עדי, אכן נושא שנראה זניח ולא ראיתי דיון שעסק בנושא זה. גם אני עברתי ועדיין מתלבט האם זה נחוץ? ואם כן, אז, איזה כדאי?
כאשר אתה דג בכמה סגנונות חוף, זירזור, סירה. מה מתאים ומשותף לכולם ללא צורך ברכישה של כמה סוגים. האם אצבעון ועוד זוג. או כפפות עם 5 אצבעות וחלק עליון מתקפל?
גם אני אשמח לחוות דעת ועוד יותר לקישורים.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
בג'יגינג כבד (ובמיוחד מכונה ידנית ולא חשמלית) וג'ירג'ור מסירה לדעתי זה חשוב ועוזר. בג'יגינג נהיה לי יבולות בפעמים ראשונות בלי כפפה. גם בג'רג'ור מסירה. אבל, מי שעושה את זה באופן יותר מאחת לשבוע יכול להיות שהעור יתקשה ויתרגל! תלוי גם בידית של הרולר...
אבל לדעתי בכל אופן כפפות יעזרו...
איזה אצבעות, זה משהו שמשאיר לאחרים להביע את דעתם...
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
עדי, אכן נושא שנראה זניח ולא ראיתי דיון שעסק בנושא זה. גם אני עברתי ועדיין מתלבט האם זה נחוץ? ואם כן, אז, איזה כדאי?
כאשר אתה דג בכמה סגנונות חוף, זירזור, סירה. מה מתאים ומשותף לכולם ללא צורך ברכישה של כמה סוגים. האם אצבעון ועוד זוג. או כפפות עם 5 אצבעות וחלק עליון מתקפל?
יש להפריד בין כפפות דייג שנועדו להגן גם מקור, במקרה זה כדאי לשקול את אלו "המתקפלות". רצוי כמובן שיהיו חסינות מים לדוגמא: ולדעתי אלי1 משתמש בכאלו.
הסוג השני הוא בעצם מצב ביניים, חלק מהאצבעות סגורות וחלק פתוחות כדי לאפשר תפעול נוח של הציוד. יכול להיות שדייגי הסירות שיוצאים גם בחורף ימצאו זאת כמתאים. לדוגמא:
אני דווקא מתכוון לאלו שנועדו אך ורק למנוע יבלות, כמו שסאמח ואייל ציינו. לדוגמא:
לגבי הדייג החופי, כמו שציינתי אני מוותר על כפפות (גם בחורף), אך מצוייד באצבעון עור איכותי מהדגם הזה:
אשמח לשמוע אם יש למישהו דגם מומלץ של הכפפות "הגזורות" בהן כל האצבעות חשופות.
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
יש להפריד בין כפפות דייג שנועדו להגן גם מקור, במקרה זה כדאי לשקול את אלו "המתקפלות". רצוי כמובן שיהיו חסינות מים לדוגמא: ולדעתי אלי1 משתמש בכאלו.
הסוג השני הוא בעצם מצב ביניים, חלק מהאצבעות סגורות וחלק פתוחות כדי לאפשר תפעול נוח של הציוד. יכול להיות שדייגי הסירות שיוצאים גם בחורף ימצאו זאת כמתאים. לדוגמא:
אני דווקא מתכוון לאלו שנועדו אך ורק למנוע יבלות, כמו שסאמח ואייל ציינו. לדוגמא:
לגבי הדייג החופי, כמו שציינתי אני מוותר על כפפות (גם בחורף), אך מצוייד באצבעון עור איכותי מהדגם הזה:
אשמח לשמוע אם יש למישהו דגם מומלץ של הכפפות "הגזורות" בהן כל האצבעות חשופות.
עדי הכפפות הראשונות הם מה שיש לי. הם טובות לחורף. בג'יג הם בסדר אבל מסורבלות קצת בגלל העובי וכיסוי כל האצבעות...אם מתחמם אז מתחילות להזיע. בכל אופן מעדיף אותם בחורף על חוסר כפפות. השלב הבא זה להשקיע בכאלו עם שדתי אצבעות חשופות לג'יגינג בקיץ...
רואים את הכפפות שלי "באקשן" בחורף בסרטון הזה (גם הכופייה באקשן ):