובולע את הדמוי, צולל לעומק ומושך קרוב ל70 מטר חוט בשניות. אנחנו תפוסים בשני המקלות בשני מפלצות בו זמנית שמושכים לנו חוט מבלי שתהיה לנו שליטה. לאחר כמה שניות אני מקבל את המקל מיהודה ומתחיל במאבק קשה עם הדג. יהודה לוקח את הגה היאכטה ומנווט לפי ההוראת שלי. אחורה, הצידה, קדימה לפי איך ששני הדגים מטרטרים אותנו. אנחנו אוספים מטרים בודדים של חוט במאמץ קשה תוך כדי ניווט של היאכטה למנוע את ההסתבכות של שני הדגים אחד עם השני ומפגש של החוטים עם היאכטה או המנוע שעובד , שפירושו קריעת החוט בשנייה. לאחר מאבק פיזי קשה שרק בזכות נווט נכון של היאכטה, הצלחנו לייצב את הדגים לרמה כזאת שהם לא מושכים בפראות אלא רק "יושבים בעומק" במרחק בטוח אחד מהשני. לאחר כשעה וחצי הדג הראשון על מקל הבולוס מראה סימני התעייפות ואופיר מצמצם מרחק אליו, הצללית הענקית מופיעה באיטיות הדג עדיין לא מראה את הצד והוא עולה במעגלים, אני מחליט שאותו אנו מעלים ראשון ולכן לא לוחץ את הדג שתפוס אצלי ונותן לו קצת להתרחק. הדג שהתעייף מתחיל לראות צד כסוף ואנו נפעמים מהטונה הענקית שנגלית לעיננו טונה YELOW FIN ששוקלת להערכתנו בסביבות ה 50 ק''ג. עכשיו אנחנו מתחילים לחשוב איך מעלים מפלצת כזאת ליאכטה ללא גנץ. יהודה מכין חבל עבה כשהמטרה היא לכרוך אותו סביב הזנב הענק, אבל הדג לא משתף פעולה , איתן לוקח מקל של היאכטה שמיועד לתפיסת חבלים בסירה מכניס אותו למכסה הזימים של הדג מצמיד אותו ליאכטה ואז יהודה מצליח לכרוך את עניבת  החבל סביב הזנב להדק ובמאמץ משותף להעלות אותו לסירה. אני חושב שאת צרחות השמחה שמעו בכל יוון. מצלמים תמונות עם הדג עם כולם ואני תוך כדי צילומים, עדיין תפוס עם מפלצת שנייה על המקל השני. עכשיו אני מתפנה לטפל בדג השני שלא מראה סימני עייפות, מנסה ללחוץ אותו למשוך כמה שיותר חוט, אבל אחרי שעה נוספת של מאמץ פיזי קשה והערכה שהדג גדול יותר מהראשון, אני מחליט שדג אחד על הסירה מספיק ואני לוחץ את הדג חזק כדי שהחוט יקרע או שהדמוי ישלף מהפה של הדג. לאחר עוד כמה שניות החוט נקרע קרוב לסיכה והדג הרוויח את חייו ודמוי של יוזורי 110 מ''מ בפה. עכשיו אנו חושבים מה עושים עם הדג הענק בסירה. הוחלט שנמכור אותו באי הראשון שנגיע לאחת המסעדות או לחנות בשוק הדגים. וכך היה כשהגענו לאי הראשון "אגינה", נתנו אותו לאחד הסוחרים תמורת ארוחת דגים מפוארת במסעדה לכל הצוות.
למחרת החלטנו שאנחנו לא מטרגטים דגים גדולים כאלה, בשל העיכוב הנגרם להפלגה, המאמץ הפיזי העצום שהותיר אותנו עם יבלות ושרירים תפוסים, אלה מנסים לתפוס טונות קטנות יותר, מקרלים או כל דג אחר שנוכל לבשל ולהכין בסירה ולכן חיברנו דמויים 90 מ''מ ראש אדום והשני גוון ירוק בהיר של יוזורי. אחרי שעת הפלגה במים העמוקים אנו שומעים בזז ארוך ארוך שלא נגמר אנו לא מספיקים להגיע למקל, החוט מגיע לקצה, שומעים טיק קצר, החוט נקרע ועוד דג ענק משוטט לו במפרץ הסרוני עם דמוי יפני קטן וחוט. ביום השלישי החלטנו שאנו סוגרים קלצ למקסימום וכך תוך כדי הפלגה וגרירה עם דמוי 90 מ"מ ראש אדום, שומעים בזז ארוך, אנו מצליחים לתפוס את המקל בזמן ללחוץ חזק את הדג הענק ואחרי שניות יש רפיון והדמוי חוזר עם שתי המשולשות מיושרות לחלוטין. פה שמחנו שהדג הענק השתחרר. ביום הרביעי קשרנו שוב דמוי קצר גררנו בעומק 30 מטר ושמענו את הבזז הרצוי – קצר וקולע שאחרי דקות מספר ללא מאבק העלה דג מקרל שדומה למקרל בישראל במשקל פחות מקילו, שנוקה והוכן לאחר רבע שעה בצריבה קלה על מחבת בתיבול עם פלפל שחור ותבלין לדג והיה פריך ועסיסי וטעים מאוד. ביום החמישי התגשמה משאלתי – לאחר גרירה קצרה בדרך לאי פורוס היפה , אנו שומעים בזז בינוני ואחריו עוד אחד קצר – זה סימן לדג בינוני שאותו ביקשנו, לאחר מאבק קצר יחסית של כמה דקות אנו מעלים ליאכטה דג טונה שלהערכתי שקל כ 5 קילו.ניקוז של הדם שטיפה במי הים והכנסה למקרר של היאכטה. בערב אנו מכינים חלק קטן ממנו כסביצה , השאר נחתך לסטיקים מכובדים שעברו צריבה קלה על המחבת. קינחנו בסלט יווני שהכנו ויין אדום מקומי טעים. חזרנו לארץ מלאים בחוויות
ובציפייה להפלגה הבאה.

