| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 4/5/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - ג'ירג'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר ערפיל | ניקל בינוני - מבריק | גומבר (גומבר טורפני) | 2 | חמוד חמוד |
| בוקר ערפיל | ניקל בינוני - מבריק | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 9 | חמוד |
הדו"ח:
שבוע טוב לכל החברים
הכל מתחיל השבוע אחרי הדו"ח של צוות הברברים עם הטוניות, אני מדווח לדני חברי שהגיעו הטוניות לאזור שלנו.
הוא הבטיח לי כבר הרבה זמן שיגיעו נצא לחפש אותם במפרץ חיפה, אומר לי שבת נצא אם יהיו תנאים.
אני מתארגן על סוגים וגדלים שונים של ניקלים ודמויים שונים .
שישי מקבל טלפון מדני, קובעים 06:00 במעגן, נפגשים אלי דני ואני ,מעמיסים את הציוד לסירה התארגנות קצרצרה וקדימה לדרך, במעגן יש קצת ערפל אבל לא רציני, רק עוברים את הכרמלית,ונגלה לעינינו מסך לבן וסמיך.
ראות למרחק אולי 30 מטר גג, מאטים למהירות זחילה ומתלבטים אבל אומרים נצא ונראה מה קורה.
ההתקדמות איטית והראות אפסית,פשוט מדהים אין חיפה אין אוניות עוגנות אין כלום רק מסך לבן.
בפתח הקישון הראות קצת יותר טובה משהו כמו 50 מטר, מחליטים לצאת קודם לאורך השובר של נמל חיפה בטווח ראיה של השובר כדי לשמור כיוון.
בדרך יותר שומעים מאשר רואים קבוצת קיאקיסטים שיוצאת דרומה, לא מבין אותם איך לוקחים סיכון כזה שלא רואים אותם.
לאט מתקדמים לכיוון השובר של הנמל החדש של חיל הים,ורואים בורים מקפצים, מנסים לז'רזר כמה זריקות ואלי ננעל על משהו אבל משתחרר מיד אחריו דני ננעל אבל הדג משתחרר גם כאן , לא נורא העיקר יש סימנים.
אני מחליט לנסות דמוי גדול של כלב דמוי עץ עבודת יד לבן יפה אני רוצה לראות את התקיפות על המים.
זורק כמה זריקות הדמוי נע יפה עושה הרבה רעש ושפריצים, פתאום ספלאש חזק מאחורי הדמוי ויש נעילה .
נותן הוקסט אחד ועוד אחד ומתחיל להביא אותו מהמרים על גומבר חמוד, מביא אותו 5 מטר מהסירה רואה את הראש שלו משהו כמו 2 ק"ג + אבל הוא נותן ניעור חזק ומתנתק, לא נורא העיקר הדמוי עובד.
בינתיים אלי ודני מביאים כמה טרולוסים/טרכונים חמודים ויש גם בריחות של כמה כאלה,אלי מביא גם לוקוס קטן שחזר לגדול,יחד עם כמה טרכונים/טרולוסים קטנים יחסית.
ממשיכים זורק קרוב לשובר בזהירות כי בקושי רואים את השובר שלא יתפס הדמוי,שוב עיניים על הדמוי ושוב ספלאש חזק נעילה והוקסט ,כמה גלגולים וניתוק. מביא אלי את הדמוי,הערפל מתגבר מדי פעם שזה מדהים
אני זורק חזק והדמוי היפה על השובר תפוס חזק חזק מנסה להקפיץ ,למתוח ולשחרר וכלום ,אומר לו יפה שלום וקורע את החוט. לא נורא העיקר הרגשתי עליו דגים.
מחליף לניקל פשוט דמוי קאסטמאסטר,זורק ושומע את אלי אומר יש משהו גדול, גני אחריו גם הוא נעול,לפי הקפיצות אין ספק גומברים,אני מגלגל ומרגיש בום וחוט יוצא,אלי ודני מחליפים מקומומות אלי לידי הגומבר משך לכיווני,פתאום על החוט שלי נראה ניקל ורק אני מרגיש דג מביא אותו אלי מביא רשת,אוספים אותו לסירה.
