| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 1/5/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 19:30 | אחר - | מורנה / צלופח / נחש ים (מורנה ים-תיכונית ) | 1 | לא ידוע |
הדו"ח:
חברי הפורום שלום
מעלה דוח ראשון שלי ולא אחרון..אתמול יום שלישי מתעורר לי בזולה של ים חפשי מעבודה ,ותוך כדי שוטטות במחשב עולה בי געגועים לדייג .לאיזה חוף נוסעים לדוג שואל את עצמי ומתלבט ,כך עובר לו חצי יום בין התלבטות ושוטטות במחשב.סביב השעה 12:30 בצהריים יוצא כאשר עדיין לא החלטתי לאן נושעים,מגיע לצומת נהלל והאוטו ממשיך לנסוע לכיוון ראש הנקרה . מגיע לראש הנקרה ב13:30 כאשר רוחות עזות וים נמוך וכמעט שטוח מקבל את פני.
מתמקם לי פותח חכה ומחבר את הריג, קושר קרסים מלביש פיתיון לבבות על הקרסים וזריקה ראשונה יצאה לדרך ,מתיישב לי עם משקה אנרגיה xl לצורך אנרגיה חיובית להמשך הדרך.
הרוחות החזקות הפריעו ולא נתנו למתוח את החוט הראשי כמו שצריך ושלחו את הריג לסלעים כך הלכו לי 2 ריגים שנשארו בסלעים וכל זה ללא אכילה אחת מצד הדגים שלא ספרו אותי ממטר .
סביב השעה 17:00 שולח ריג שלישי ומחליט לחפש פיתיון טבעי לאורך החוף המסולע שיש בראש הניקרה ואינה צץ לו מלפפון ים, שלא חשב לרגע שהוא הולך להיות פיתיון לדגים ,כל תקוותיו להמשך חיים טובים נגוזו והמלפפון ים נישלח כפיתיון לדגים, אבל הדגים בשלהם לא סופרים אותי ולא את המלפפון ים ממטר.
סביב השעה 19:00 תוך כדי חיפוש אחר פיתיון טבעי בשטח, הרוחות נרגעות קצת ונותנות למתוח את החוט הראשי כמו שצריך מותח את החוט וממשיך בחיפוש אחר הפיתיון האולטימטיבי , לפתה מגיח ביבי דיונון מת מאחד הפינות המסולעות וחיוך עולה על פני .
ניגש בחזרה לחכה מחזיר את הריג קושר שתי קרסים אחת אחרי השנייה ומחבר לריג ,טופר את אביבי דיונון לזוג הקרסים ושולח את הריג לכוון הבור שנימצא סביב ה40 מטר מהחוף כאשר כל זה קורה בשעה 19:20 לערך .
לאחר שליחת הריג מתיישב לי לוגם קצת מים שופך קצת על הראש להתרעננות וממתין לנגיחה שאולי תבוא . כעבור עשר דקות של המתנה החכה מקבלת כיפוף יפה ואני קופץ בהתלהבות על החכה מושך אותה מהסטנד ונותן משיכה למעלה לנעיצת הקרסים ומתחיל להחזיר את החוט לאחר כמה גלגולים מרגיש שאין לי מלחמה מתבאס וממתין עוד דקות ספורות
לאחר דקות ספורות מחליט לכפל את המערך ולחזור הביתה ,מחזיר את החוט ותוך כדי החזרת החוט מרגיש כאילו המשקולת רוצה להיתפס בסלעים , מעלה את השפיץ של החכה למעלה ומגלגל מהר ולפתע רועה שהתיישב על המשקולת סוג של חית ים שעיני מקיר והקרסים נעוצות אחת בפה והשנייה בגוף החיה . נכנס להלם מהחיה המוזרה שתפסתי, פעם ראשונה שאני רואה את הדבר הזה ועוד שאני תופש אותה.מצליח להתשת מניח את החכה בצד שולף בזריזות מצלמה מהתיק מצלם שתי תמונות, מלביש כפפות על הידיים ליתר ביטחון ומתחיל לנתק את הקרסים מהחיה תוך כדי שהיא מנסה להוריד לי את האצבעות ומחזיר לים כאשר היא עדין בחיים .
מקפל הציוד חוזר לאוטו וחזרה הביתה , בבית מנסה לחפש במחשב במה מדובר ללא הצלחה , מעלה שרשור באתר זיהוי דג והתשובה שקיבלתי שתפסתי מורנה.
היום רביעי מגיע לעבודה עם המצלמה מראה לחברה והאגו מקבל את שלו חחחחח גם צריך התייחסות.

אני עכשיו בעבודה עד הבוקר