פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   דיון עלות מול תועלת בציוד דייג |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיון עלות מול תועלת בציוד דייג (נקרא 3397 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
שלום לכל חברי הפורום ,שאלה שאני שואל תמיד האם עלויות בקניה ציוד יקר עומד מול התועלת ,כמובן כולם יודעים שהים שלנו לא משהוא אין לנו כמויות של דגים שאנחנו הולכים לדוג ואנחנו תופסים דג אחד בשבוע אנחנו שמחים מאוד  אני תמיד אומר כל אחד רוצה להתקדם בציוד שיש לו, המוטו שלי בקניה ציוד זה כמות התפיסות שיש לנו בים מול כמות היציאות לים , האם שווה להשקיעה בציוד יקר כי יש לזה תועלת בתפיסות או שזה דבר אישי ? אני חושב שכל חכה במחיר סביר יכולה לעשות את העבודה במיוחד בים שלנו ים התיכון אני אומר ככה בכל סגנון דייג יש השקעה כספית ,וכמה דוגמאות שאני יכול להגיד : 1 - בסירה הציוד חייב להיות איכותי כי גם גודל הדגים גדולים יותר וכמות הכשל גדולה יותר . 2 - בזרזור הדגים הכי גדולים עד 5 קילו זה אומר שכל חכה במחיר סביר יכולה לעשות את העבודה . 3 - דייג חופי אפשר להגיד דומה לזרזור . אצלי לפחות וזה כמובן דעה אישית ,אני לא קונה משהוא יותר איכותי עד שאני לא מוצא כשל בציוד הקיים שזה אומר חכה עד עכשיו לא היה לי בעיות להוציא דגים אבל היה לי בעיה ברולר שלא היה מסדר לי חוט כמו שצריך אז הייתי חייב להשקיע ברולר יותר טוב ובמחיר יקר יותר כמו שאמרתי {עלות מול תועלת } יש הרבה חברים שיוצאים לים כל יום ויש גם עייפות החומר בשלב מסוים החכה או הרולר לא עומדים בדייג מסיבי אבל זה גם תלוי בכמות הדגים שאנחנו מוציאים ובציוד שיש לנו . מה אתם חושבים מול עלות ותועלת ? תודה לכולם ממני מוטי - מ
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 27, 2013, 07:40:24 AM על ידי MOTI-M
|
|
-------------------------------
|
|
|
AEGENT1
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אכן השאלה הניצחית ודומני שמתקיימת בכל פרמטר בחיינו.
בעיית היסוד היא הבאת הציוד והתועלת לידי בסיס שימוש זהה, שכן ללא רצפת ייחוס קשה מאוד לסמן יתרון זה או אחר.
כלומר: דיג "שיוצא" לו לטבול את הרולר במים הים בעת פעילות הדייג או "הנוהג" להניח על החוף (החול) את הציוד בעת שהוא יושב על כיסא ונח קימעה, יסבול מכשלים רבים בציוד היקר לעומת המשתמש המקפיד על שמירת הציוד משטיפה במי הים או מגילגול בחול.
מניסיוני (הן בציוד יקר והן בציוד זול), הפער העצום בין סוגי הציוד הוא הזמן העובר עד שהכשלים מופיעים בהינתן שימוש זהה.
הציוד הזול בשימוש לא שמרני, יכשל מהר הרבה הרבה יותר מאשר הציוד היקר. מאידך, באם משתמש א' בעל ציוד יקר, נוהג לצאת הרבה לים, ואינו שומר היטב על הציוד בשימוש בדייג והטיפול אחרי, ימצא עצמו בציר הזמן כמו משתמש ב' בעל הציוד הזול הנוהג לצאת מעט לים ושומר היטב על הציוד בשימוש בדייג ומטפל היטב אחרי.
שורה תחתונה (כי יש כאן לוגיקת תנאים על תנאים על תנאים...): 1. ציוד יקר באופן כוללני הוא: טוב, נוח, נעים, קל, ובטוח לשימוש לעומת הציוד הזול. 2. יציאות מרובות מחייבות ציוד טוב אולם יחייבו שמירה וטיפול הולמים. 3. באם סעיף 1 לא ממש חשוב למשתמש, ואין יציאות מרובות, ציוד זול עדיף.
שבת שלום
|
|
|
|
|
דייג בשבילי זה תחביב כמו כל תחביב יש השקעה של כסף,הכל תלוי בתקציב של הבנאדם אין שום צורך בציוד יקר בלי קשר למשקל של הדג,עבודה מקצועית תוציא דגים שלא חשבת שאפשר להוציא.
