| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 3/5/2013 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| לילה | שרימפס - | אגאג (דניס בר) | 5 | לא נשקל |
| לילה | שרימפס - | מרמיר (שישן מסורטט) | 10 | L |
| לילה | שרימפס - | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 1 |
| לילה | שרימפס - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 3 | לא נשקל |
| בוקר | גיג קטן - סי רוק ראש אדום 75 גרם | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 0.5 |
הדו"ח:
הפעם החלטנו לצאת ליציאת בולוס חמישי לילה לחפש קצת פרידות ולאחר מכן ג'יג לייט בבוקר.
יצאנו הפעם כבר ב 22:30 מהבית וכבר בדרך אנחנו פוגשים את הערפל שהתקיף בחמישי את מישור החוף ומבינים שיהיה לילה קשה מבחינת התמצאות ונסיעה בים.
הצוות הפעם מלא , אני, אלון, אודי ונדב מצויידים בגמברי קריסטל טרי , קצת קלמרי ו3 תמנונים קטנים.
מגיעים לסירה ויוצאים בזהירות לים (הערפל הסמיך בלילה מונע כל התמצאות במרחב ושדה הראיה היה בקושי 50 מ'), אנחנו סומכים רק על הGPS ונוסעים לנקודה הראשונה בעומק 20 מ' לבדוק אם יש שם קצת פרידות.
הפעם אני יוצא לפרידות עם הרולר החשמלי מכיוון שהרבה יותר נוח לאסוף איתו את החוט בדיג מסוג זה ומתברר בהמשך שגם נותן אינדיקציה טובה יותר לריצות של הפרידות.
במקום פרידות קיבלנו אקשן מכובד של מרמירים גדולים וצ'יפורות ולאחר שהצטיידנו בכעשרה דגים שיהיו ארוחת בוקר, המשכנו בדרך לאזור הזיף זיף ליד הריפים ששם יש בוודאות פרידות שהן המטרה ולא מרמירים וצ'יפורות .
מגיע לשולי הריף מחכה לעבור אותו ואז מתחילים להוריד את הפתיונות למים (נדב בדרך אומר לנו שהוא עדיין לא תפס פרידות בבולוס) והנה כמה דקות לאחר ההורדה, נדב שולף שתי פרידות נחמדות
. בהמשך אלון שולף לוקוס לבן של קילו, אודי מוציא גם פרידה נחמדה ואצלי רק ריצות של פרידות אבל ללא נעילות
.מסיימים את הדריפט הראשון ואז מתחילה מעט רוח ולאחר תיקון לעוד סיבוב דריפט, האכילות פשוט כמעט פסקו לגמרי , מדי פעם יוצא מרמיר או דג אחר אצלי מדי פעם שוב יש ריצות של פרידות. אני רואה את המונה רץ ושומעים רעש שונה של השפולה שמתגלגלת במהירות.
לקראת הבוקר הקור מתגבר, אודי ונדב פורשים לישון קצת עד הבוקר.
אני ואלון ספוגים מלחות בגלל הערפל, מתמידים לנסות לדוג
.בבוקר אנחנו מקפלים את ציוד הבולוס, עוברים לריף ומתחילים לג'גג ולאחר כמה דקות איך שהג'יג שלי פוגע בקרקע יש לי נעילה ולאחר מאבק קצר יוצא אדום במשקל מוערך של חצי קילו.
גם הפעם הלוקוס נפוח, אבל בזכות הקישור שעדי נתן לי לגבי הוצאת אויר מדגים, הצטיידתי הפעם במחט עבה שקיבלתי בקופ"ח ואיתה פינצ'רתי את הדג כס"מ מאחורי סנפיר הצד.
מתברר שזה באמת עובד
, האויר יצא והקיבה חזרה פנימה. הדג כמובן שוחרר לאחר מכן וצלל במהירות ובשמחה חזרה לים.
בהמשך אודי תפס תמנון גדול על קלמרי שגם שוחרר.
ב 7:30 הבטן כבר קירקרה והשף הצמוד שלנו התחיל להכין לנו ארוחת גורמה טעימה ומהנה שלאחריה חזרנו חזרה למרינה.
התמנון של אודי
הנה התמונות של הלוקוס , ארוחת הבוקר בסירה והשלל שלא נאכל ונלקח ע"י נדב
בולוס:
מקל: Jigging Master power spell 250
רולר: Shimano Beast Master Dendou Maru 3000
חוט: PowerPro 65lb
שוק לידר: חוט 0.6, ריגים עם חוט 0.4 וקרסים גודל 1
ג'יג לייט:
מקל: Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000PG
חוט: power pro 30 lb
דמוי: סי רוק ראש אדום 75 גרם