מה שקרה החוטים הסתבכו לנו והדג הורגש אצלי אבל היה נעול על הניקל של אלי, לא חשוב העיקר הדג בסירה חותכים ורצים עם הרשת לעזור לדני עם הגומבר השני.
עברה סירת דייגים והדגים נעלמו להם.
ממשיכים לחפש בינתיים קושר ניקל שנקרא שד טזמני משקל 40 גרם לבדוק אותו
כמה זריקות יש תקיפות אבל לא ננעל דני ואלי מוציאים עוד טרכונים/טרולוסים חמודים
אני מוציא גם אחד חמוד ,אבל העבודה עם השד הטזמני קצת מעייפת כי אני עם ציוד כבד עד שאקבל את הרולר שהזמנתי לז'רזור מהסירה,מחליף לניקל 20 גרם ובום יש עוד טרכון/טרולוס חמוד.
שוב עוברת סירת דייג במהירות והדגים נעלמים,אנחנו לא רואים סימנים שהערפל מתפוגג ככה שאין מצב להתרחק לתוך המפרץ בתנאים כאלה,וגם לא ניתן יהיה לזהות את הרתיחות,עולים קצת למעלה ומדוממים מנוע מכינים לי תה לאלי ודני קפה מוציאים עוגיות, עוגות, מלוחים ,שותים מנשנשים ומקשקשים ומדמיינים טוניות גדולות.
אבל התפילות להתפוגגות הערפל לא נענות, אנחנו באמצע ענן לבן ,האמת מגניב ונעים.
מפעיל את הGPS בסלולרי לראות איפה אנחנו כי לא רואים כלום לוקחים לכיוון השובר ומנסים תוך כדי תנועה איטית לזרזר אבל אין סימנים לדגים, מגיעים למצוף הירוק המסמן את פתח הנמל ונקשרים אליו,
ממתינים להתפוגגות מסך הערפל אבל עד 12:00 לא קורה כלום ,הסירה של בטחון הנמל לידינו שומרת שלא יכנסו בשובר,לא מבין למה לא הדליק אורות על השובר לסמן אותו?
אוניה שיוצאת צופרת ללא הפסקה ,אנחנו בכוננות עם הצופר אויר הנייד, רוח מתחילה אבל הערפל לא נעלם.
מחליטים לחזור לנמל על עיוור יודעים את הכיון ביחס למצוף,ממש לאט לאט מתקדמים מגיעים בול לשובר של הקישון.
בכניסה לנמל ואת זה לא מבין לא מעט מפרשיות של צופי ים עם ילדים יוצאים לים והם חותכים מכל הכיוונים בקושי רואים אותם נכנסים בסללום לכיוון המעגן לאורך הרציף כמה יאכטות יוצאות לכיוון הים חלק מסתובבות חזרה.
מגיעים לכיוון במעגן פתאום הראות סבירה בהחלט ושם פחות ערפל,איך זה שבמעגן אין ערפל בכלל?
בקיצור חזרנו עם 2 גומברים יפים מאוד ו 9 טרכונים/טרולוסים.
מקפלים ציוד לרכבים שותפים את המנוע והסירה מכסים את הסירה אני לקחתי כמה טרולוסים לעשות דג כבוש.
אלי מנקה את השאר ואת הגומברים, עוצרים לומר שלום לחברים ביאכטה ושותים קפה ומקשקשים.
משאירים להם גומר אחד ונפרדים לשלום.
טוניות לא היו,אבל עוד יהיו דני אומר לי בחניה אוליע נצא השבוע איזה בוקר מוקדם לכמה שעות לחפש את השחורות האלה.
תודה אלי ודני היה תענוג בחברתכם כמו תמיד והפעם גם היה אקשן כמו שצריך.