באופן אישי אני לא מחפש להביא דגים הבייתה כי אין לנו אוכל בשישי,ובגלל זה כל ההשקעה שלי בציוד נובעת מעצם ההנאה לאסוף ציוד ולבזבז כסף על התחביב שאני כל כך אוהב. ברגע שאתה משווה את העיניין "בהשקעה מול תולעת" החשיבה של שגוייה מיסודה בהנחה שאתה מחשיב את הדייג בתור תחביב או שהתקציב שלך מאוד מצומצם
אני לא חושב שיש פה בנאדם אחד שלא היה רוצה לעבוד עם ציוד איכותי,פשוט הוא הרגיל את עצמו עם השנים להפסיק לחלום עליו.
אין מה לעשות הכסף משחק פה תפקיד וברגע שנוגעים בציוד איכותי מרגישים את ההבדל.
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
ברגע שאתה משווה את העיניין "בהשקעה מול תולעת" החשיבה של שגוייה מיסודה בהנחה שאתה מחשיב את הדייג בתור תחביב או שהתקציב שלך מאוד מצומצם אבי אני רוצה לתת לך דוגמה אישית : חכה אחרונה שקניתי לזרזור ul היה לי תקציב של 700 שקל לחכה סכום כסף סביר + אבל השאלה שאני שאלתי את עצמי זה כמה פעמים אני יוצא לדוג  ואז היה מחיר של חכה ב300 שקל שהיה לי מאוד נוח ותאמין לי שהמוכר בחנות ניסה למכור לי חכה יותר יקרה אמרתי לעצמי זה מה שאני לוקח בוא לא נשכח שיש לי 700 שקל להוציא על חכה אבל איך שאני מכיר את עצמי זה לא נגמר כאן יש עוד כסף  לבזבז טוב אני צריך גם דמויים בדרך וזה לא היה המטרה של הקניה שלי אבל קונים וכך זה עובד בסוף אנחנו קונים יותר ממה שחשבנו . אני אומר ככה חכה או כל דבר שיחזיק מעמד כמה עונות בשבילי זה טוב וגם בעלות נמוכה עוד דבר שהוא גם חשוב אני בטוח שכל הציוד שיש לדייג בבית ועלות של כל הציוד היה יכול לקנות סט הכי טוב שיש, בסופו של דבר יש לנו חכות שלא דגנו אתם כמה שנים וסתם הם אצלנו תופסות מקום בבית או במחסן 
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 27, 2013, 08:46:20 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
חוסאם
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
44
|
|
שאלה נצחית בכל תחום, במיוחד תחביבי, אצלי זה בדייג וצילום, אותם דילמות בדיוק. היום למשל, הלכתי לזרזר עם עוד מישהו, היה לו מקל של Varivas, מרחקי זריקה פנטסטיים, יכול להיות בעונת הפלמידות זה כן יעשה את ההבדל בין לחזור הביתה בלי דג או עם דג, וכמובן נוחות העבודה.
אבל, לדעתי, בסופו של דבר, זה תלוי בכמה כסף יש לבן אדם.
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני מת לחזור לדייג וכול יום פה מקבל עוד קצת חשק בהתחלה בטוח כדאי לקנות בזול עד שמבינים מה קורה ואם בכלל צריך יקר אם חושבים על זה כמו בקטע של מותגים אז אני אנטי  כמו הילדים של היום שרוצים מותגים ומשלמים 250 ו 300 שקל על חולצה שאפשר ליקנות אותו דבר ב 50 שקל. או בשביל מה ליקנות רולקס או שעון מותגי באלפי שקלים אם אפשר לקנות שעון טוב ויפה ב 400 שקל וגם בפחות? מי שבקטע של פוזה ומוכן לבזבז זו זכותו ומי שלא כזה ולא מיליונר צריך לחשוב מה הוא באמת צריך ואם יש הצדקה. הבן שלי מאור ליפני כמה זמן רצה מקל לחוף מה שנקרא לדייג בוס והיו מחירים נמוכים ומחירים מפוצצים עם כל מיני שמות והסברים פלצניים של המוכר על מקלות 8מטר קלים כמו נוצה. אמרתי לו שראיתי מספיק איך דייגים עם מקלות של 4-5מטר דגים על הקצה של הסלע ומפוצצים סלים. בבולוס ראיתי איך עם צינור וחוט ביד תופסים פי שתיים יותר מכול מקל.
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
ברור שיש הבדל בין ציודים ואני חייב להגיד שבדייג כמו בלבוש אני אוהב להשקיע בשם, אבל המשפט הראשון שאבא שלי אמר לי בנושא זה שלא החכה ולא הרולר ולא כלום זה מה שתופס את הדג, אלה הדייג (יש גבול אני לא אומר לקנות רולר ב20 שקל וחה ב40 אבל הבנתם אותי).
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
דיון כזה חוזר בוורציות שונות אם זה כאן ואם זה בשיחות שונות.
