כמו שאמרו לפני כנראה לא נתפס טוב ואת זה אתה כבר יודע .
גם אני הייתי בסרט הזה , החלפתי את גודל הקרסים שיתאימו לגודל הדגים, הבנתי שכנראה קרסים רפויות ונופלות ולא עומדות ליד הגיג יכולות להיות הסיבה. על החוט של הקרסים שמתי דבק 3 שניות בכדי שירחיק את הקרסים מהגיג ויעמידו אותם בפוזיצית תקיפה.
אחרי אינספור שעות בג'יג אני בטוח שהבעיה בזה שאתה עובד עם ציוד לייט. כשאתה עם חוט 20 ליברות יש גבול כמה אתה יכול לתת הוקסט מבלי לפוצץ אותו... אם יש על הג'יג אסיסט הוק של עטריסים עם פרופיל של 4 מ"מ, אין מצב להוק סט עצבני כמו עם 80-100 ליברות וחכה של 500 גרם...
עברו יותר מ-15 שנים מאז שעשיתי ג'יג בפעם האחרונה וגם זה היה על הרינגים בדנמרק. החכות שעבדנו איתם היו חכות רכות יחסית בכדי למנוע מלקוחות לשבור אותם בתפיסה בקרקעית וכדומה והחוט היה 0.60 ניילון. עד שהיתה מגיעה סוף סוף איזו בקלה ודופקת בג'יג שמתחת לסביקי, הציוד לא היה מאפשר הוק סט עצבני,חד ומהיר ולרוב הדג היה בורח...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
לדעתי גודל הקרסים והוק סט הם הבעיה המרכזית בגלל שחקת הגיג לייט רכה תן פעמיים עד שלוש הוק סטים חזקים דבר שני תעבוד עם קרסים של 3/0 עד 5/0 מהם יהיו פחות בריחות דבר שלישי ולא פחוט חשוב זה שהקרסים יהיו דקות וחדות מאוד בגיג לייט יש לזה הרב משמעות שתוקף דג גדול
לדעתי גודל הקרסים והוק סט הם הבעיה המרכזית בגלל שחקת הגיג לייט רכה תן פעמיים עד שלוש הוק סטים חזקים דבר שני תעבוד עם קרסים של 3/0 עד 5/0 מהם יהיו פחות בריחות דבר שלישי ולא פחוט חשוב זה שהקרסים יהיו דקות וחדות מאוד בגיג לייט יש לזה הרב משמעות שתוקף דג גדול
נשמע מאוד הגיוני ונכון, במיוחד כשזה מגיע ממך שלומי בהחלט הפלת כמה אסימונים...
נושא גודל הקרסים מעלה שתי שאלות: *אילו סוגי קרסים מומלץ- אך זה שווה דיון נפרד... *קרסים 0/5?! השאלה אם מתאים לג'יגים של 60 גרם.... ברור כי בסגנון הלייט הציוד אמור להיות עדין יחסית- גם דגי המטרה ככלל חד ספרתיים... לעיתים אכן מגיעה ההפתעה בדמות דו"ס- וכאן השאלה איך נערכים לזה... בגלל צורת העבודה בלייט- כשהיא על ריפים, הקרסים נטות להיתפס - גדולות יותר = נתפסות יותר. סגנון הלייט מבוסס על ציוד עדין יחסית - השאלה היא אם קרסי ענק על ג'יג קטן לא ייראו "לא טבעיות" וירתיעו חלק מהאכילות...
עריכה אחרונה: מאי 08, 2013, 16:52:30 PM על ידי rafi