תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/9/2011 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | גבה גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:00 | גיג בינוני - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 5 |
הדו"ח:
אז ככה, כמידי שנה כשמסתדר, אני יוצא לדוג ביום ההולדת שלי ע"מ לעשות את היום קצת שמח...

קבעתי עם סאמח הצפר לצאת עם חסקה מחוף דור לעבר שדות האנטיאסים והחזירים שנתפסו שם לאחרונה. קובעים לצאת ב3, אני מגיע מרחוק וללא שינה ומקדים קצת. מתקשר לסאמח: "תעיר אותי כשיוצאים". יוצאים אנוכי, סאמח ועודד המכונה כאן "אנרג'ייזר", מאוחר יותר הבנתי למה... בסוף יצאנו לסביבות 4 לנסות קצת ג'יג לילי עד הבוקר ואז ג'יג רגיל. מרכיב ג'יג זוהר בחושך, כך גם סאמח ועודד הרכיב ג'יג שכל כך זהר שהוא היה נראה כמו סטיקלייט

מתחילים לעבוד בנקודה שבעבר הניבה אנטיאסים גדולים ללא תפיסות, אנחנו עם ג'יג והסקיפר עם תוף ידני שעליו כ5 קרסים ומשקולת של 300 גרם (בערך). עובדים ללא תגובה מצד הדגים בחושך, עולה היום ומרכיב ג'יג אחר שאני לא זוכר את שמו (סאמח ישלים) צד אחד דיונון צד שני כסוף. עובדים ועובדים ללא תגובה עד שמחליטים: "דריפט אחרון ועוברים לאנטיאסים הקטנים והחזירים". איך שמסתיים הדריפט אני ננעל על דג (הראשון שנתפס בציוד הנוכחי) שתי דקות ועולה לו אנטיאס של 5 קילו. ממשיכים לעבוד אבל הדגים נעלמו

עוברים לנקודה חדשה, מנסים ג'יג ומדאיי לחזירים אך אין תגובה, אני בשלב זה מתחיל להרגיש קצת לא טוב (פעם ראשונה על חסקה ועוד בגלים יחסית גבוהים) ונופל למשכב

בזמן שישנתי הסקיפר תפס חזיר ובזה נגמרו הדגים להיום

ציוד שהשתמשתי : מקל שימנו טרבלה 260 גרם medium heavy, רולר שימנו ספרוס 14000 חוט בד 65 ליב' שוק לידר 80.
טוב לשבור בצורת גם אם זה דג קטן יחסית...