ראשית לטענה שהכי קוממה אותי זה שציוד איכותי ויקר זה רק למיליונרים או למי שמחפש "שופוני". הרצון לרכוש ציוד איכותי יותר בדרך כלל הוא ציוד ממותג, וציוד כזה עולה יותר, זאת עובדה.
אנו כשותפים לתחביב כולשהו מתחילים כמו כולם עם ציוד בסיסי ועם הזמן שואפים להתקדם, התקדמות כזו מלווה בנוחות טובה יותר ורצון להגיע לרמה אחת מעל לקודמת, ישנם אלמנטים נוספים ומטרות שונות. ידוע לי שכול התקדמות מלווה בהוצאה גבוה יותר, ולכן לא כול יום אנו רוכשים ציוד חדש ולא מעוניינים שרולר או מקל יתפרקו או ישברו בתקל בראשון שייעמדו בו. לכן לעיתים אני עושה וויתורים או המתנה ארוכה יותר ולו כדי לרכוש דבר איכותי.
אין פה משוואה מדעית מדוייקת האומרת ציוד יקר יותר = יותר דגים. אבל יש משוואה האומרת ציוד טוב יותר = חיים ארוכים יותר.
כול אחד ינהג כפי ראות עינו. וכול אחד בסופו של דבר ירכוש את מה שמתאים לו. מזכיר לי שאפשר לדוג גם עם קופסת שימורים חוט וקרס. גם בשיטה זאת תופסים דגים.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
כמובן שהשיקול הראשון הוא כספי אבל דעתי היא שהדייג בארץ באופן כללי לא יצדיק ציוד במחיר אסטרונומי וגם זה משתנה מאחד לאחד. אם כבר להשקיע קצת יותר אז לדעתי ברולר כי רוב המקלות יעשו את אותה העבודה, מפרט טכני של ציוד כלשהו משפיע על המחיר ואין מה לעשות, לדוגמא: טבעות פוג'י KG יקפיץ את המחיר משמעותי, מס' הטבעות במקל גם ישפיע על המחיר, ברולרים זה דומה אבל בכל זאת שווה להשקיע ברולר נורמלי [כל אחד לפי כיסו] גם פה החומרים והאכויות עושות להם כנפיים, למשל: בז'ירז'ור חשוב שהציוד יהיה קל ומאוזן כמה שאפשר מהסיבה הפשוטה, בז'ירז'ור אנו מבצעים מאות הטלות ביציאה אחת - למישהו התעייפה היד?? ?? ?? אישית אני יעדיף להחליף מקל כל שנה מאשר להשקיע במקל יקר משמעותית אולם אם אני יוכל להשיג מקל יקר במחיר הרבה יותר זול, אני יקנה חופשי וזה לא סותר את השיקול המרכזי- עלות! בסופו של דבר כל אחד עושה את השיקולים שלו וגם סדר העדיפויות משתנה מאחד לאחד ומסגנון לסגנון. תתחדשו.
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אין כסף - אין דילמה... הפריט הכי יקר אצלי עלה 400 ש"ח מיד שניה. אם היו לי 2000 ש"ח לזרוק על ציוד, הייתי זורק על ציוד... עד היום תפסתי דגים יפים עם ציוד זול ועם ציוד ישן ועם ציוד חלוד ועם ציוד שבור. דגתי,סבלתי ונהנתי מכול רגע. לאחרונה אני חווה יובש שלא זכור לי הרבה זמן ואני חייב להודות שאפילו לא לרגע לא עלה בדעתי שזה בגלל הציוד. כשיש דיג, קונים ציוד יקר. כשאין דיג, קונים ציוד זול... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כמו בכל דבר בחיים וזה למדתי מנסיוני בכל מיני תחומים ותחביבים,מה אתה משלם זה מה אתה מקבל ב99% מהמקרים לפעמים יש יוצא מן הכלל. ציוד איכותי כמו שכתבו מלבד השופוני שמי שיגיד שזה לא חלק סתם משקר לעצמו,הוא יותר נוח יותר אמין יותר ויותר כיפי לעבודה. טבעות איכותיות לאניחלידו אחרי שלא תשטוף אותם פעם אחת כמו טבעות זבל סיניות. כנ״ל רולר איכותי לא יתחיל ללכת קשה ולהרעיש אחרי שלא תשטוף ותשמן אחרי כל יציאה. בציוד זול הבלאי יותר גדול ויותר מהיר. בקיצור יש מי שיעדיף לקנות כל שנה או פחות רולר ב 150₪-200₪ ויש מי שיעדיף לקנות פעם בכמה שנים רולר ב1000₪ לדעתי ציוד זה שילוב של כמה דברים ולדוגמה לקנות רולר פשוט שלא מסדר חוט כמו שצריך ולהשקיע בחוט איכותי ויקר שיהרס מהר זה חבל,במקל אם שומרים עליו טוב אפשר להתפשר אבל משלמים בנוחות והנאה . כנ״ל גם בדמויים אין מה לעשות דמויים איכותיים מלבד תנועה טובה במים,הם גם בעלי טבעות וקרסים טובי שלא מחלידים מהר וצביעה איכותית שלא מתקלפת אחרי שבוע. ובסופו של דבר אני מעדיף לקנות משהו טוב עד טוב מאוד פעם אחת מאשר 10 פעמים זבל.