IP: [ מחובר ]
עפר דייג ישיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

טונה אחת על הסירה ואחת עדיין במים
עפר דייג ישיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

הצוות בצילום עם מקרל קטן
עפר דייג ישיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

טונה 5 ק''ג
עפר דייג ישיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

ליד היאכטה באי ווטי
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

עופר, איזה דוח מדהים...
רק תאר לעצמך שהייתם באים עם מערך שלם לכחולות איזו חגיגה הייתם מרביצים  חמסה חמסה חמסה חמסה , לא להאמין שהבאתם את הYELLOW FIN על הציוד הזה 
כמה עולה להשכיר מפרשית כזאת ? ישנתם עליה או בבתי מלון ?
Eli1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אשמח לעזור לחברים 0503377775

עופר איזה דוח פינקת אותנו  חם חם חם חם

חוויה ענקית,אני שמח לראות שכל כך נהנית.
 בירה בירה בירה בירה
-------------------------------

הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

מעבר לתפיסה היפה מאד ג דוח ענק שהעביר את החוויה במלואה  אתה בסדר

פשוט תענוג לקרוא

סחתין על ההפלגה עם החברים וסחתין על התפיסות היפות  בירה

בהצלחה בבאות
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

איזה דו״ח מהנה ומענג איזה כיף לכם
שילבתם יופי של טיול שייט עם חברים על יאכטה וגם תפסתם דגים שכולנו כאן חולמים לדוג.
יופי של דגים ותמונות ,חתיכת טונה הבאתם,חבל שוויתרתם על השניה שהייתה תפוסה כבר.
עושה חשק לצאת לטיול כזה.
תודה על השיתוף ובהצלחה בבאות.
lirany
HOBIE ADVENTURE ISLAND 2010 + P&H Cetus 178 MV + BISCUIT 65-Liquidlogic WW
חבר פורום

מנותק מנותק

עופר
יופי של דוח מחזיר אותי כמה שנים אחורה שעשיתי הרבה את הציר חיפה יוון,כרתים,רודוס,קפריסין...
עפר דייג ישיר
חבר פורום
**

מנותק מנותק

עופר, איזה דוח מדהים...
רק תאר לעצמך שהייתם באים עם מערך שלם לכחולות איזו חגיגה הייתם מרביצים  חמסה חמסה חמסה חמסה , לא להאמין שהבאתם את הYELLOW FIN על הציוד הזה 
כמה עולה להשכיר מפרשית כזאת ? ישנתם עליה או בבתי מלון ?

העלות משתנה מחודש לחודש. אנחנו השכרנו חודשיים מראש לחודש מאי, שהוא חודש זול ונחשב טרום עונה. מיוני המחירים עולים. לפי דעתי לא כדאי לצאת בחודשים החמים כי אין מזגן ביאכטה וחודשי הקייץ חמים. ישנו על היאכטה כאשר בכל לילה שני אנשים ישנים במלון , כי ביאכטה הזאת יש 4 חדרים והיינו שישה.
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

איזה דוח חלומי.. בזמן שכולם פה חולמים על כחולות אתם רק מנסים להיפטר מהם. מי היה מאמין!

תודה על השיתוף נהנתי מכל רגע, עכשיו אפשר לישון בשקט ולחלום....
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

וואו  

הדוח תענוג ונראה שהוא משקף את סך החוויה שהיתה לכם  אתה בסדר
מעניין היה לראות מה סירב לעלות ולקח את הדמוי הראשון  

לא ניסיתם בולוס ולא נראו מרדפים של טוניות?

דרך אגב, לדעתי ה"מקרל" הקטן זו לא אחרת מאשר BLUEFIN TUNA צעירה  מתבייש
עריכה אחרונה: מאי 17, 2013, 14:59:00 PM על ידי gaichuk
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

איזה יופי!!

כמה קרוב.... כמה חוץ לארץ
KERET
חבר פורום

מנותק מנותק

אחלה דוח NG  אתה בסדר