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין כסף - אין דילמה... הפריט הכי יקר אצלי עלה 400 ש"ח מיד שניה. אם היו לי 2000 ש"ח לזרוק על ציוד, הייתי זורק על ציוד... עד היום תפסתי דגים יפים עם ציוד זול ועם ציוד ישן ועם ציוד חלוד ועם ציוד שבור. דגתי,סבלתי ונהנתי מכול רגע. לאחרונה אני חווה יובש שלא זכור לי הרבה זמן ואני חייב להודות שאפילו לא לרגע לא עלה בדעתי שזה בגלל הציוד. כשיש דיג, קונים ציוד יקר. כשאין דיג, קונים ציוד זול...  גיא כשיש כסף קונים מה שרוצים. שאין כסף מתפשרים על ציוד זול ,ללא קשר ליש דייג או אין.
|
|
|
|
ofiro
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
41
|
|
 |
|
|
אצלי זה הולך ככה: אני אוהב את רוב סיגנונות הדיג מקיאק,מסירה,זירזור,וחוף (פתיונות) יש לי שני סטים לפחות לכל סיגנון.. יש תקופות שיוצא לי לצאת יותר עם סירה או קיאק אז פתאום אני מוצא את עצמי חושב "אולי אני יחליף את החכה הזאת" או "אולי הרולר.. נמכור את זה ונשקיע באחד טוב ואיכותי יותר" כנל בזירזור.. התחדשתי לא מזמן בסט אולטרא לייט כמה יציאות והסט לא מרגיש לי מאוזן, הרולר טיפה כבד לחכה.. אבל זה הכל שטויות בראש ובחשיבה.. בנאדם צריך לעשות חושבים כי כסף קל לשפוך.. העניין הוא שזה לא אומר כלום! אני עם הסט הראשון שלי בזירזור הוצאתי כמעט את כל סוגי הדגים שנתפסים בסיגנון.. ונהנתי ממנו ולא חשבתי עליו.. חשבתי איזה כיף לתפוס דגים בסיגנון שלא הכרתי קודם.. הזמן עבר והיו תקופות יובש והיו המון טיולים בפורומים ואז הגיעו חכות חדשות ורולרים חדשים.. ובסיכום וראיה לאחור.. דגים נתפסו וניתפסים גם על ציוד של "שקל וחצי" אז כל חובב לגופו.. אם יש כסף "חופשי" אז למה לא.. אבל חברים חדשים שרואים כאן את ההוא עם הסטלה או ההוא עם הברנזינו שלא יחיו בסרט שציוד תופס.. הכל מותרות.. צאו ותאגרו "זמן ים" רק ככה תגיעו לתוצאות. זו דעתי כמובן.. שבוע טוב; Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
|
הציוד שלי- לייט: graphitleader tiro 4-22 3000 shimano stradic ci4 אולטראלייט: major craft crostage rock fishing 0.5-7 1000 +shimano stradic ci4
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
ובסופו של דבר אני מעדיף לקנות משהו טוב עד טוב מאוד פעם אחת מאשר 10 פעמים זבל. השאלה דוב מתי אנחנו מגעים למסקנה ,אנחנו תמיד מתחילים בזול ואז אנחנו במשך הזמן לומדים שאולי היקר הוא יותר טוב ולא תמיד  השאלה יש הצדקה אם אני יוצא שתי יציאות בחודש שווה לקנות יקר ? יש פה הרבה שאלות ???אני חושב שכסף זה לא הכל כי אני עושה חשבון היום יש לי 8 סטים לדייג חופי כולל רולרים אני מוכר ויכול להביא 2 סטים יקרים יותר רק 4 רולרים שלי המחיר הכולל הוא 2000 שקל + אז מה זה אומר ? שזה בגלל הכסף לא חושב 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
ההעדפה האישית שלי היא לקנות זול ככל האפשר ובלי להתפשר יותר מידי על האיכות ככה אני יכול לפרגן לעצמי סט חדש כל שנה זה כיף להתחדש כל שנה אבל נושא הדיון הזה משול למה קדם למה הביצה או התרנגולת אף פעם לא תהיה בדיון כזה דיעה נחרצת הכי טוב זה שכל אחד ירשום מה ההעדפות שלו ולא ינסה לשכנע אחרים שהוא צודק
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2